[FOTO] HAJDUK - DINAMO 0-1: / Modri osvojili Poljud, Caktaš zbog udaranja Šunjića dobio crveni; na travnjaku je bilo prilično žestoko

Image
Foto: PIXSELL

Nogometaši Dinama u 27. kolu HNL-a pobijedili Hajduk

3.4.2019.
20:52
PIXSELL
VOYO logo

Prva hrvatska nogometna liga - 27. kolo, stadion Poljud, Split

HAJDUK - DINAMO 0-1

HAJDUK: Hajduk: Posavec, Juranović, Ismajli, Lopez, Bradarić, Nejašmić, Jradi, Caktaš, Hamza, Tudor, Jairo

DINAMO: Livaković, Stojanović, Rrahmani, Dilaver, Kadzior, Theophile, Šunjić, Gojak, Oršić, Olmo, Gavranović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Gavranović (26.)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Podatak da je od 77. do 88. minute glavni sudac utakmice Batinić podijelio čak pet opomena i jedan crveni karton, dovoljno govori o žestini derbija između Hajduka i Dinama u srijedu na Poljudu pred 26 446 gledatelja. U spomenutoj 77. Mijo Caktaš zbog udaranja Šunjića dobio je crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
IZ HAJDUKOVOG KUTA: /

'Dinamo nije imao igru i nezasluženo je pobijedio'

Image
IZ HAJDUKOVOG KUTA: /

'Dinamo nije imao igru i nezasluženo je pobijedio'

Šunjić povlačio Caktaša i zaradio udarac u glavu

Šunjić je povlačio Caktaša prilikom jedne borbe za loptu, a ovaj mu je zato uzvratio rukom u glavu. Dohvatio mu je rukom po očima, ovaj je pao, a sudac nije trebao previše razmišljati i odmah je isključio igrača Bijelih.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastala je gužva na travnjaku, igrači su se počeli naguravati, izgledalo je pomalo kaotično i prijetilo da će doći do tučnjave. Tribine su se zapalile, odjekivalo je prema Batiniću "Cigane, Cigane". No, na kraju se sve smirilo i Bijeli su s igračem manje pokušali zabiti taj gol za 1-1, nisu uspijeli. No, to nisu bila jedina događanja vrijedna spomena u ovom susretu...

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posavec i obrana Bijelih kiksali

Vratar Hajduka Posavec nije dobro reagirao na slobodan udarac s više od 30 metara kojega je izveo Oršić, on je kratko odbio loptu na koju je najbrže reagirao Gavranović i proslijedio ju u mrežu. No, jednako tako ovaj gol ide na dušu i obrani Bijelih, koja je bila u tom trenutku loše postavljena.

Image

Split: Atmosfera na utakmici 27. kola HT Prve HNL između Hajduka i Dinama 03.04.2019., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 27. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hajdukovci bili aktivniji

Hajduk je bio aktivnija momčad većim tijekom susreta, no nije uspio stvoriti niti jednu priliku za pogodak iz igre, najveće prijetnje stvorio je nakon prekida, ali njegovi igrači niti jednom nisu bili precizni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Probijao je stalno Jairo, driblao, prijetio, vrtio dinamovce i radio im probleme, no uvijek bi zakomplicirao situaciju i donio krivu odluku, pa je na kraju i izostao taj toliko željeni gol hajdukovaca. Jradi je također bio dobar, u tandemu s Jairom zadavao je glavobolje Nenadu Bjelici i njegovim pulenovima.

Image

Split: Atmosfera na utakmici 27. kola HT Prve HNL između Hajduka i Dinama 03.04.2019., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 27. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Batinić u dva navrata nije pokazao na bijelu točku za Hajduk

S druge strane, Dinamo se orijentirao na protunapade iz kojih je stvorio nekoliko lijepih prilika, no jedini gol postigao je nakon kiksa Posavca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitski sastav opravdano se može tužiti i na suca koji u dva navrata nije pokazao na bijelu točku u njegovu korist. Na samom početku utakmice Šunjić je startao na Tudora, no Batinić je ostao nijem dok je u zamoj završnici dvoboja Šunjić igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a osječki sudac je opet ostao nijem.

Utakmica je odigrana pred 26.500 gledatelja na Poljudu. Vodeći Dinamo sada ima 67 bodova, 17 više od druge Rijeke, dok je Hajduk peti sa 43 boda, jednim manje od četvrte Lokomotive, a tri manje od trećeg Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

Gotova je utakmica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

95' - Lopez neometan u šesnaestercu nije bio precizan glavom. Kako je to bilo blizu! Publika na Poljudu umalo je eksolodirala.

90' - Nije ni čudo što će se igrati još čak pet minuta, kad je bilo mnoštvo prekida u ovoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Sudac Batinić u posljednjih je 11 minuta pokazao čak pet opomena. To je rezultat žestokog drugog dijela, kao i čitave utakmice.

86' - I Siniša Oreščanin je poslao trećeg svježeg igrača na teren, mora Hajduk ići na preskakanje igre. Izvukao je Nejašmića, a na terenu je sada Jurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Iskoristio je Bjelica i treću izmjenu koju je imao na raspolaganju. Ušao je sada Mario Šitum, a izašao Mislav Oršić.

79' - Smirilo se sad, utakmica je nastavljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Caktaš zbog udaranja Šunjića dobio je crveni karton, domaći sastav igrat će ostatak susreta s igračem manje. Šunjić je povlačio Caktaša, a ovaj mu je zato uzvratio rukom u glavu. Dohvatio mu je rukom po očima, a sudac nije trebao previše razmišljati i odmah je isključio igrača Bijelih. Sad je gužva na travnjaku, igrači se guraju, izgleda kaotično i prijeti da će doći do tučnjave. Tribine su se zapalile, odjekuje "Cigane, Cigane". Uvrede su upućene sucu Batiniću.

Image

70' - Jairo radi pravi dar-mar obrani Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - Nejašmić je genijalno poslao loptu naprijed, Hajduk je izvukao od toga korner, a najviše je skočio Caktaš. No, ništa od prilike jer Caktaš nije dobro zahvatio loptu.

64' - I tek što je ušao, odmah je zapucao na gol domaćina! Ipak, bio je to mlak udarac Nikole More, išla je lopta po podu pa Posavec nije imao nikakvih problema kod intervencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Povukao je sada prema naprijed Dani Olmo, opalio iz daljine, no protivnički branič je blokirao taj udarac. Izmjena u redovima plavih. Trener Nenad Bjelica izveo je Poljaka Kadziora, a uveo domaćeg dečka iz Solina, sjajnog Nikolu Moru.

60' - Na Poljudu je danas 26 446 gledatelja, upravo je službeni spiker objavio točnu brojku! Odlična je atmosfera u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Stojanović je u nezgodnoj poziciji izgubio loptu, no opasnost je očistio Theophile. Hajduk napada, Bijeli prijete, ne odustaju.

50' - Torcida je započela sa žestokom bakljadom, Poljud gori, na terenu se sad ništa ne vidi.

48' - Olmo je sad izvozao čitavu obranu Bijelih, nije bio ni svjestan da je ostao sam, a to kao da ga je jako zbunilo i nije imao mirnu i točnu završnicu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme

45'+1: Gotovo je prvo poluvrijeme; Nogometaši Hajduka jednostavno ne znaju postaviti fazu napada na postavljenu obranu Modrih, očito je trener Dinama Bjelica postavio neke posebne mehanizme koji su iznenadili stratega Hajduka Oreščanina. Uz to, završnica im je loša, pa zato i gube na poluvremenu unatoč inicijativi koju imaju na terenu.Ima Hajduk znatno više loptu u nogama, čak 58% naprema Dinamovih 42%, ali to hajdukovcima i nije neka utjeha. Jairo i Jradi rade odličan posao, no od toga ipak ne naprave ništa u završnici. Nakon što je sudac označio kraj prvog dijela, pomoćni trener Hajduka za Arenu Sport je kazao:

"Pogreška nije bitna, što se taktičkog konteksta tiče utakmica je 50-50. Najslabija nam je faza napada na njihovu postavljenu obranu, to ćemo sada pokušati riješiti. Gledamo našu strategiju, oni su postavili neke mehanizme u obrani koje prije nisu koristili", istaknuo je pomoćni trener Bijelih.

45' - Minuta je sudačke nadoknade.

37' - Činilo se kako je Šunjić nastradao u sudaru s Caktašom, ali pružila mu se liječnička pomoć i nastavit će utakmicu bez većih problema.

35' - 59:41 % posjed lopte je u korist Hajduka. No, rezultat je na semaforu drugačiji, on Hajduku ne ide u prilog. Ne znamo baš koliko je Oreščanin pogodio s Tudorom u napadu na toj desnoj strani, izgleda da će morati nešto mijenjati.

Galerija

35' - Jradi i Jairo stalno žare i pale po šesnaestercu Dinama, ali izostaje završnica. Dinamo je dobro postavljen u obrani, kompaktni su, gusti, i neće Bijelima biti lako probiti taj blok.

32' - Jradi je sad opalio po golu, bila je to prava bomba! Odlično se izvukao na desnu nogu, zapucao s preko dvadeset metara, ali Livaković pokazuje da je spreman zasjesti i na gol reprezentacije Hrvatske.

26' - GOOOL, Kakakv kiksa obrane Hajduka i Posavca! Gavranović je izborio prekršaj s prilično velike udaljenosti, no Oršić je ipak odlučio pucati i to mu se pokazalo dobrim potezom. Posavec je obranio njegov udarac, no loše ga je odbio, opta je ostala preblizu golu, a Mario Gavranović je na nju naletio i zabio lagan gol za ludnicu u gostujućem kavezu u kojem su smješteni Bad Blue Boysi. Smrknuta lica na klupi Hajduka.

21' - Briljantna akcija Hajduka, Poljud je na nogama, grmi "na Poljudu, na Poljudu, sa one strane Marijana". Jradi se odlično snašao, poslao loptu Caktašu, no Catherine je to spriječio, inače bi bilo opasno. Ipak, došli su hajdukovci do kornera, izveli ga, a u njemu je Jairo bio najviši, zapucao glavom na gol, no bio je neprecizan.

16' - Stalno prijeti Hajduk! Jairo svako malo dobije loptu u opasnoj poziciji, Theophile itekako ima posla u ovoj utakmici do sad.

11' - Evo dinamovaca u naletu. Sad je Oršić dobio jednu loptu prema naprijed, izbio sam na čelo napada ispred čitave linije svoje momčadi, a onda s lijeve strane skroz mlako opalio prema Hajdukovim vratima.

7' - Josip Juranović ubacio je u šesnaesterac, ali je Livaković izašao s gola i pokupio loptu.

6' - Kevin Theophile-Catherine je dobio žuti karton nakon što je oborio protivnika. Mijo Caktaš je izveo slobodnjak s ruba šesnaesterca, ali je pogodio živi zid, tako da se Livaković nije ni oznojio.

4' - Olmo i Gavranović dosta su visoko postavljeni i odmah rade pritisak na tu prvu loptu.

3' - Počelo je žestoko i borbeno, dueli su energični i čvrsti. Hajduk je opasno krenuo, Bili su odlučili stisnuti, ali Dinamo je također dosta visoko postavljen te im nema namjeru prepustiti inicijativu.

1' - Derbi na Poljudu je počeo.

Preporođeni Hajduk protiv europskog Dinama! Tako bi mogla glasiti ova utakmica, novi sudar vječnih rivala Hajduka i Dinama. Splićani će na Poljudu dočekati aktualne prvake, tribine bi trebale biti ispunjene, a atmosfera sjajna.

Modri u goste stižu s čak 24 boda prednosti, ali petoplasirani Hajduk lovi Europu nošen samopouzdanjem u obliku 4 uzastopne pobjede, odnosno time što u drugom dijelu HNL-a nisu izgubili susret.

Što se tiče sastava, u momčad Bijelih upao je u posljednji trenutak Tudor, a Palaversa počinje s klupe, dok je Lopez dobio prednost u odnosu na Svatoka, javlja Dalmatinski portal.


Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo