SUSRET ODLUKE / Dinamo je u Ligi prvaka! Modri u ludim produžecima slomio norveškog prvaka!

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Tekstualni prijenos utakmice Dinamo Zagreb - Bodo/Glimt pratite uživo na našem portalu

24.8.2022.
8:48
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama izborili su prolaz u grupnu fazu Lige prvaka nakon što u uzvratnoj utakmici doigravanja u produžetku svladali u Zagrebu Bodo/Glimt s 4-1 (2-1) i time nadoknadili poraz od 0-1 iz prve utakmice u Norveškoj.

Gol vrijedan Lige prvaka zabio je Josip Drmić u 117. minuti, a u 120. minuti pobjedu je zapečatio Petar Bočkaj.U regularnom dijelu pogotke su za Dinamo dali Mislav Oršić (4) i Bruno Petković (35), dok je za Bodo/Glimt zabio Albert Gronbaek (70).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to utakmica s dva potpuno suprotna poluvremena, Dinamo je bio agresivan i rastrčan u prvom, a Bodo/Glimt potpuni gospodar u drugim dijelu.Nakon dva gola i euforičnog prvog dijela, Dinamo se u drugom dijelu posve "ugasio", da bi tek u produžetku bio nešto opasniji. Prolaz i milijune eura su donijele zamjene Drmić i Bočkaj, koji su krajem produžetka odveli Dinamo po osmi puta u Ligu prvaka.

Norveški prvak u Zagrebu je branio prednost od 1-0 iz prve utakmice i tražio je prvi ulazak u LP u svojoj povijesti, dok Dinamu prolaz znači povratak među elitu nakon što je 2020. i 2021. godine zapeo baš na ovoj, zadnjoj stepenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Grafika: Rtl Sport

Dinamo je utakmicu počeo puno agresivnije negoli u Norveškoj i to se skoro isplatilo već u 3. minuti kada je nakon prodora Špikića mladi Baturina pucao tik iznad grede. No, to je bio nagovještaj vodećeg gola Hrvatskog prvaka koji je uslijedio nakon odlične akcije samo minutu kasnije. Ispucavanje Livakovića Petković je pametno glavom prenio do Baturine,koji čeka Oršića, čiji je prvi pokušaj blokiran, no Mislav ponovno dolazi do lopte i lijevom nogom je iz blizine šalje pod gredu.

Nakon pogotka utakmica se smirila, a Norvežani su ipak došli do svoje igre i pokatali da nisu bezopasni. U 27. minuti sudac Lahoz nije svirao očito igranje rukom Amundsena u kaznenom prostoru, a u 31. minuti Ademi udarcem izvan šesnaesterca pogađa gredu na veliku žalost rasprodanog Maksimira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 25. minuti uslijedio je najljepši trenutak utakmice. Ristoski je ubacio, Petković nije uspio posve umiriti loptu, ali se odlučio na "škarice" s desetak metara i atraktivno je svladao vratara Haikina za 2-0.

Image
Foto: SofaScore

U drugom dijelu Norvežani su zaigrali ofenzivnije, a do prve šanse su došli tek u 61. minuti kada je udarac Mvuke obranio Livaković. U 66. minuti Hoibraten puca glavom, Livaković je svladan, a Ljubičić čisti s gol-linije u periodu potpune dominacije Norvežana, što je u konačnici rezultirala golom gostiju. Novoušli Danac Gronbaek prevario je gotovo čitavu obranu Dinama i snažnim udarcem "probio" Livakovića za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski prvak je opasno "živio" i nakon primljenog gola, Bodo/Glimt je propustio nekoliko prilika, dok je Dinamo bio praktički bezopasan i povučen, sa puno umornih igrača, pa je zapravo domaća momčad sretno dočekala produžetke.

Dinamo se konačno probudio i u 100. minuti pokušao je Drmić, a to je bio prvi ozbiljniji napad Zagrepčana još od prvog dijela. I onda u 117. minuti Dinamov Švicarac Drmić postiže gol. Drmić je prvo proigrao Emrelija, koji se spetljao, ali lopta dolazi do Drmića a on pokraj četvorice igrača gostiju pogađa mrežu. U zadnjim trenucima dodatnog vremena Gojak proigrava Drmića, koji nesebično daje loptu za Bočkaja, koji pogađa praznu mrežu za konačnih 4-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je ovo osmi plasman u Ligu prvaka, a ždrijeb je već u četvrtak u 18 sati u Istanbulu.

UŽIVO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo - Bodo/Glimt 4:1 (0:1)

Dinamo (4-2-3-1): Livaković - Ristovski, B. Šutalo, Perić, Ljubičić - Ivanušec, Ademi - Špikić, Baturina, Oršić - Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bodø/Glimt (4-3-3): Haikin - Sampsted, Amundsen, Hoibraten, Wembangomo - Vetlesen, Hagen, Saltnes - Mugisha, Salvesen, Pellegrino

120' Sve je gotovo! U jeku napada Bodea, Dinamo krade jednu loptu, a munjevitu kontru završavaju Drmić i strijelac Bočkaj! Dinamo je u Ligi prvaka!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

117' Gol gol goooool! Petković nevjerojatnom loptom pronalazi Emrelija kojem Haikin brani prvi udarac, ali Drmić dolazi do lopte i pogađa praznu mrežu. Euforija na Maksimiru, tribine gore!!!

114' Opet se digao Bode. Norvežani posljednjih pet minuta izgledaju opasnije i pletu mrežu oko vrata Dinama. Gojak je pogriješio na 30 metara od svog gola, ali Konradsen daje predug for i Šutalo stiže još jednom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

108' Kakav nogometni segment smo sada gledali. U razmaku od 30 sekundi smo vidjeli 4 žestoka starta s obje strane i isto toliko pogrešnih dodavanja. Lahoz je to prekinuo žutim kartonom za Moharramija. Lete boce s tribina

106' Počeo je drugi produžetak. Uskoro pada odluka o putniku u Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

104' Drmić izlazi sam ispred Haikina, ali odlazi u koso i vratar Bodea brani. Lahoz sudi zaleđe

103' Kakav zicer za Norvežane! Raspala se Dinamova obrana, a Mugisha pronalazi potpuno samog najboljeg strijelca svoje momčadi Pellegrina. On puca glavom ali udarac odlazi pokraj vrata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

100' Sada je bilo nezgodno za Modre. Ivanušec je pogriješio na polovici Bodea, a Pellegrino se sjurio prema vratima Livakovića no Šutalo spašava u posljednjem trenutku

99' Dobra situacija za Modre. Boško Šutalo je povukao sa svoje polovice, Norvežani su ga pustili, a nakon duplog pasa Dinamov stoper ulazi u kazneni prostor i snažno ubacuje u sredinu no Haikin uspjeva odbiti preko glava svih igrača u šesnaestercu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

95' Dinamo se malo sabrao u produžetku. Uspjeva momčad Ante Čačića nešto dulje zadržati loptu, ali i dalje nema pravih prilika.

92' Gojak je napravio prekršaj na rubu kaznenog prostora. Nokautirao je laktom strijelca Gronbaeka i sad bi moglo biti opasno. Nezgodno ubacivanje Pellegrina u posljednji trenutak glavom čisti Šutalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Na početku prvog produžetka Čačić uvodi dva nova beka - Petra Bočkaja i Moharammija. Izašli su Ristovski i ozlijeđeni kapetan Ademi. Dinamo opet mijenja formaciju. Igrat će 3-5-2 s Ljubičićem na stoperskoj poziciji.

90'+6 Lahoz sudi kraj! Drama se nastavlja u produžecima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'+3 Evo i Dinama u napadu nakon puno vremena. Emreli vanjskim dijelom kopačke ubacuje u kazneni prostor, ali ispred Drmića čisti Hoibraten

90' Igrat će se 6 minuta sudačke nadoknade

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' Panika u Dinamovoj obrani. Zakasnio je Šutalo, Runar Espejord se prišuljao, ali Livaković ga je omeo i propala je još jedna prilika Bodea

85' Dinamo ne može zadržati loptu. Norvežani su okrenuli mlin na svoju stranu. Visoko pritišću Dinamovu obranu. Jednostavno trče znatno više od Modrih, a sad se po svemu sudeći ozlijedio i Arijan Ademi. Izgleda da su stradale prepone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' Ante Čačić vadi Mislava Oršića, a na njegovo mjesto ulazi Josip Drmić. Izgleda da strateg Modrih mijenja formaciju. Igrat će s dva napadača. Sa sjevera se ori 'Hoćemo pobjedu'

76' Nova velika prilika za Norvežane! Mugisha je ponovno pretrčao Ljubičića, zavrnuo u sredinu, a u gužvi lopta dolazi do Wembangoma koji slabijom, desnom nogom puca od bloka preko vrata. Iz kornera Hoibraten od tla puca, ali lopta ide preko gola. Dinamo je u rupi.

73' Dinamo je očigledno pao sa snagom. Muče se Modri, a Bode je osjetio trenutak slabosti prvaka Hrvatske te sve ozbiljnije prijete

70' Čačić vadi Perića, ulazi Emil Dilaver.

69' Šok na Maksimiru! Gronbaek se zavukao iza leđa Ademiju, ozlijeđeni Perić ne stiže, a Bodeov napadač snažnim udarcem probija Livakovića!

66' Odmah velika šansa na drugoj strani! Bježi Ristivski u kontru i pronalazi Oršića na drugoj vratnici koji pokušava vratiti u sredinu! Bilo je bolje da je pucao! Ipak je bilo

66' Nova velika šansa za Bode!! Ubačaj iz kuta pada na 8 metara, a Hoibraten skače preko Šutala i puca u sami kut, ali Ljubičić čisti s crte. Sad su Modri imali sreće

63' Velika prilika za Bodo! Mvuka je izvrtio na Dinamovoj lijevoj strani Ljubičića opasno pucao, a na loptu koju je Livaković kratko odbio natrčava Salvesen no reprezentativni čuvar mreže brani i to

59' Kraći prekid. U jednom žestokom duelu s Mugishom stradao je Boško Šutalo. Nadamo se da će se Šutalo oporaviti jer Čačić na klupi ima tek Dilavera i Theophila koji gotovo da i nemaju minutažu

52' Dinamo ima problema na lijevoj strani svoje obrane. Opet se otvorio prostor iza leđa Ljubičića, ali ubacivanje Vetlesena čisti Perić. Iz ubacivanja iz kuta napadač Bodea puca preko vrata.

50' Drugi dio je počeo u nešto ravnopravnijoj igri nego što je to bilo u prvom poluvremenu. Norvežani su podigli obranu nešto više, a obje momčadi traže pogodak no nedostaje im zadnji pas. Sada je Vetlesen našao Mvuku koji prolazi pokraj Ljubičića, ali Šutalo čisti u posljednji trenutak

46' Počeo je drugi dio. Dinamo vodi 2:0, a to je rezultat koji vodi Modre u Ligu prvaka

Image
Foto: SofaScore

45' Korner za Oršića. Čisti norveška obrana, a Mugisha bježi u kontru. Dinamovi igrači ipak stižu na vrijeme i zaustavljaju njegov trk, a Lahoz sudi kraj prvog dijela.

39' Od drugog Dinamovog pogotka, Norvežani su počeli igrati znatno oštrije. Sada je Pellegrino pomeo Boška Šutala u Dinamovom kaznenom prostoru, ali Lahoz ne vidi razlog da izvadi žuti karton.

35' Kakva golčina Petkovića!!! Bruno Petković je započeo akciju na centru. Pronašao je Ristovskog na desnoj strani, a Dinamov bek pričekao da mu suigrači napune kazneni prostor. Njegov ubačaj Petković majstorski prima, a onda spektakularnim škaricama zabija za velikih 2:0 zagrebačke momčadi. Ovakav pogodak odavno nismo vidjeli!

32' Kako je sada Dinamo bio blizu povećanja vodstva! Ljubičić ubacuje na drugu stativu, tamo je dočekuje Špikić koji je ostavlja za Ademija na rubu kaznenog prostora, ali njegov udarac završava na gredi

28' Cijeli se stadion digao na noge. Oršić prolazi pokraj Sapsteda kojeg lopta pogađa u bok pa u ruku. Lahoz ne vidi razlog da pokaže na bijelu točku!

26' Mvuka muči Ljubičića. Krilo Bodea je mnogo brže od Dinamovog beka te ga s lakoćom pretrčava no oštar ubačaj u peterac izbacuje obrana Dinama.

21' Norvežani su se malo istrgnuli iz Dinamovog presinga i opet su u malo ozbiljnijem naletu stigli pred vrata Livakovića no modra obrana još jednom blokira udarac Mugishe!

16' Velika prilika za Bode! Vetlesen i Mugisha su probili Dinamovu obranu, ali Mugisha je promašio vrata s 10 metara. Lahoz ipak sudi zaleđe.

13' Dinamovi bekovi imaju puno prostora. Opet je Ristovski ostao sam no on se poskliznuo, a Hoibraten loptu izbacuje u korner iz kojeg se nije rodilo ništa korisno za Dinamo

11' Malo su se primirili juriši Dinama, ali prvak Norveške ne uspjeva stvoriti apsolutno ništa. Gosti izgledaju izgubljeni na Maksimiru

4' GOOOOOL! Igrači norveškog prvaka ne uspjevaju odoliti pritisku Modrih na centru i gube loptu. Baturina se sjurio prema kaznenom prostoru i na lijevoj strani nalazi Oršića. Njegov prvi udarac je blokiran, ali iz drugog pokušaja Oršić zabija za 1:0

2' Velika šansa za Dinamo. Modri su žestoko ušli u utakmicu. Špikić je skuhao gužvu u kaznenom prostoru Norvežana, a odbijanac kupi Baturina ali sa 7 metara puca visoko preko vrata

0' Počela je Dinamova utakmica sezone

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Zagrebački Dinamo večeras protiv Bodo/Glimta od 21 sat ima priliku izboriti Ligu prvaka i okušati se u najelitnijem europskom natjecanju. Da to ne bude tako potrudit će se Norvežani koji imaju pogodak prednosti iz prvog dvoboja ova dva kluba. Priželjkujemo da plavi večeras budu prema gostima na "ti" i da pred punim stadionom zakorače u društvo najboljih.

Image
SAD JE POZNATO /

Evo u kojem će šeširu biti Dinamo ako izbori Ligu prvaka: Benfica je odlučila

Ako iz večerašnjeg dvoboja izađu kao pobjednici, Modrima bi ovo bio sedmi nastup u skupinama Lige prvaka. Norvežani traže svoj prvi, no naime nadamo se da ga neće ni biti i da će Bodo/Glimt nastaviti svoju avanturu u grupnoj fazi Europa lige. U Maksimiru su svjesni da je veliki ispit pred njima, ali ono što je najbitnije, vjeruju u prolaz.

Modri će učiniti sve da Dinamu vrate Ligu prvaka.

"Dočekali smo i taj trenutak, igramo utakmicu za Ligu prvaka. Utakmicu dočekujemo u dobrom ozračju, a imat ćemo i sjajnu podršku navijača. Očekujem dobro izdanje Dinama. Gosti imaju prednost od jednog gola, ali mi ćemo učiniti sve da Zagreb i Hrvatska vide Ligu prvaka", poručio je Čačić pa dodao:

"Imamo dužan respekt prema njima, dobra su momčad. I da je u Norveškoj završilo neodlučeno opet bi morali pobijediti. Gosti neće puno moći promijeniti način igre, napadačka su momčad, moramo posebno paziti na bočne centaršuteve. Bitno je da budem koncentrirani i hrabri, ako ćemo se držati koncepta igra, nadam se prolazu", rekao je.

Atmosfera je dobra, a motivacije neće nedostajati.

"Znamo kakva nas utakmica očekuje, zahtijevan je suparnik. Nadam se da će sve dobro završiti, imat ćemo ogroman vjetar u leđa od punog stadiona. Sad smo bolje upoznati s njihovim kvalitetama nakon prve utakmice, idemo po pobjedu", rekao je Arijan Ademi.

"Samopouzdanje nam dižu dvije posljednje pobjede u prvenstvu protiv Hajduka i Osijeka, znamo koliko smo problema s njima imali prošle sezone. Želimo Ligu prvaka, to nam puno znači, nadam se da ćemo to ostvariti", izjavio je kapetan Modrih.

Tekstualni prijenos utakmice Dinamo Zagreb - Bodo/Glimt pratite uživo na našem portalu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo