BJELICA POSRNUO U LOVU NA DINAMO: / Osijek kiksao, Mierez zapucao penal u 99. minuti

Image
Foto: Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Horkaš je obranio udarac Miereza za veliko slavlje Varaždinaca kojima ovaj bod mnogo znači u borbi za prvoligaški spas

2.5.2021.
21:24
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama već mogu lagano pripremati proslavu naslova prvaka nakon što je Osijek u posljednjem susretu 32. kola na stadionu Gradski vrt odigrao 1-1 protiv Varaždina promašivši jedanaesterac za pobjedu u osmoj minuti sudačke nadoknade.

Dinamo sada ima šest bodova više i utakmicu manje, a do kraja su četiri kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mierez imao penal, Horkaš obranio

Gosti su poveli u 70. minuti golom Jorgea Obregona, a pet minuta kasnije izjednačio je Ramon Mierez svojim 21. golom ove sezone. Argentinski napadač je u osmoj minuti nadoknade imao priliku iz jedanaesterca donijeti Osijeku pobjedu, ali je njegov udarac obranio Dinko Horkaš.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli golove, ali nije bilo niti previše uzbuđenja. Varaždin se postavio u čvrstom bloku i sigurno je držao 'nulu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku susreta prvu priliku imali su gosti u 62. minuti. Obregon je uspio doći do lopte u kaznenom prostoru, ali je Ivušić spasio domaćine. U 68. minuti uzvratio je Pilj "opalivši" sa 20-ak metara, ali je Horkaš izvrsnom paradom spriječio pogodak.

Veliko slavlje za Varaždin

Samo minutu kasnije Varaždin je poveo preko Obregona koji je fantastičnu pogodio sa 20-ak metara. Osijek je izjednačio pet minuta kasnije i to novim golom Ramona Miereza. Jurčević je ubacio loptu s lijeve strane u šesnaesterac, Horkaš je "zaplivao", a Mierez glavom zabio za 1-1. U 84. minuti Osijek je mogao okrenuti rezultat, no Horkaš je ovaj put sjajno obranom zaustavio Mierezov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentinac je duboko u sudačkoj nadoknadi imao priliku iz kaznenog udarca donijeti pobjedu Osijeku, no Horkaš je obranio njegov udarac za veliko slavlje Varaždinaca kojima ovaj bod mnogo znači u borbi za prvoligaški spas.

Kazneni udarac je skrivio Novoselec igravši rukom, a sudac Kulušić je nakon VAR provjere pokazao na bijelu točku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Dinamo sa 74 boda i utakmicom manje, Osijek ima 68, a Gorica je treća sa 56 bodova. Rijeka na četvrtom mjestu ima 52, a Hajduk je peti sa 47 bodova i također, susretom manje. Istra je na začelju sa 25 bodova, jedim bodom manje od Lokomotive i dva boda manje od Varaždina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva hrvatska nogometna liga, 32. kolo Osijek, stadion Gradski vrt, 19.05 sati

Osijek - Varaždin 1:1 (Mierez 74' / Obregon 69')

Osijek: Ivušić, Barišić, Škorić, Čeberko, Silva, Jugović, Žaper, Kleinheisler, Bočkaj, Bohar, MierezVaraždin: Horkaš, Novoselec, Čelić, Stolnik, Memija, Postonjski, Đurasek, Elezi, Posavec, Vuk, Obregon

Kraj utakmice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+9' Horkaš brani Mierezu! Prvi promašeni penal Miereza ove sezone!

90+7' Penal za Osijek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+5' Drama u zadnjoj minuti utakmice! Osječani traže penal zbog igranja rukom! Novoselec je igrao rukom nakon pokušaja Santinija i tu nema nikakve dvojbe! Gleda se VAR.

90+2' Igru napušta Posavec, na terenu je Glavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+1' Pao je Mierez u kaznenom prostoru, gledalo se to u VAR-sobi, ali igra se nastavlja dalje.

90' Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' Velika prilika za Varaždin u samoj završnici! Peco je centrirao s desnog krila, poskliznuo se Škorić, pa se u velikoj prigodi našao Posavec, ali je s desetak metara pucao zamalo pokraj lijeve vratnice.

87' Izlazi Vuk, ušao je Urata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' Odlična prilika za Osijek! Mierez je pucao s pet metara, a Horkaš ovoga puta sjajnom obranom sačuvao mrežu!

79' Žuti karton za Čelića zbog prekršaja na Mierezu. Čelića neće biti u sljedećem kolu zbog suspenzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' Žuti karton za Lopu.

75' Kod Varaždinaca su izašli Obregon i Elezi, a ušli Peco i Grgec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' GOOL! Osijek uzvraća! Strijelac je Mierez! Jurčević je ubacio loptu s lijeve strane u šesnaesterac, a Mierez je u skoku još jednom ubojit i šalje loptu sa sedam metara u mrežu Horkaša i ulazi u gol.

72' Još dvije zamjene kod Bijelo-plavih. Na klupu odlaze Pilj i Bohar, u igri su Lopa i Erceg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69'GOOL! Varaždin vodi 1:0. Obregon je dobio loptu na tridesetak metara od osječkih vratiju, krenuo s njom prema kaznenom prostoru i onda naciljao sam gornji desni kut.

65' Velika šansa i za Osijek! Kleinheisler je zdesna ušao u šesnaesterac, uslijedila je prizemna lopta u peterac na koju je Mierez zamalo zakasnio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' Pravu šansu imali su Varaždinci preko Obregona. Uspio je doći do lopte u kaznenom prostoru, prevario je Cheberka i Škorića, ali je Ivušić spasio Bijelo-plave. Nakon toga je Vuk prekinuo kontru Osijeka i dobio žuti karton.

62' Čeberko je išao zaustaviti varaždinsku kontru i zaradio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' Žuti karton dobio je Silva.

57' Dvije zamjene kod Osijeka. Izlaze Barišić koji se ozlijedio u svom debiju za glavnu momčad Osijeka i Bočkaj, a ušli su Jurčević i Santini.

51' Barišić je centrirao s desne strane, Mierez je u skoku nadvisio vratara Horkaša, ali nije bilo još nekoga od osječkih igrača u šesnaestercu da ovu situaciju pretvori u vodstvo.

48' Brza akcija Žapera i Pilja, ali varaždinska obrana zaustavlja taj pokušaj.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena

45' Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

38' Prvi žuti karton na današnjoj utakmici, a dobiva ga Posavec zbog prekršaja na Mierezu.

37' Elezi je potegnuo s 20-ak metara, a Ivušić je odbio u korner.

35' Bohar je centrirao iz prekida s lijeve strane, a lopta je zamalo prevarila Horkaša. Ipak je završila uz lijevu vratnicu.

29' Pilj i Mierez su u šesnaestercu, no niti jedan nije uspio pucati ka suparničkim vratima.

20' Žaper je odigrao povratnu loptu za Pilja koji je pucao sa 16 metara, a lopta se od Novoselca odbila u korner. Nakon ubačaja iz kuta malo je nedostajalo da netko od nogometaša Varaždina loptu usmjeri iza leđa svoga vratara Horkaša.

14' Start Novoseleca na Boharu. Cijela osječka klupa je skočila, a sudac Jović na liniji je s VAR-sobom. Nakon konzultiranja su rekli da nema jedanaesterca.

6' Prvo zaleđe na utakmici. Kleinheisler je proigrao Bočkaja koji se nalazio iza svih igrača varaždinske obrane. U nastavku akcije je pucao Bočkaj pa će domaći imati prvi korner.

1' Počela je utakmica.


18.05 Stigli su sastavi momčadi za dvoboj na Gradskom vrtu.


Nogometaši Osijeka, drugoplasirane momčadi Prve hrvatske nogometne lige, u 32. kolu prvenstva ugostit će osmoplasirani Varaždin, koji ima tek jedan bod više od zadnje Istre i do kraja prvenstva ga čeka grčevite borba za opstanak u 1. HNL.

Image
TRAMEZZANI PRIZNAO KOJEM SE TRENERU U HRVATSKOJ NAJVIŠE DIVI: /

'Po meni je on najbolji u ligi u ovom trenutku'

Image
TRAMEZZANI PRIZNAO KOJEM SE TRENERU U HRVATSKOJ NAJVIŠE DIVI: /

'Po meni je on najbolji u ligi u ovom trenutku'

Osječani, s druge strane, trenutno zaostaju sedam bodova za vodećim Dinamom i nemaju prostora za pogrešku u utrci za titulu.

Varaždin i Osijek posljednji put su se sastali nedavno, krajem veljače, i tada su Osjačani slavili 3:2 nakon velikog preokreta.

"Varaždin je momčad koja je izuzetno dobro organizirana. Protiv nas su se kompaktno branili u sustavu 5-4-1, teško je to bilo probiti. U obje utakmice smo knap pobijedili, u Varaždinu je bilo teško iako smo bili uvjerljiviji. Danas se u nogometu svaki za nešto bori, najnormalnije je da daje svoj maksimum u svakoj utakmici. Mi očekujemo da će naša momčad biti bolja, imamo dobru atmosferu, dovoljno igrača koji su zdravi i u dobroj formi, uvjeren sam da ćemo biti na visokoj razini. Vidjet ćemo kako će se postaviti, poštujemo Varaždin, njihovog trenera s kojim sam igrao u juniorima i drago mi je što je dobio priliku. Oni će braniti svoje interese što je jedino normalno i logično u ovoj situaciji", rekao je trener Osijeka Nenad Bjelica u najavi ove utakmice.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo