SELECAO ŠOKIRAO NJEMAČKU USRED BERLINA: / Jesus natjerao Olimpijski stadion da zviždi Elfu

Image
Foto: AFP

Nogometaši Brazila barem su malo potjerali duhove prošlosti

27.3.2018.
22:41
AFP
VOYO logo

NJEMAČKA - BRAZIL 0-1

NJEMAČKA: Trapp - Plattenhardt, Rüdiger, Boateng, Kimmich - Gündogan, Kroos - Goretzka, Sane, Draxler - Gomez

BRAZIL: Alisson - Dani Alves, Thiago Silva, Miranda, Marcelo - Casemiro, Paulinho, Fernandinho - Willian, Coutinho - Gabriel Jesus

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: Gabriel Jesus 0-1 (37')


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne, nećemo napisati kako je Selecao uzvratio Njemačkoj za poniženje od prije 4 godine u polufinalu SP-a u Belo Horizonteu i poraz 1-7, ali barem je malo potjerao duhove prošlosti, koji su još uvijek prisutni u glavama brazilskih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to prva utakmica nakon famoznog deklasiranja Brazila koji se pobjedom barem malo osvetio Nijemcima.

VatrenimaFURIJA SE POIGRAVA S ARGENTINOM: Španjolci pokazali

Elf bez sedmorice igrača

Brazil je u utorak navečer s 1-0 svladao moćni Elf na Olimpijskom stadionu u Berlinu, a sjajni Gabriel Jesus je svojim pogotkom u 37. minuti natjerao Olimpijski stadion da izviždi svoje nogometaše koji su u ovoj utakmici, možemo slobodno konstatirati, podbacili. Ovo je prvi poraz Njemačke nakon 22 uzastopne utakmice bez poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski prvaci Nijemci su utakmicu započeli bez sedmorice igrača koji su odigrali 1-1 prije nekoliko dana sa Španjolskom, dok je Brazil nastupio u najjačem sastavu, s izuzetkom ozlijeđenog Neymara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarci uništili Panamu 6-0

Švicarci su u Luzernu deklasirali Panamu s čak 6-0, a u strijelce se u upisao i napadač Dinama Mario Gavranović. Mrežu nesretnih Panamaca pogađali su Džemaili (23), Xhaka (31pen), Embolo (33), Zuber (39), Gavranović (49) i Frei (69). Gotovo jednako uvjerljivi bili su Belgijanci koji su s 4-0 demolirali Saudijsku Arabiju, a strijelci su bili Romelu Lukaku (13, 39), Michy Batshuayi (77) i Kevin De Bruyne (80).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljska slavila protiv Južne Koreje u uzbudljivoj utakmici

Poljska je u uzbudljivoj utakmici kod kuće dobila Južnu Koreju s 3-2. Poljaci su vodili sve do 85. minute s 2-0 zahvaljujući golovima Roberta Lewandowskog (32) i Kamila Grosickog (45), ali su Azijci preokrenuli preko Chang-Min Leea (85) i Hee-Chan Hwanga (87). U drugoj minuti sudačke nadoknade Piotr Zielinski je ipak donio trijumf Poljacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crna Gora i Turska su u Podgorici odigrali 2-2. Turci su vodili s 2-0 pogocima Undera (11) i Yokuslua (27), ali su Crnogorci uspjeli izbjeći poraz pogocima Ivanića (42) i Mugoše (87).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danska i Čile su u Kopenhagenu igrali bez golova, kao i Senegal i BiH u Le Havreu. Tunis je slavio u Nici protiv Kostarike s 1-0 pogotkom Wahbija Khazrija (36), dok je Egipat u Zuerichu izgubio od Grčke s 0-1 golom Nikosa Karelisa (36). Slovenija je u Stožicama neočekivano izgubila od Bjelorusije 0-2 golovima Skaviša (36) i Saroke (90+4).

Švedska je izgubila na gostovanju kod Rumunjske s 0-1, a strijelac jedinog gola bio je Dorin Rotariu (57).

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igraju se posljednji trenuci susreta.

87' - Brani se Selecao sjajno u zadnjoj liniji, Marcelo obavlja dobar posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' - Sjurio se poput brzog vlaka Gabriel Jesus po lijevoj strani terena, osvojio ogroman prostor između sebe, ali na sedam, osam metara od gola uklizao mu je Stindl i bez prekršaja, majstorski, izbio loptu u korner.

76' - Kako se susret bliži svome kraju, utakmica sve više počinje biti natjecateljska. Kroos je sad ubacio s desna s nekih 23 metra iz slobodnog udarca, ali opet je zaleđe nekog od Nijemaca. Elf kao da je večeras malo zaspao u napadu, puno su zaleđa napravili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Njemačka pokušava držati pritisak, napada domaćin, želi zabiti taj izjednačujući gol.

60' - Prva izmjena na utakmici. Izlazi u redovima Njemačke Sane, ulazi Stindl, igrač Borussije Monchengladbach.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - Blizu je Selecao drugom golu. Puno bliže nego Njemačka izjednačujućem.

55' - Dobra Trappova obrana. Paulinho i Coutinho izigrali su obranu Njemačke, Paulinho je tukao s 10 metara malo s desna, ali skinuo je to vratar Elfa. Brazil je opasan, Brazil je sad bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Coutinho je okušao udarac s nekih 22 metra, otišlo je to daleko od gola.

51' - Nastavlja se utakmica, Boateng je privremeno napustio travnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - Igra je prekinuta, Boatengu se ukazuje pomoć.

49' - Nijemci su odlučno započeli nastavak susreta. Odmah su prebacili u višu brzinu i pritisnuli Selecao. Rade presing na igrače Brazila odmah po primanju lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Selecao je zabio gol u 37. minuti, a Elf je pri izlasku s travnjaka prema svlačionici nagrađen zvižducima domaćih navijača na Olimpijskom stadionu.

37' - GOOOL - Brazil je poveo 1-0. Willian je ubacio sjajno na osam metara, a Gabriel Jesus bio je najbrži na lopti i pogodio. Njegov udarac glavom Trapp je odbio, ali je lopta debelo prešla crtu. Selecao je u prednosti, na dobrom su putu da se barem malo osvete Elfu. Da im barem malo uzvrate.

36' - Odmah na drugoj strani odmah je Kimmich zaspao, Gabriel Jesus fintom je izbacio iz stroja Boatenga, ali i šutirao preko gola. Velika prilika za Selecao.

36' - Kimmich je tukao glavom u jednoj teškoj situaciji.

34' - Nijemci malo, pomalo grade igru. Igraju strpljivo, organizirano. Pravi njemački nogomet.

29' - Goretzka se sjajno izvukao i ubacio oštro, prizmeno na peterac Gomezu. Nastala je gužva, ali Brazil to čisti. Opasan je Goretzka.

27' - Kad nema nekih posebnih uzbuđenja na terenu, navijači se na tribinama Olimpijskog stadiona, na kojem je Brazil u svojoj posljednjoj utakmici slavio protiv Hrvatske, zabavljaju sami, pa su pokrenuli popularnu Olu.

22'- Goretzka sada upućuje centaršut s desne strane, ali Silva još jednom otklanja opasnost za Brazil.

22' - Gabriel Jesus prebrz je na drugoj strani. Htio je Brazil iz prve odigrati unutra, ali ništa od akcije jer je pomoćni sudac dignuo zastavicu.

Image

Germany's defender Jerome Boateng (front) and Brazil's midfielder Paulinho vie for the ball during the international friendly football match between Germany and Brazil in Berlin, on March 27, 2018. / AFP PHOTO / ROBERT MICHAEL

20' - Mario Gomez je već treći puta iza obrane Brazilaca. Novo zaleđe za Njemačku.

18' - Sane je poslao oštru loptu u kazneni prostor, ali Silva izbija u korner

17' - Sjajna prilika za Njemačku! Draxler je s lijeve strane, na nekih 10 metara iz kosa, kao na pladnju poslužio Gündogana koji je traljavo pucao.

11' - Zvijezda Barcelone Coutinho sjajno se izborio za priliku na lijevoj strani terena. Ušao je s loptom u kazneni prostor i odlučio se za dodavanje, koje su očistili Nijemci. Budi se Selecao.

10' - Taktika Brazila je da brzom tranzicijom iznenadi Njemačku.

Image

(Back row, L to R) Brazil's goalkeeper Alisson, Brazil's midfielder Casemiro, Brazil's midfielder Paulinho, Brazil's defender Thiago Silva, Brazil's midfielder Fernandinho, Brazil's defender Miranda, (front row, L to R) Brazil's defender Dani Alves, Brazil's midfielder Willian, Brazil's defender Marcelo, Brazil's forward Gabriel Jesus and Brazil's midfielder Philippe Coutinho pose for a team picture ahead their international friendly football match between Germany and Brazil in Berlin, on March 27, 2018. / AFP PHOTO / Patrik STOLLARZ

6' - Prva konkretna akcija na utakmici. Pokrenuo je Elf akciju po lijevoj strani, lopta je bila ubačena u kazneni prostor prema Gomezu, ali uhvatio je to brazilski vratar Alisson.

3' - Nitko u početku ne uspijeva baš predugo izraditi napad. Igra je isprekidana.

1' - Hoće li Njemačka nastaviti svoj niz bez poraza, ili će Selecao uzvratiti Elfu? Pitanja su koja zanimaju navijače... Inače, Njemačka igra u zeleno bijelim dresovima, dok je Brazil u standardnom, žuto plavom izdanju.

1' - Počela je utakmica na Olimpijskom stadionu u Berlinu, na kojem je atmosfera - sjajna! Prilikom izlaska igrača na travnjak, navijači su upriličili impresivnu koreografiju.

Prije četiri godine nogometna reprezentacija Brazila osramoćena je u svojoj zemlji od svojih navijača od strane moćne Njemačke 1-7. Diljem svijeta širile su se slike uplakanih Brazilaca, svjesnih da je njihova reprezentacija izgubila ponos. Tih 1-7 i dalje boli Brazilce, koliko god to pokušavali u izjavama ublažiti.

Iako je ovo samo prijateljska utakmica, budite sigurni da Brazilci žele vratiti Nijemcima za poniženje. Oba izbornika hvale svoje protivnike. Joachim Löw kazao je kako zna da je tih 7-1 svima u mislima, ali i kako je, za njih, to bila tek jedna utakmica.

Image

Brazil's defender David Luiz (R) is consoled by Brazil's defender and captain Thiago Silva after losing the semi-final football match between Brazil and Germany at The Mineirao Stadium in Belo Horizonte on July 8, 2014, during the 2014 FIFA World Cup. AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS

TEŠKO DA MOŽE BOLJE, ALI I EMOTIVNIJE: Paul Pogba golčinom poslao poruku Joseu Mourinhu, a onda sve zasjenio proslavom

Thiago Silva, nogometaš koji je 2014. godine osjetio što znači biti potučen do koljena, naglasio je kako ova utakmica dolazi u dobrom trenutku za njih jer su hladne glave.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo