INFARKTNA ZAVRŠNICA NA RUJEVICI: / Riječani 'poginuli' na terenu protiv prve momčadi Španjolske pa primili gol na samom kraju

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Nakon 90 i nešto minuta uspješnog branjenja Riječani su golom Bautiste ostali razočarani utakmicom protiv Real Sociedada

22.10.2020.
20:50
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Rijeka je ostala bez bodova u prvom susretu Europske lige ove sezone. Real Sociedad slavio je u sudačkoj nadoknadi golom Bautiste na asistenciju Merina. Da ne bude zabune, Španjolci su cijelu utakmicu bili bolji i zasluženo slavili, iako je i Rijeka imala svojih prilika.

Od samog početka utakmice Real Sociedad nametnuo se na terenu kao dominantna momčad. U prvim minutama utakmice Riječani su se uglavnom branili u svom šesnaestercu i uspijevali nekako odbiti španjolske napade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No u 15. minuti tresla se obrana Real Sociedada. Sijevnula je sjajna kontra Rijeke. Andrijašević je pucao prvi, a zatim je na odbijanac stigao Stjepan Lončar koji je imao čistu situaciju, no s desetak metara tukao je u vratara Remira.

Imao je Lončar jednu šansu i kasnije, također nakon kontre, no također ju nije iskoristio. Rijeka se cijelo poluvrijeme branila i čekala svoju priliku za kontru. Sociedad je svoje najbolje prilike imao nakon centaršuta. Tukli su redom Merino pa Isak, Le Normand je čak i pogodio gredu, no do gola nikako nisu mogli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image
[VIDEO] POGLEDAJTE GOL KOJI JE RIJEČANE BACIO NA KOLJENA: /

Utakmice je bila skoro gotova, a onda se ukazao Bautista

Image
[VIDEO] POGLEDAJTE GOL KOJI JE RIJEČANE BACIO NA KOLJENA: /

Utakmice je bila skoro gotova, a onda se ukazao Bautista

Sporna situacija

Rijeka je ušla solidno i u drugo poluvrijeme. U 66. minuti Kulenović je prošao Zubimendija i ušao u kazneni prostor, stigao ga je zadnji vezni Sociedada, srušio je Kulenovića i pokupio loptu. Pao je Kulenović i tražio penal, ali nije sudac imao sluha za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječani su se krajem poluvremena povukli i pokušali obraniti bod. ostali su i bez Kulenovića i Andrijaševića koji su napustili teren zbog ozljeda. Španjolci su napadali i nizali šanse, a pogodak je stigao u 93. minuti kad je precizan bio igrač s klupe Bautista na asistenciju Merina. Veteran David Silva odlično je proigrao Merina na lijevom krilu, uslijedila je povratna lopta u sredinu kaznenog prostora gdje je natrčao Bautista koji je preciznim udarcem uspio svladati Nevistića. Njegov pogodak pogledajte .

U drugom susretu iz ove skupine AZ Alkmaar je pobijedio Napoli sa 1:0, a pogodak je zabio Karlsson u 57. minuti na odličnu povratnu loptu Svenssona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U idućem kolu Rijeka, 29. listopada gostuje u Nizozemskoj kod AZ-a, dok će Real Sociedad ugostiti Napoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO

Rijeka - Real Sociedad 0:1

Rijeka: Nevistić; Tomečak, Escoval, Velkovski, Smolčić, Štefulj - Pavičić, Čerin, Andrijašević, Lončar - Kulenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Sociedad: Remiro; Gorosabel, Elustondo, Le Normand, Monreal - Merino, Zubimendi, David Silva - Portu, Isak, Oyarzabal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90+' Nažalost, lopta je u mreži. Bautista je zabio u sudačkoj nadoknadi. Šteta za Rijeku. Merino je asistirao, a Bautista zabio. Njegov gol možete pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se još šest minuta na Rujevici.

90' Evo i nervoze na samom kraju. skoro je tu došlo do tuče Merina i Capana, ali smirio je to sudac. Po žuti karton za obojicu igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' Puca Monreal s lijeve strane, Nevistić odbija tu loptu.

86' Evo nam i Capana, zamijenit će Lončara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' Strašna prilika za Sociedad. Oyarzabal je iz blizine pogodio stativu nakon odlične akcije. Ide sad van Oyarzabal, a ulazi Bautista.

75' Pao je i na travnjak Kulenović, pruža mu se pomoć. Izgleda da je riječ o grčevima. To je to za Kulenovića, ulazi Lepinjica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' Ovo su novi problemi za riječku obranu. Isak izlazi, a ulazi Brazilac Willian Jose.

70' Još jedan korner i opet problemi za Rijeku. Elustondo je pucao glavom, ali preslabo je to bilo za Nevistića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' Kulenović je prošao Zubimendija i ušao u kazneni prostor, stigao ga je zadnji vezni Sociedada, srušio je Kulenovića i pokupio loptu. Pao je Kulenović i tražio penal, ali nije sudac imao sluha za to.

61' Andrijašević izlazi iz igre zbog ozljede bedra, a Yateke će dobiti priliku umjesto njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' Portu opet promašuje, ali ovo je bila uistinu teška pozicija. Gađao je suprotni kut gola Sociedada iskosa, a prošlo je to malo pored vratnice.

52' Odlično dodavanje Tomečaka za Pavičića, no prvi je na lopti bio Elustondo koji je otklonio opasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

HT Gotovo je prvo poluvrijeme u kojem je Real Sociedad dominirao, no nije ni Rijeka bila bez šansi. Dok čekamo da počne drugi dio utakmice, bacite oko na fotogaleriju i atmosferu sa stadiona Rujevica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

44' Opet Portu poklanja Rijeci svoj loš potez. Išli su on i Oyazabal 2 na 1, on je pokušao asistirati, no ravno u noge Escovala je to otišlo. Dosta prilika je propustio Sociedad u ovoj utakmici.

42' Još jedna odlična akcija Sociedada, Portu je skočio na centaršut s desne strane, ali nije dobro zahvatio tu loptu.

38' Lončar puca nakon kontre Rijeke, ali opet je neprecizan. Sve svoje situacije stvorila je Rijeka nakon kontranapada, taktika je to koju je Rožman pripremio za ovu utakmicu.

35' Kakav ružan start Pavičića na centru, dobio je žuti karton i može biti sretan da je samo to.

30' Još jedan korner i opet je Sociedad uspio uputiti udarac. Tukao je Isak glavom, ali pored gola.

27' Jedna svijeća pala je u kazneni prostror Rijeke, Le Normand je pucao glavom, ali greda je spasila bijele. Sociedad je jako opasan u posljednjim minutama.

25' Uf, opasno je ovo bilo. Oyazabal je nakon odbijene lopte tukao iz daljine, Nevistić je krasnom obranom odbio loptu, naletio je David Silva na nju, pucao, no opet Nevistić spreman na to. Malo ipak stišće sad Sociedad.

20' Odlična akcija sada Davida Silve koji je pronašao Monreala. Ovaj ubacuje na Portua, ali njegovu povratnu loptu izbacila je riječka obrana u korner.

15' Kakva šansa za Rijeku. Lončar je nakon udarca Andrijaševića imao nesmetan priliku s 10 metara, ali tukao je ravno u Remira. Najveća prilika na utakmici je ovo bila.

13' Rijeka se izvukla iz dosta teške situacije. Sabili su ih Španjolci doslovno u njihov šesnaesterac, a sad su ipak malo prodisali i neloše izgledaju na terenu.

6' Evo i prve šanse za Real Sociedad. Merino je bio sam nakon kornera, no loše je pucao. Izvukla se Riječka obrana sad, nije ga dobro pokrila.

4' Dobra je atmosfera na Rujevici. Uoči utakmice nisu Riječani skrivali da će im pomoć navijača biti presudna. Zasad izgleda to dobro na tribinama, dok na terenu konce uzima Sociedad.

1' Uf, već na samom startu žuti karton za jednog od najboljih igrača Rijeke Andrijaševića. Laktom je u skoku pogodio Merina u glavu.

1' Počela je utakmica na Rujevici.

17:31 - Stigli su sastavi.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo