RUSIJA FURIOZNO OTVORILA SP: / Čerišev i društvo poigrali se sa Saudijskom Arabijom

Image
Foto: AFP

Utakmicom između domaćina Rusije i Saudijske Arabije na moskovskom Lužnikiju započelo je 21. Svjetsko nogometno prvenstvo. Prijenos utakmice pratite na Portalu Net.hr.

14.6.2018.
18:47
AFP
VOYO logo

RUSIJA - SAUDIJSKA ARABIJA 5-0

(Gazinsky 12', Čerišev 43', 91', Dzyuba 71', Golovin 94')

RUSIJA: Akinfejev, Fernandes, Kutepov, S. Ignašević, Gazinsky, Zobnin, Džagoev, Golovin, Zhirkov, Samedov, Smolov

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SAUDIJSKA ARABIJA: Al-Mayoof, Shahrani, Os. Hawsawi, Om. Hawsawi, Al-Faraj, Shehri, Jassim, Dawsari, Al-Sahlawi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Rusije ostvarili su uvjerljivu 5-0 (2-0) pobjedu protiv Saudijske Arabije u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva, koja je u četvrtak odigrana na stadionu Lužnjiki u Moskvi pred 81.000 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusija je povela u 12. minuti, a strijelac je bio Jurij Gazinski. Na 2-0 je u 43. minuti povisio Denis Čerišev, koji je ušao u 24. minuti kako bi zamijenio ozlijeđenog Alana Dzagojeva. Za 3-0 strijelac je bio Artjom Dzjuba u 71. minuti, a pogodak je postigao samo 80 minuta nakon što ga je ruski izbornik Stanislav Čerčesov ubacio u igru. U prvoj minuti sudačke nadoknade za 4-0 strijelac je bio Denis Čerišev, što mu je bio drugi pogodak na utakmici. Konačnih 5-0 postavio je iz slobodnog udarca Aleksandr Golovin u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici prvog kola u skupini A sastat će se Urugvaj i Egipat u Jekaterinburgu. Njihov je dvoboj na rasporedu u petak, s početkom u 14 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOVA JE UTAKMICA

92' GOOL! Golovin zabija iz slobodnog udarca svoj četvrti pogodak za Rusiju, koja ima nevjerojatnih 5-0 protiv Saudijske Arabije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

91' GOOL! Drugi pogodak Denisa Cherysheva! Dzyuba spušta ruskoj šestici, a Cheryshev sjajno vanjskom pogađa rašlje nemoćnog Al-Mayoofa!

90' Tri minute sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' Žuti karton Aleksandru Golovinu, nakon prekšraja u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' Dalekometni udarac Zobnina, ide iznad vratiju Saudijaca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' GOOOL! Tek što je ušao Artem Dzyuba, postigao je pogodak koji Rusiji gotovo sigurno donosi sva tri boda!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' Dobra šansa za Rusiju! Zobnin šutira, a lošu reakciju Al-Mayoofa nije uspio iskoristiti Smolov

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Udarac glavom Cherysheva, ravno u ruke Al-Mayoofa.

63' Evo i statistike:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' Još jedna prijetnja Saudijaca - ubačaj sa lijeve strane, ali Hawsawijev udarac glavom ide pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' Prva prava šansa Saudijaca u drugom poluvremenu - nakon ubacivanja s desne strane, Jassim je prekratak i ostaje 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' Centaršut Cherysheva, ravno u ruke Al-Mayoofa.

52' Rusi su bolja momčad i na početku drugog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' Dobar udarac Samedova sa dvadesetak metara, iznad saudijskih vratiju.

50' Smolov je u dobroj poziciji nakon jedne brze tranzicije Rusije i lopte Žirkova, ali dobra akcija saudijskog stopera, korner za domaćine.

45' Počelo je drugo poluvrijeme!

45' Cheryshev je prva zamjena koja je postigla pogodak u prvim utakmicama Svjetskog prvenstava. Ušao je u povijest!

45' - Sve je spremno za drugo poluvrijeme, vraćaju se reprezentativci na teren.

45'+2 - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME: Rusi apsolutno dominiraju utakmicom. Golovin, Čerišev, Gazinski rade pravu pomutnju u obrani Saudijske Arabije. superefikasna Rusija iz dva udarca u okvir vodi 2-0 na otvaranju Svjetskog prvenstva! Džagojev se ozlijedio niti nakon pola sata igre, a umjesto njega je ušao Čerišev i odmah zabio. Sjajno! Uzbudljivih prvih 45 minuta na ovom Mundijalu.

45' - Sudačka nadoknada je 2 minute.

42' - GOOOL - Čerišev je izbacio fintom dva igrača i sjajno zabio. Krasno je primio pas i spremio loptu u mrežu. Briljantnu asistenciju suigrača je pretvorio u gol šutem uz lijevu stativu za ludnicu na stadionu 80 000 navijača je u transu, njihovi junaci vode 2-0. Ušao i postao junak, tako bi nekao trebala glasiti priča o Čeriševu u sutrašnjim dnevnim tiskovinama u Rusiji. Domaći nogometaši melju Saudijsku Arabiju, dva udarca u okvir, dva gola Rusije.

42' - Čerišev radi pravi dar mar po toj lijevoj strani.

35' - Golovin pada u kaznenom prostoru, sudac je samo odmahnuo. U svakom slučaju, ova situacija za gol za Rusiju došla je na pogrešku Saudijske Arabije na sredini terena.

VELIKI UDARAC ZA RUSIJU: Najveća zvijezda domaćina nije izdržala niti pola sata na terenu

31' - Yasir Al Shahrani je dobro reagirao i spremno dočekao centaršut iz slobodnjaka. Skočio je visoko i pucao glavom, ali je lopta otišla iznad gola. Rusija u posljednjih sedam utakmica ne zna za pobjedu, to je razlog zašto ruski mediji ne vjeruju svojim nogometašima.

27' - Denis Čerišev je htio pronaći nekoga od suigrača u šesnaestercu, ali mu je pas presječen. Saudijska Arabija drži blok.

23' - Čerišev je ušao umjesto Džagojeva. Problemi za ruskog izbornika.

22' - Golovkin se stalno izvlači naprijed, on je najistureniji napadač Rusije, vuče kontre, probija zadnju liniju Saudijaca.

21' - Mohammad Al Sahlawi je pucao glavom s 1 metara, ali mu je šut blokirao jedan od obrambenih igrača Rusije i time otklonio opasnost. Saudijska Arabija ima priliku zabiti iz kornera.

13' - Rusija se bacila na glavu, napadaju, na krilima gola, s vjetrom u leđa fanatičnih navijača, isu po drugi gol.

12' - GOOOL - Rusija vodi 1-0. Gažinski je zabio glavom iz teške pozicije. Skočio je visoko i pucao snažno uz lijevu stativu. Odličan udarac glavom za ludnicu na stadionu. Pogledajte gol u linku dolje. Prvi udarac i odmah gol za Rusiju. Činilo se da je Gazinski malo odgurnuo braniča, ali VAR se nije oglasio, nemamo premijerno "vječanje". Ovo je prvi SP na kojem se koristi videotehnologija, a više od 30 kamera pokriva svaki dio terena. Pogodak možete vidjeti dolje u linku.

RUSI FURIOZNO OTVORILI SP: Pogledajte sjajan centaršut Golovina i pogodak Gazinskog

11' - Džagojev je ponovno zahuhao, vukao je dugo tu loptu, čekao da se netko otvori, gledao kretanje Golovina.

9' - Golovin se sjurio po lijevoj strani, lopta je došla do Džagojeva koji vraća u sredinu, ali nije to dobro napravio. U nastavku akcije, ovaj put po desnoj strani, Rusi dobro kombiniraju, ali netko iz obrane Saudijaca ušao je u blok i samo aut za domaćina. Saudijci se brane, i to dosta organizirano, ali dosta mašu rukama. To im je mana, često se znaju zaigrati pa skriviti penal.

RUSI FURIOZNO OTVORILI SP: Pogledajte sjajan centaršut Golovina i pogodak Gazinskog

7' - Savedov nije uspio zapucati na pravi način, lopta mu je bila servirana sjajno. Uzbuđenje je na stadionu, "Rusija, Rusija", odzvanja Lužnikijom.

4' - Saudijci napadaju, Katzinski je uspio ubaciti u aut. Gosti pokazuju agresivnost, zube, imali su pola godine priprema i druženja.

3' - Opasna je Saudijska Arabija, vrebaju svoju priliku iz kontre, Rusi bi se na ovu svoju ofenzivnu taktiku mogli poskliznuti.

1' - Domaći nogometaši odmah su se bacili na glavu.

1' - Rusija protiv Saudijske Arabije lovi tri boda u prvom kolu. Sutra u toj skupini igraju Egipat i Urugvaj.

17.00 - POČELA JE UTAKMICA, POČELO JE 21. SVJETSKO NOGOMETNO PRVENSTVO.

Golovkin i Al-Sahlawi istaknuti su kao najvažnije uzdanice svoje momčadi. O njima će puno toga ovisiti u ovom dvoboju.

16.58 - Na redu je himna Rusije. Sad će grmjeti.

16.56 - Sviraju se himne. Prva je na redu Saudijske Arabije.

16.50 - Evo nam i majstora...

16.48 - Bit će ovo susret dvije najslabije reprezentacije na turniru, gledajući renking.

16.44 - Rusi su u euforiji, Rusi jedvas čekaju da vide za što je spremna njihova izabrana vrsta. Lužniki je potpuno rasprodan. 1432 dana prošla su od onoga pogotka Goetzea na SP-u. Uskoro počinje nova stranica povijesti SP-a. Rusi su uložili ogromne novce, Vladimir Putin želi svijetu pokazati sjaj moderne Rusije. Apsolutno sve u toj zemlji podređeno je ovom natjecanju, 350 milijuna eura samo uloženo je u obnovu Lužnikija.

16.00 - Stigle su i službene postave za uvodnu utakmicu SP-a.


Na dosadašnjih 20 svjetskih nogometnih prvenstava niti jedan domaćin na otvaranju World Cupa nije poražen. U 21 susretu (Japan i Južna Koreja su zajednički organizirali SP 2002) domaćini SP-a su upisali 15 pobjeda i šest puta remizirali.

SVE O HRVATSKOJ I SVJETSKOM NOGOMETNOM PRVENSTVU PROČITAJTE – OVDJE.

Od dosadašnjih domaćina svjetskih prvenstva pobjedom nisu otvorili turnir jedino Južna Arika (2010), Japan (2002), SAD (1994), Španjolska (1982), Meksiko (1970) i Engleska (1966). Sva događanja sa Svjetskog nogometnog prvenstva pratite na portalu Net.hr.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo