PORTUGAL – HRVATSKA 1-1: / Peta sreća! Hrvatska prvi puta neporažena protiv europskog prvaka

Image
Foto: AFP

Portugal i Hrvatska u Faru večeras su odigrali prijateljski susret bez pobjednika

6.9.2018.
22:25
AFP
VOYO logo

U prvom nastupu nakon svjetskog prvenstva na kojem je osvojila drugo mjesto, hrvatska nogometna reprezentacija je u Faru u prijateljskom susretu protiv Portugala odigrala 1-1.

Hrvatska niti u petom međusobnom susretu nije uspjela pobijediti Portugal. U četiri dosadašnja susreta upisali smo četiri poraza uz razliku pogodaka 0-7. Ovoga puta smo barem izvukli remi i postigli prvi pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povela je Hrvatska preko Perišića

Hrvatska je povela u 19. minuti golom Ivana Perišića koji je sjajno zabio sa 15 metara nakon što se lopta odbila do njega. Domaćin je izjednačio u 32. minuti nakon što je Pizzi poslao precizan ubačaj u kazneni prostor, a Pepe sjajno skočio i glavom zabio za 1-1.

U nastavku susreta nije bilo pogodaka, a najbliže golu bili su domaćini u 77. minuti kada je Antonio Milić u svom debiju umalo pogodio vlastitu mrežu. Srećom, lopta je udarila u vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba sastava sa puno promjena

Bio je to okršaj svjetskih doprvaka i europskih prvaka, no oba sastava su pretrpjela mnoge izmjene. Hrvatska je na stadionu Algarve nastupila bez osmorice igrača koji su bili u Rusiji. Mario Mandžukić, Danijel Subašić i Vedran Ćorluka su rekli zbogom reprezentaciji, Ivan Rakitić i Andrej Kramarić su dobili poštedu, Ivan Strinić ima problema sa srcem, dok su Dejan Lovren i i Ante Rebić otpali zbog ozljeda.

Velikih promjena u sastavu doživio je i Portugal. Aktualni europski prvaci bili su bez Cristiana Ronalda i još devet igrača koji su bili na SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će do nedjelje ostati u Portugalu nakon čega 'Vatreni' sele u Španjolsku gdje će 11. rujna u Elcheu otvoriti natjecanje u Ligi nacija protiv Španjolske. "Furija" će tri dana ranije u prvom susretu skupine 4 u Londonu odmjeriti snage protiv Engleske. Idući nastup u Ligi nacija hrvatska vrsta ima 12. listopada na praznoj Rujevici protiv Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90+5 Kraj utakmice u Faru. Portugal - Hrvatska 1-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+2' Još jedna šansa za Portugal - Gelson Martins se nalazi unutar kaznenog prostora i šutira, ali Barišić blokira.

90' Pet minuta će biti sudačke nadoknade

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' Cancelo probija po desnoj strani, daje povratnu za Andrea Silvu, ali njegov udarac je loš i ide preko vrata!

78' Puno sreće sada za Hrvatsku! Čop je izgubio jednu loptu, a Portugal se brzo otvorio u kontru. Carvalho je odigrao za Gelsona Martinsa, a nakon ubačaja lopta pogađa stativu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' Kovačić je centrirao s lijeve strane, ali portugalska obrana to čisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Odlična šansa za Portugal - pucao je Neves ali lopta je završila u bloku.

59' Dalekometni pokušaj Rubena Nevesa - lopta ide preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Šansa za Hrvatsku - Perišić nakon kornera glavom gađa, ali Rui Patricio je na mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Počelo je drugo poluvrijeme.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+3' Kraj prvog poluvremena.

45+2' William Carvalho je okrenuo Vrsaljka i uposlio Silvu, ali njegov udarac je bezopasan po Kalinića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' Još jedna prilika za Portugal! Nakon kornera se lopta odbila do Silve, ali njegov udarac je blokiran! Nakon drugog kornera loptu hvata Lovre Kalinić.

32' GOOOOOL! Pizzi je poslao još jednu opasnu loptu u kazneni prostor Hrvatske, najviši je u skoku stoper Bešiktaša, Pepe i zabija za 1-1!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' Još jedna velika šansa za Portugal, Mario Rui je sjajno ukrao jednu loptu te je poslao u prostor, ali Vida stiže u posljednji trenutak prije Andrea Silve!

18' GOOOOOOL! Portugalci su se zaigrali i izgubili loptu na svojoj polovici, Kovačić je nakon toga pogodio Cancela, lopta se sretno odbila do Perišića koji pogađa za 1-0!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

17' Opasan slobodan udarac Rubena Nevesa, ali lopta ide tik uz stativu!

11' Evo konačno i odgovora Hrvatske! Pjaca je napravio sjajnu šansu za Kovačića, ali njegov udarac odlično brani Rui Patricio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' Portugal potpuno dominira nad Hrvatskom! Ovoga puta je Bruma napravio šou, uzeo loptu i prošetao se hrvatskom obranom, uposlio Bernarda Silvu koji je imao čistu situaciju, ali opet sjajno brani Kalinić!

8' Nova opasnost za Vatrene - Pizzi izvodi slobodni udarac na drugu stativu, glavom udara Dias, ali lopta ide pored gola.

3' Velika šansa za Portugal! Bernardo Silva je napravio dar-mar na lijevoj strani hrvatske obrane, ubacio loptu u sredinu, prvi na njoj je Bruma, ali Kalinić je spasio čisti gol!

2' Prva šansa za Portugal! Bruma je prošao po lijevoj strani i ubacio upasnu loptu, ali prvi je do nje došao Lovre Kalinić, novi hrvatski broj 1.

1' Počela je utakmica!


UŽIVO: PORTUGAL - HRVATSKA 1-1

PORTUGAL: Rui Patricio - Cancelo, Pepe, Dias, Rui - W. Carvalho, Ruben Neves - Bernardo Silva - Gelson, Andre Silva, Guedes

HRVATSKA: L. Kalinić - Vrsaljko, Vida, Mitrović, Barišić - Modrić, Badelj, Kovačić - Pjaca, Livaja, Perišić


ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo