KRALJEVSKA RAPSODIJA REAL MADRIDA: / Modrić pripremio akciju za vodstvo, Benzema zabio jedan od najljepših golova sezone

Image
Foto: Profimedia

U drugom je poluvremenu Real odigrao fantastično i zasluženo osvojio tri boda

18.6.2020.
23:55
Profimedia
VOYO logo

29. kolo španjolske La Lige

Madrid, stadion Alfredo di Stefano, 22:00

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid - Valencia 3:0

U derbiju 29. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrid je pobijedio Valenciju sa 3:0 i ponovo se približio vodećoj Barceloni na dva boda zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci su bili Karim Benzema (61', 85') i Marco Asensio (74'), dok je hrvatski reprezentativac Luka Modrić za Kraljevski klub odigrao cijeli susret.

Real je bolje otvorio utakmicu, ali su gosti ubrzo uzvratili. U 14. minuti je Rodrigo imao sjajnu priliku, ali je pogodio vratnicu. Pet minuta kasnije Rodrigo je bio precizan i svladao je Courtoisa. Međutim, nakon pregleda snimke sudac Jose Sanchez je poništio pogodak Šišmiša zbog zaleđa. U nedozvoljenoj poziciji nije bio strijelac, već Soler od kojeg se lopta odbila do Rodriga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 30. minuti je zaprijetio Real preko Carvajala, ali je gostujući vratar Cillessen bio spreman. U završnici prvog dijela pucao je i Hazard, no Nizozemac je upisao osmu obranu u prvom dijelu.

Image
NAVIJAČI REALA ĆE POLUDJETI KAD OVO ČUJU: /

Nani otkrio kamo će Ronaldo nakon Juventusa

Image
NAVIJAČI REALA ĆE POLUDJETI KAD OVO ČUJU: /

Nani otkrio kamo će Ronaldo nakon Juventusa

Strašno drugo poluvrijeme

Real je bolju igru u nastavku okrunio vodstvom u 61. minut golom francuskog napadača Karima Benzeme. U akciji je sudjelovao i Luka Modrić sjajno proigravši Edena Hazarda koji je u padu iz prve asistirao Benzemi, a ovaj lijepo zabio za 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korak bliže pobjedi Kraljevski klub je stigao u 74. minuti kada je Asensio sjajno pogodio na povratnu loptu Ferlanda Mendyja. Priču je zaključio Benezema pogotkom u 85. minuti, ali kakav je to potez bio. Casemiro je osvojio loptu na svojoj polovici, Kroos je teledirigiranom dijagonalom okrenuo stranu, a lopta je stigla do Benzeme koji je uspio prebaciti na lijevu nogu i iz voleja pogoditi za 3:0. Bio je to jedan od najljepših pogodaka sezone.

Gosti od 88. minute igrali bez isključenog Lee Hang-Ina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alaves bolji od Sociedada

U prvom susretu večeri Real Sociedad je na gostovanju izgubio od Deportivo Alavesa sa 0:2 i polako mu izmiče Liga prvaka.

Pobjedu domaćinu donijeli su Borja Sainz (56') i Martín Aguirregabiria (90+6'). Oba sastava su završila utakmicu s igračem manje. U 81. minuti je isključen gostujući branič Joseba Zaldua, dok je tri minute prije kraja susreta 'pocrvenio' i Alavesov veznjak Tomas Pina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Barcelona sa 64 boda, dva više od Real Madrida. Sevilla je treća sa 51 bodom, dok Atletico Madrid na četvrtom mjestu ima 49 bodova.

Real Sociedad se pobjedom mogao vratiti na četvrtu poziciju koja vodi u Ligu prvaka, no sada je peti sa 47 bodova koliko ima i Getafe na šestoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

FT Kraj utakmice i zaslužena pobjeda Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Evo i konačnog potopa. Lee Kangin je dobio crveni za grub start i to je to za Valenciju za ovu utakmicu. Ovo će pokušati što prije zaboraviti.

85' Gasi sve, ovo je gol godine! Kontra Reala nakon sjajne dijagonale Kroosa završila je sjajnim primanjem i volejem Benzeme za 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' Odličan pokušaj Kroosa iz slobodnog udarca, išla je ta lopta pod gredu, ali Cillessen je dobro reagirao i spasio gol.

81' Ušao je Vinicius i napravio odmah kaos. Prošao je sjajno, a malo je nedostajalo da njegovu asistenciju Asensio pospremi po drugi put u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' Još jedan gol za Real i kakva priča stoji iza tog gola. Marco Asensio ušao je u igru umjesto Valverdea i zabio iz svog prvog dodira. Ubacio je Mendy, a on isprve pogodio iz voleja. Gotovo godinu dana nije nastupao za Real zbog ozljede i ovo je bio njegov povratak. Uistinu filmska priča.

65' Pucao je sad Modrić s ruba kaznenog prostora lijevom nogom, bio je to odličan udarac koji je zadao mnogo problema Cillessenu koji je odbio tu loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' GOL! Vodi Real 1:0. Zabio je Benzema na asistenciju Hazarda! Luka Modrić sjajno je proigrao Hazarda kroz sredinu, Belgijanac je pronašao Benzemu koji nije imao težak posao i domaćini su u prednosti.

58' Dobra akcija Reala u kojoj je Sergio Ramos stigao skroz naprijed završila je silovitim udarcem Valverdea iz daljine, ali nedovoljno je to da bi se svladao Cillessen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' Real u nastavku pritišće, Valencia se brani. Još uvijek nema izglednih prilika, ali jasno je da se Real želi nametnuti na terenu.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HT Gotovo je prvo poluvrijeme koje je bilo krcato prilikama. Valencia je stigla najbliže golu, ali je poništen zbog zaleđa. Luka Modrić polako se vratio na svoju poziciju, dok je Fede Valverde otišao malo više naprijed, no morat će Zidane nešto promijeniti ako misli preokrenuti ovu utakmicu.

45'+ Još jedna šansa za Valenciju. Ferran Torres je dobio loptu u kaznenom prostoru, pucao je, ali Varane se nekako vratio u blok. Na drugoj strani Hazard je pucao ravno u Cillessena. Puno akcije na kraju prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' Jako dobra situacija za Benzemu. Carvajal ga je pronašao u sredini, ali on nije pucao, nego je išao spuštati za Hazarda, ali nije to dobro završilo.

29' Sjajno je Carvajal kombinirao s Modrićem i prošao u sredinu, našao se oči u oči s Cillessenom, ali nije mogao zabiti, obranio mu je nizozemski vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20'Šok u Madridu! Soler je uputio loptu prema golu, ona se odbila od nekoga na putu i idealno pronašla Rodriga koji iz blizine zabija lagani pogodak. No VAR je poništio taj pogodak. Ipak neće biti ništa.

14' Stativa! Valencija je odigrala odličnu akciju i njihov prvi napadač dobro je pucao i milimetri su ga dijelili od pogotka! Kakva utakmica se igra!

12' Sjajno igra Real sad. Imali su tri prilike u samo par minuta. Kroos je imao dva udarca iz daljine, a Hazard je promašio sjajnu šansu. Benzema ga je proigrao i s 10 metara je pucao ravno u vratara.

5'Casemiro je prvi put zaprijetio iz daljine, ali to je bio lagan posao za vratara Valencije. Inače, Luka Modrić igra trenutno više naprijed, uglavnom je Toni Kroos preuzeo kreatorske ovlasti u sredini. Bit će zanimljivo gledati kako će izgledati ova Zidaneova postavka.

1' Počela je utakmica na stadionu Alfredo di Stefano.


Španjolsko prvenstvo se vratilo, a to je jedno od onih nogometnih natjecanja koje je jako napeto. Real Madrid i Barcelona do kraja će voditi mrtvu utrku za naslov prvaka, a Real danas ima nelak zadatak protiv uvijek neugodne Valencije.

Nakon prošle utakmice protiv Eibara koju je Kraljevski klub pobijedio s 3:1 mnoge su kritike sijevale na račun Zidanea i njegove momčadi. I sam Zidane navodno je vikao u svlačionici, a ovo mu je prilika da pokaže da mu igra nije zahrđala.

Odlučio se za neobičnu postavu s Lukom Modrićem i još tri centralna veznjaka – Kroosom, Valverdeom i Casemirom, dok su naprijed Benzema i Hazard, koji mora pokazati da vrijedi 100 milijuna eura.

Utakmicu Reala i Valencije pratite uživo na portalu Net.hr.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo