PRESICA PRIJE POLUFINALA / Luka Modrić najavio sraz s Nizozemcima i odgovorio na pitanje o budućnosti u reprezentaciji: 'Donio sam odluku...'

Press konferenciju izbornika Zlatka Dalića I kapetana Luke Modrića prije utamice s Nizozemskom na Final Fouru Lige nacija mogli ste pratiti UŽIVO na portalu Net.hr

13.6.2023.
16:54
VOYO logo

Dan uoči utakmice polufinala Lige nacija protiv Nizozemske u Rotterdamu (srijeda, 20.45) ptred novinare su izašli izbornik hrvatske nogometna reprezentacije Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić.

Image
ZASLUŽENI ODMOR /

Ni legendarni Vatreni nije odolio ‘opaliti’ fotku: Njegova atraktivna supruga privlačila znatiželjne poglede na plaži

Image
ZASLUŽENI ODMOR /

Ni legendarni Vatreni nije odolio ‘opaliti’ fotku: Njegova atraktivna supruga privlačila znatiželjne poglede na plaži

Na početku press konferencije naš legendarni kapetan, 37-godišnji Modrić, je odgovorio na pitanje o budućnosti u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fokusiran sam na Ligu nacija. O budućnosti u reprezentaciji govorit ću nakon. Donio sam odluku, ali fokus sada nije na tome", rekao je Luka.

'Došli smo osvojiti medalju'

Potom je Dalić progovorio o utakmici s Nizozemskom i naglasio da će naši reprezentativci ići po pobjedu, bez kalkulacija:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došli smo u finale. Želimo uživati. Napravili smo sjajan rezultat. Pokušat ćemo sve završiti medaljom. Čeka nas sjajan domaćin, koji je bio u vrhu nogometa. Optimist sam, vidio sam našu energiju i želju. To želimo pokazati. Ovo je sjajan uspjeh. Bit će teško, ali optimist sam. Želimo pokazati sve ovo što smo dobro radili ovih dana".

"Došli smo ovamo osvojiti medalju, nema govore o tome da ćemo nekoga pustiti doma. Učinit ćemo sve kako bismo napravili veliku stvar. Spremni smo, dat ćemo sve od sebe", odgovorio je Dalić na pitanje hoće li pustiti igrače kući u slučaju poraza od Nizozemaca..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pirom je na isto pitanje, o utakmici protiv Nizozemske dao odgovor i kapetan Modrić:

"Igramo protiv mlade i talentirane ekipe koja se zadnjih godina vraća na stare staze. Bit će teško. Igraju doma, ali bit će dosta i naših navijača i to će biti dodatan motiv. Po meni je utakmica 50-50. Dolazimo puni entuzijazma, volje, elana, radili smo sjajno, dobro se osjećamo i nadam se da ćemo to i pokazati na terenu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Luka je dobio i pitanje o budućnosti u klupskom dresu, s obzirom da se puno piše o njegovom odlasku iz Reala u klub iz Saudijske Arabije.

"Moj fokus je na reprezentaciji. Što se Reala tiče, već sam puno puta rekao sve o tome, ne bih htio ponavljati. Moj fokus je na Nizozemskoj, kad sve završi, možemo o tome", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

modriću je stiglo i pitanje osjeća li se kao da mu je svaka utakmica s Hrvatskom zadnja.

"Uvijek uživam igrati za reprezentaciju i svaki dolazak ovdje me ispunjava. To što se približava moj kraj s reprezentacijom nije razlog da više uživam. Svaki put uživam ovdje. Dok je tako i dok mogu pomoći, nema razloga da ne budem ovdje", poručio je Luka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju presice izbornik Dalić je usporedio ovo, za Hrvatsku prvo, polufinale Lige nacija s polufinalom Svjetskog prvenstva.

Prva sezona ovog natjecanja nije bila dobra za nas. Ove smo došli do ovdje i sada želimo opet napraviti povijest. Nemamo kalkulacija, želimo napraviti dobar rezultat. Protivnik je dobar i kvalitetan, ali mi imamo svoju kvalitetu", zaključio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

_________________________________________________________________________

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu (20.45) u Rotterdamu protiv nizozemaca igra polufinalnu utakmicu Lige nacija, a dan uoči tog dvoboja pred novinare u Rotterdamu izlaze zbornik Vatrenih Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo