RIJEKA IDE U DOIGRAVANJE EUROPSKE LIGE: / Rožmanov joker s klupe i Andrijašević zgazili Ukrajince u produžecima na kišnoj Rujevici

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Nakon 120 minuta bespoštedne borbe Riječani su svladali Kolos i zasluženo prošli u play-off Europske lige u kojem će igrati protiv Kopenhagena

24.9.2020.
23:13
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Rijeke izborili su plasman u završnu rundu kvalifikacija Europske lige nakon što su na Rujevici nakon produžetaka pobijedili ukrajinski Kolos Kovalivku sa 2:0.

Bila je to tvrda utakmica bez previše prilika na obje strane, a pitanje pobjednika razriješeno je u produžetku. Rijeka je povela u 102. minuti golom Escovala, a pobjedu domaćina potvrdio je Franko Andrijašević golom u 115. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka će plasman u natjecanje u skupinama loviti 1. listopada na gostovanju kod Kopenhagena koji je sa 3:0 pobijedio poljski sastav Piast Gliwice.

Tužna večer hrvatskog klupskog nogometa na kraju je dobila i sretna kraj. Nakon što su Lokomotiva i Hajduk zaključili svoju europsku priču, Rijeka se uspjela na "potopljenoj" Rujevici probiti do zadnjeg kola kvalifikacija pobjedom protiv novaka u europskim natjecanjima, ukrajinskog Kolosa koji je u drugom pretkolu pobijedio grčki Aris sa 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će tako u play-offu imati dva predstavnika, Rijeku i Dinama kojeg očekuje domaći ogled protiv Flore, aktualnog prvaka Estonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nula u prvih 90 minuta

Prvi priliku na utakmici imala je Rijeka u 15. minuti, Murić je lukavo ubacio iz kornera, ali vratar Volynets bio je siguran. U 24. minuti Muriću se otvorila prilika, ali umjesto udarca, pokušao je proigrati Andrijaševića i propala je sjajna prilika

Prvu priliku gosti su imali u 42. minuti, međutim Novak nije dobro reagirao u odličnoj situaciji pred golom Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 57. minuti Pavičić je lijepo prošao, ali je njegov udarac završio u rukama vratara Kolosa. Gosti su uzvratili dvije minute kasnije, ali Bogdanov nije bio precizan.

Image
NA RUJEVICU JE UPRAVO PALA VREĆA NOVACA: /

Evo koliko su Riječani zaradili pobjedom protiv Kolosa, a koliko ih novca još čeka

Image
NA RUJEVICU JE UPRAVO PALA VREĆA NOVACA: /

Evo koliko su Riječani zaradili pobjedom protiv Kolosa, a koliko ih novca još čeka

Rijeka je u 70. minuti imala sjajnu priliku, Tomečak je ubacio, Andrijašević je smirio loptu prsima za Lončara koji je potegnuo sa 16 metara, ali preko gola. Dvije minute kasnije dobru prilku je imao i Kulenović nakon ubačaja iz kornera, ali nije loptu dobro zahvatio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju priliku na utakmici imali su gosti u 89. minuti, srećom Seleznjov je promašio nemoguće. Velkoski je izgubio loptu, sjevnula je kontra nakon koje je Seleznjov ostao na pet metara ispred vrata Rijeke, no spetljao se i prebacio vrata gurnuvši susret u produžetke.

Kišna rapsodija

Nažalost, jaka kiša je natopila travnjak Rujevice i uvjeti za igru su postali jako teški, praktički nemogući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni trenutak u produžetku dogodio se u 103. minuti kada je Escoval zabio nakon ubačaja iz kornera. Murić je ubacio, Andrijašević je glavom spustio loptu za Escovala, a Rožmanov joker iz blizine ju je zakucao pod gredu za vodstvo.

Sve dvojbe oko pitanje pobjednika razriješene su u 115. minuti nakon velike pogreške gostujućeg vratara kojem je ispala lopta iz ruke. Kulenović je prihvatio "poklon", pucao prema vratima, no lopta je zastala na crti, gdje ju je Andrijašević pospremio u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Rijeka - Kolos Kovalivka 2:0

Image
Image

120' Kraj utakmice. Rijeka je izborila play-off Europske lige, igrat će protiv Kopenhagena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

115' Gotovo je! Vodi Rijeka 2:0, Andrijašević je zabio! Nakon ubačaja, velika pogreška vratara Kolosa kojem je ispala lopta i omogućila je Andrijaševiću da gurne loptu u praznu mrežu! Rijeka je na mali korak od doigravanja Europske lige! Njegov gol pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

110' Oslobodila se Rijeka nakon ovog gola, kao da su dobili vjetar u leđa i puno bolje igraju.

106' Gotov je prvi produžetak. Pao je veliki kamen sa srca Simonu Rožmanu, sad Rijeka mora samo zadržati ovo vodstvo do kraja. Krenuo je odmah i drugi produžetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

102' Vodi Rijeka! Zabio je Escoval! Nakon ubačaj iz kuta, Andrijašević je vratio loptu pred gol, a Escoval je iz oada volejem zahvatio loptu koja je udarila u gredu pa u pod i završila na kraju u mreži Kolosa. Zanimljivo, Escoval je ušao u produžetku umjesto Velkoskog. Pogledajte njegov gol OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

95' Jako je teško igrati u nastavku, travnjak je mokar i lopta zastaje u blatu, što ne odgovara Riječanima koji više teže kombinatorici

91' Počeli su produžeci na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FT Gotov je regularni dio utakmice. Idemo u produžetke!

89' Ovo je bila stopostotna šansa za Kolos! Seleznjov je praktički s crte poslao loptu preko gola. Riječani su se izvukli. Kiša i dalje pada kao da nikad padala nije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' Bogdanov tuče iz daljine snažno, dobila je i njegova lopta ubrzanje jer je pala na mokri travnjak Rujevice, ali, srećom po Nevistića, nije tu bilo preciznosti.

80' Opasan je ovo bio ubačaj s desne strane, sijevnula je kontra Kolosa, ali Smolčić je to očistio ispred ukrajinskog napadača. Kiša je pojačala na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' Želi Rijeka ovo završiti prije produžetaka, stisli su domaćini. Kulenović je ostao sam na centaršutu, ali umjesto glavom pogodio je loptu ramenom i lopta je otišla preko gola. Šteta za tu prigodu...

68' Odlična situacija za Rijeku. Tomečak je ubacio, Andrijašević je smirio loptu za Lončara koji je potegnuo sa 16 metara, ali neprecizno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' Udarac za udarac sada. Bogdanov na jednoj strani, Pavičić na drugoj, Konačno je i u drugom dijelu malo živnula ova utakmica.

55' Rijeka je upravo saznala avoje potencijalne protivnike. Bit će to Kopenhagen, ali, naravno, najprije treba proći Kolos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

HT Gotovo je prvo poluvrijeme. Kao što smo napisali, ravnopravna utakmica. Ukrajinci su pokazali da mogu biti opasni, dok će se Rijeka u drugom dijelu morati potruditi da opravda svoj status favorita.

42' Kakva šansa za Kolos! Nakon ubačaja, gosti su uspjeli vratiti loptu u srce kaznenog prostora, a Novak nije dobro reagirao u odličnoj situaciji pred golom Rijeke.

40' Sad nakon 40 minuta imamo na terenu dvije ravnopravne momčadi. Kad se zbroji i oduzme sve, Rijeka nije opravdala svoj status favorita.

33' Opasan ubačaj s lijeve strane, Antiukh je bio blizu lopte, glavom je pucao nakon dobrog centaršuta, ali Velkovski je uspio izbiti loptu u korner.

30' Ukrajinci također pokazuju da znaju igrati nogomet. Evo ih pred golom Rijeke u nekoliko navrata, no nisu uspjeli još stvoriti pravu šansu.

22' Inače, Armada prati Rijeku izvan stadiona, ali čuju njihovu pjesmu sigurno igrači.

16' Opasna dva kornera Rijeke sada, prvi put je Čerin neprecizno pucao, a nakon toga je Murić iz drugog kornera ubacio na prvu stativu, bilo je to neugodno za vratara Kolosa koji je ipak otklonio prijetnju. Bolji Riječani na startu, sad je to evidentno.

6' Odlično je Rijeka krenula u susret, složili su već nekoliko prijetnji, od kojih je najveća bila udarac Murića koji je završio u korneru.

3' Mykyta Kravchenko požutio je na samom startu utakmice.

1' Počela je utakmica.


17:00 - Nogometaši Rijeke u četvrtak zatvaraju ludi dan hrvatskog nogometa. Riječani dočekuju ukrajinski Kolos iz Kovalivke u utakmici trećeg pretkola Europske lige.

“Ispred nas su dvije utakmice polufinala i finala Svjetskog prvenstva do naših snova. Tako se i pripremamo. Imamo dovoljno iskusnih igrača koji znaju što nas čeka, a ujedno imamo puno mladosti i energije i igrača koje se žele dokazati,” rekao je trener Rijeke Simon Rožman u najavi europskog ispita.

“Bit će neizvjesna utakmica i odlučivat će sitnice. Kolos u zadnjih sedam utakmica ima šest pobjeda, pobijediti Arisa u Grčkoj nije mala stvar. Najviše razmišljamo o sebi. Ako budemo pravi i idemo s inatom, uvijek kada smo to napravili u bitnim utakmicama, na kraju smo slavili. Kolos je opasna ekipa s nizom iskusnih igrača,” rekao je Rožman.

Andrijašević: ‘Mogu na bilo koju poziciju’

Za Franka Andrijaševića ovo će biti debi u europskim utakmicama u dresu Rijeke.

“Spreman sam igrati na bilo kojoj poziciji, tako i u vršku napada ako bude trebalo. Ne osjećam pritisak uoči utakmice, pokazali smo da smo najbolji kada igramo kao kolektiv. Vjerujem da ćemo biti na pravoj razini i da se možemo nadati velikim stvarima,” rekao je Andrijašević.

Utakmica između Rijeke i Kolosa je u četvrtak u 20:45 sati na Rujevici.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo