GORICA SLOMILA RIJEKU NA RUJEVICI I OTEŽALA IM BORBU ZA DRUGO MJESTO: / Lovrić i Ndiaye donijeli gostima tri boda nakon jalove inicijative Riječana

Image
Foto: Nel Pavletic Goricki/PIXSELL

Treću pobijedu protiv Rijeke ove sezone upisali su Goričani

26.6.2020.
20:45
Nel Pavletic Goricki/PIXSELL
VOYO logo

31. kolo Prve HNL

Stadion Rujevica, Rijeka, 18:55

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka - Gorica 1:2

Rijeka: Pandur, Velkovski, Escoval, Capan, Lepinjica, Lončar, Smolčić, Tomečak, Andrijašević, Čolak, Yateke

Gorica: Kahlina, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić, Mohammed, Kalik, Suk, Hadad, Lovrić, Špikić, Ndiaye

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu 31. kola Prve HNL Gorica je na Rujevici pobijedila Rijeku sa 2:1 ugrozivši domaćinu borbu za drugo mjesto i plasman u kvalifikacije Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golove za goste zabili su Kristijan Lovrić (12'-11m) i Ndiaye (79'), dok je pogodak za Rijeku zabio Felipe Pires (84').

Gosti su poveli u 12. minuti golom Kristijana Lovrića iz kaznenog udarca. Prekršaj je skrivio Luka Capan koji je s leđa povukao Ndiayea nakon ubačaja iz kornera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo dvije minute kasnije Rijeka je mogla izjednačiti. Tomečak je pokušao centrirati s desne strane, no lopta je u bloku pogodila Krizmanića i od njega se odbila u vratnicu. Novu veliku priliku domaćin je imao u 30. minuti, ali je Čolak bio neprecizan. Izbio je sam pred gol Gorice, zaobišao Kahlinu i promašio prazan gol.

Image
HAJDUK PREKO OSLABLJENOG SLAVENA DO DRUGOG MJESTA NA LJESTVICI: /

Gosti promašili penal za izjednačenje u 90. minuti

Image
HAJDUK PREKO OSLABLJENOG SLAVENA DO DRUGOG MJESTA NA LJESTVICI: /

Gosti promašili penal za izjednačenje u 90. minuti

Tračak nade

Prvu priliku u nastavku imali su gosti u 54. minuti. Lovrić je prošao po krilu, ušao u kazneni prostor i pucao, ali je njegov udarac u posljednji trenutak blokiran. Uzvratila je Rijeka u 73. minuti, pucao je Andrijašević, ali nije bilo promjene rezultata. U 80. minuti Gorica je povećala prednost nakon jedne dubinske lopte. Ndiaye se najbolje snašao i lijepim udarcem svladao Pandura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tračak nade domaćinu stigao je u 84. minuti kada je Pires manjio na 1-2. Rijeka se nije predala, krenula je po izjednačenje, ali nije uspjela.

Na ljestvici vodi prvak Dinamo s nedostižna 72 boda, Lokomotiva je druga sa 54 boda Osijek je treći sa 52 boda koliko ima i Rijeka. Hajduk je na petoj poziciji sa 51 bodom, a Gorica na šestom mjestu ima 43 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varaždin je osmi sa 27 bodova, Istra 1961 je na devetoj poziciji sa 23 boda, dok je Inter posljednji sa 17 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FT Gotova je utakmica. Gorica je slavila 2:1 i tako otežala Rijeci borbu za drugo mjesto

85' Pires je konačno svladao Kahlinu nakon inicijative Rijeke, no morat će požuriti Rijeka ako misli preokrenuti ovu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' Gol! Ndiaye je zabio i čini se da je ovo gotova priča na Rujevici. Gorica je u velikoj prednosti i čini se da će Rijeka ostati na četvrtom mjestu ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' Riječani stvaraju prilike, sad je Murić ubacio iz slobodnog udarca, ali riješava sve te prijetnje obrana Gorice. Jalova je ta inicijativa, silno se trude Riječani, ali danas nije njihov dan, bar zasad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' Čujemo zvižduke na Rujevici jer Rijeka ne igra tečno i niže greške.

46' Počelo je drugo poluvrijeme na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HT Gotovo je prvo poluvrijeme. Rijeka je stvorila mnogo prilika, ali nije uspjela stići do pogotka. Morat će s više koncentracije ući u prvo poluvrijeme ako misle doći do pobjede kod kuće.

30' Nevjerojatno! Čolak je dobio odličnu loptu od Yatekea, ušao u kazneni prostor, prošao i vratara, ali nije mogao pogoditi prazan gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' Rijeka stišće nakon što su primili gol. Gorica je sad u podređenom položaju. Stvorili su nekoliko prilika, nijedna stopostotna, ali zaslužili su već poravnati rezultat. Yateke je vrlo aktivan u napadu Riječana.

12' Penal za Goricu! Ndiaye je pao u kaznenom prostoru nakon hrvačkog zahvata, a siguran izvođač je Kristijan Lovrić. Vode gosti 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4' Odmah na početku stišće Rijeka. Čolak je izborio korner, a Andrijašević je glavom nakon kornera puca preko vrata. Kasnije je pokušao i Tomečak, no brani Kahlina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' Počela je utakmica na Rujevici.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lov na drugo mjesto nastavlja se večeras na Rujevici. Nakon što se u posljednjih nekoliko dana svašta izdogađalo na tablici HNL-a Rijeka ima priliku stići na drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

No pred njima je nelak zadatak. Gorica je u dobroj formi, ne zna za poraz u posljednjih šest utakmica protiv Rijeke, dok je slavila u posljednje dvije od tri utakmice.

Gorica u prednosti ove sezone

"Cilj je igrati kontinuirano dobro, a ne samo s vremena na vrijeme. Vjerujem da mojim igračima nije jednostavno jer pokušavamo puno toga promijeniti, igrati drugačiji nogomet. U nekim dijelovima nekih utakmica vidjeli smo zaista dobre izvedbe, ali ne možemo istrčati i pokazati jedno dobro poluvrijeme, nogomet se igra svih 90 minuta. Možeš igrati vrlo dobro 89. minuta, zaspati na jednu minutu i katkada je to protivniku dovoljno za pobjedu. No, vjerujem u to što radimo, u svakoj utakmici napredujemo u nekoj fazi. Protiv Rijeke ćemo pokušati pokazati najbolju stranu Gorice kakvu smo vidjeli protiv Dinama", kazao je trener Gorice Valdas Dambrauskas uoči utakmice.

Riječani se ne mogu baš pohvaliti svojom posljednjom izvedbom. Izgubili su u gostima kod Slaven Belupa 1:0. No na Rujevici će imati podršku navijača. Naravno, bit će ih samo ograničen broj.

"Najbolji lijek nakon poraza je pobjeda. Čeka nas Gorica, koja je jako dobro organizirana ekipa uz agresiju u srednjem redu. Bitno mi je kod svojih igrača vidjeti glad, da ih je poraz dotukao u smjeru da već na idućoj utakmici želimo pokazati više i uz pomoć navijača doći do pobjede", rekao je Simon Rožman, trener Rijeke, u najavi utakmice.

Utakmicu Rijeke i Gorice pratite uživo na portalu Net.hr.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo