RIJEKA - OSIJEK 1:1: / Ludo drugo poluvrijeme! Riječani poveli s igračem manje; Petar Bočkaj zabio gol polusezone, pravo remek-djelo

Image
Foto: Profimedia

Rijeka i Osijek remizirali na Rujevici

29.11.2020.
18:56
Profimedia
VOYO logo

13. kolo HNL-a; Stadion Rujevica

RIJEKA - OSIJEK 1:1

RIJEKA: Nevistić - Galović, Velkovski, Smolčić - Čerin, Halilović - Tomečak, Štefulj - Andrijašević, Pavičić - Kulenović

OSIJEK: Ivušić - Silva, Škorić, Majstorović, Jurčević - Žaper, Vuković, Pilj - Bohar, Ndockyt - Mierez

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Osijeka u posljednjih desetak minuta utakmice imali su inicijativu, napadali, mogli su na kraju i do sva tri boda, nakon lošeg prvog dijela i loše reakcije nakon isključenja Pavičića, koji je dobio dva žuta zbog grubih prekršaja.

No, Rijeka se ipak spasila, izdržala. Iako je većim dijelom utakmice bila bliže pobjedi. Sve do remek-djela, majstorije Petra Bočkaja, koji je izmislio čaroliju i s 19 metara zabio u same rašlje. Osijek sada ima 27 bodova, bod više od Dinama, no "Modri" imaju dvije utakmice manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to čvrsta utakmica bez previše prilika, a sve najvažnije dogodilo se u posljednjih pola sata.

Franko sjajno zabio

Rijeka je 59. minuti ostala s igračem manje nakon što je Domagoj Pavičić isključen zbog drugog žutog kartona. Međutim, samo pet minuta kasnije domaćin je poveo golom Franka Andrijaševića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smolčić je ubacio s velike udaljenosti, obrana Osijeka nije dobro reagirala, Andrijašević je primio loptu i poentirao. Izjednačio je Petar Bočkaj sjajnim udarcem u 83. minuti. Pogodio je iskosa s desne strane s više od 20 metara.

Promjene na vrhu

U nedjelju se trebao igrati i veliki derbi između Dinama i Hajduka, no susret je odgođen jer su "Modri" tražili odgodu zbog europskih obveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Osijek sa 27 bodova, Dinamo je drugi sa 26 bodova i dva susreta manje, dok je Gorica treća sa 23 boda.

Hajduk je četvrti sa 17 bodova, a Rijeka na petoj poziciji ima 16 bodova, no momčad s Rujevice ima čak četiri utakmice manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja tri mjesta drže Lokomotiva, varaždin i Istra sa po devet bodova


Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI 13. KOLA HNL-A: Rijeka - Osijek 1-1 (Andrijašević 64 / Bočkaj 83)

Subota: Varaždin - Istra 1961 1-1 (Obregon 50 / Gržan 90+7-11m) Gorica - Lokomotiva 1-1 (Lovrić 13-11m / Tuci 50)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petak: Šibenik - Slaben B. 0-3 (Lulić 1, Etoundi 33, Knoll 81)

Odgođeno: Dinamo - Hajduk

Tekst se nastavlja ispod oglasa


GOTOVA JE UTAKMICA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

94' - Mierez puca, brani Nevistić. Ali zaleđe je...

90' - 4 minuta će se još igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' - Napadaju Osječani.

87' - Kleinhesler je oprobao udarac s nekih 17 metara, lopta je išla jako po podu, Nevistić ju nije uspio uhvatiti, odbija mu se od prsa i moraju to izbaciti u aut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' - Mogla je Rijeka sad izjednačiti. Odlazi to pored gola.

83' - KAKAV GOOOOL BOČKAJAAA: Igrač sjajnog poteza i udarca. Čovjek je maestralno zabio s 19 metara lijevicom iz kretanja prema naprijed. Ovo je pogodak koji će obilježiti ovo kolo i prvi dio sezone, sasvim sigurno. Strašan pogodak. Bjelica ga je uveo u igru, a ovaj ga spasio. Kakav nos za poteze ima Neno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - Osijek je bezidejan u napadu.

77' - Ofenzivniji Lepinjica ulazi u igru za Rijeku umjesto Kulenovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - Rijeka se povukla i prepustila igru Osijeku.

72' - Erceg ulazi, Bohar izlazi. Bočkaj ulazi umjesto Majstorovića. Dvostruka izmjena Nenada Bjelice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Osijek se sad naljutio. Jurčević je pokušao i izborio korner. Bjelica sprema uvesti Antu Ercega.

64' - GOOOL: Franko Andrijašević Rijeci s igračem manje donosi prednost od 1:0. Osijek nije izdržao. Andrijašević zabija svoj četvrti gol sezone. Evo, i VAR potvrđuje pogodak, Andrijašević nije bio u zaleđu.

63' - VELIKA OBRANA IVUŠIĆA: Što je sad obranio vratar Osijeka! Kulenović je dodao Muriću koji puca s nekih 11 metara sam, neometan, ali skida to vratar Osijeka. Nakon toga, i Lončar je tu kao sigurnosni osigurač.

59' - Žestoki sudar Pavičića i dobio je žuti zbog prekršaja na Lopi. To mu je drugi i on ide van. Domagoj Pavičić je završio svoju utakmicu večeras, nije pazio, nije se čuvao nakon onog žutog u 16.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme

47' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME: Rijeka je bila bolja, imali su više šansi. Osijek prvi put ozbiljnije zaprijetio tek u 33. Vrlo nervozni dvoboj. Bilo je to dobro prvo poluvrijeme s puno ritma i energije. Očekujemo i nastavak jednako dobar, ako ne i bolji.

39' - KAKVA PRILIKA, BLIZU JE TO BILO! Najbolja prilika na utakmici. Nakon ubacivanja s desne strane Štefulj je ostao sam na rubu peterca, pucao je glavom iz vrlo dobre pozicije, ali pokraj gola. Bila je to najbolja prilika Rijeke dosad.

34' - Odmah u sljedećoj minuti pokušao je i Vuković ugroziti vrata Nevistića, ali bio je neprecizan. Ostaje 0:0.

Image
Image

29.11.2020., Rijeka - Stadion Rujevica. Hrvatski telekom Prva liga 20/21. 13. kolo. HNK Rijeka - NK Osijek. Stjepan Loncar Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

33' - Pao je sada Ndockyt u kaznenom prostoru Rijeke nakon kontakta sa Štefuljom, ali sudac se nije oglasio i akcija je nastavljena. U nastavku akcije je Bohar zaprijetio Nevistiću, koji je to sigurno, bez problema zaustavio. Bila je to dosad najbolja prilika za Bjeličinu momčad, tek u 33. minuti.

29' - Rijeka je bolja, imaju inicijativu i nisu toliko nervozni. Žaper i Silva opomenuti su od strane suca da više neće tolerirati grubu igru. Na rubu su žutog.

16' - Pavičić je zaradio žuti karton zbog neopreznog starta, pa nakon toga još se svađao sa suparničkim igračem.

13' - Franko Andrijašević umalo je skrenuo loptu.

8' - Majstorović je malo požurio u liniji kod slobodnog udarca Osijeka. Napad je za Rijeku.

Image
Image

29.11.2020., Rijeka - Stadion Rujevica. Hrvatski telekom Prva liga 20/21. 13. kolo. HNK Rijeka - NK Osijek. Mario Jurcevic Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

5' - Evo sad prilike. Puno igrača Rijeke traži jedanaesterac nakon navodnog igranja rukom jednog igrača Osijeka u kaznenom prostoru, ali sudac se nije oglasio. Ubrzo je uslijedila VAR provjera i igra je nastavljena.

3' - U prvim trenucima susreta Rijeka ima terensku inicijativu. No, to ne mora ništa značiti.

1' - Počela je utakmica. Uoči početka održana je minuta šutnje za velikog Diega Maradonu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo