UŽIVO OD 20:45, SREBRNI VATRENI PROTIV EUROPSKOG PRVAKA: / Dalić otkrio postavu za prekid crnog niza protiv Portugala

Image
Foto: AFP

Hrvatska nogometna reprezentacija gost je u prijateljskoj utakmici u Faru gdje ju dočekuje aktualni europski prvak izabrana vrsta Portugala.

6.9.2018.
18:10
AFP
VOYO logo

PORTUGAL – HRVATSKA 0-0

Svjetski doprvak ovom utakmicom otvara novo poglavlje svoje uspješne povijesti, sa sastavom bitno različitim u odnosu na onaj koji je iskovao svjetsko srebro prije 50-ak dana. Pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića više nema Marija Mandžukića, Vedrana Ćorluke i Danijela Subašića (sva trojica oprostila su se od dresa reprezentacije), ogled će propustiti i dokapetan Ivan Rakitić, a zdravstvene teškoće/oporavci brane nastup Dejana Lovrena, Ante Rebića i Andreja Kramarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo znači i da će Dalić u utakmicu protiv europskog prvaka na travnjak poslati ovaj početni sastav: L. Kalinić, Vrsaljko, Vida, Mitrović, Barišić, Badelj, Kovačić, Modrić, Perišić, Pjaca i Livaja.

U drugom poluvremenu obavit će dozvoljenih šest zamjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez postignutog gola

"Dat ćemo sve od sebe za pravu utakmicu, premda nismo u pravoj formi i na visokoj razini, ali bit će to dobar test za nas - pogotovo za igrače koji su prvi puta s nama. Cilj mi je da svi igraju. Ja od svog prvog izborničkog dana želim snažne suparnike poput Portugala. Moramo se okrenuti onom najvažnijem, kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, i za to ćemo se pripremiti", kazao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portugalci također neće zaigrati u najjačoj postavi, a svakako će se najviše osjetiti izostanak prve zvijezde Cristiana Ronalda.

Vatreni su protiv Portugala dosad igrali četiri utakmice te svaki put dosad upisali poraz i to bez postignutog pogotka. Tako je na Europskom prvenstvu u Engleskoj 1996. godine bilo je 3-0, u prijateljskim dvobojima 2005. godine 2-0 i 2013. godine 1-0, dok je na Euru u Francuskoj 2016. godine također bilo 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo