ČUDESNI DAVID DE GEA SPASIO JALOVI UNITED U SEVILLI: / Nevjerojatni Španjolac bacio je Ramón Sánchez Pizjuán u očaj

Image
Foto: AFP

Manchester United preživio je gostovanje u Sevilli (0-0) na kultnom Ramón Sánchez Pizjuánu

21.2.2018.
22:40
AFP
VOYO logo

SEVILLA - MANCHESTER UNITED 0-0

Pred 45.000 gledatelja na stadionu Sanchez Pizjuan sudio je Clément Turpin iz Francuske

SEVILLA: Sergio Rico - Jesus Navas, Mercado, Lenglet, Escudero - Nzonzi, Banega (Pizzaro, 89)- Sarabia, Franco Vazquez (Ramirez, 85), Joaquin Correa - Muriel

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MAN UNITED: De Gea - Valencia, Lindelof, Smalling, Young - McTominay, Matić - Mata (Martial, 80), Herrera (Pogba, 16), Alexis Sanchez (Rashford, 75)- Lukaku.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom susretu osmine finala Lige prvaka Sevilla i Man United odigrali su u lijepoj Andaluziji bez golova 0-0. Uzvrat je 13. ožujka na Old Traffordu.

https://streamable.com/is2kl

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠAHTAR PREOKRETOM DO 2-1 POBJEDE PROTIV ROME: Rimljani krenuli golom, njihov golman radio čuda, ali kad je Fred opalio…

Dvoboj u Sevilli okončan je bez golova, a Manchester United i njegov trener Jose Mourinho i navijači Crvenih vragova mogu biti itekako sretni tim ishodom jer ih je poraza spasio čudesni vratar David de Gea...

Kada su početne postave u pitanju, jedino veće iznenađenje u redovima Uniteda bio je mladi 21-godišnji Scott McTominay koji je u veznom redu zamijenio Paula Pogbu, Francuza koji je susret počeo s klupe nakon prehlade zbog koje nije bio sto posto spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do pred sam početak susreta bilo je dvojbeno hoće li Francuz zaigrati, ali kao i u susretu s Huddersfieldom proteklog vikenda, Jose Mourinho ga je ostavio na klupi procijenivši kako njegovo najskuplje pojačanje nije dovoljno spremno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sevilla je bila puno bolja u utakmici, uputili su 25 udaraca na vrata Engleza i zaslužili su pobjedu koju im je uskratio španjolski vratar, jedan od najboljih golmana današnjice. United je razočarao i morat će se jako namučiti da u Manchesteru izbace uporne Španjolce koji su prikazali lepršav, ali i neefikasan nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lukaku se osramotio

Prvu priliku na utakmici imala je Sevilla, ali je opasan udarac Kolumbijca Muriela vratar Uniteda de Gea jedva uspio obraniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 25. minuti Lukaku iz izgledne pozicije volejem šalje loptu daleko od gola, a u 42. minuti pokuašava Correa, ali preslabo za de Geu.

U 45. minuti najljepša akcija Seville, Mercado je škaricama prebacio do Nzonzia, a njegov udarac glavom vratar Uniteda vadi ispod grede, dok samo minutu kasnije s pet metara Muriel puca glavom, ali De Gea i to uspijeva obraniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratar Uniteda i španjolske reprezentacije nastavio je s sjajnim obranama i u drugom dijelu, pa u 64. minuti zaustavlja udarac glavom Francuza Lengleta. U 73. minuti Sevilla nastavlja s festivalom promašaja, a ovoga puta je Sarabia glavom prebacio vrata. U 82. minuti De Gea bilježi i osmu obranu na utakmici, zaustavivši novi udarac Muriela. Rashford je u 89. minuti pokušao iz slobodnog udarca, ali lopta prolazi pored vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90'+2 - Gotove su utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' - Sevilla ima 25 udaraca na gol, United samo šest. To sve govori o dominaciji andaluzijskog sastava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Neće, pa neće za domaći sastav: Sevilla je preko Sandra Ramireza koji je tek ušao imala lijepu šansu sa desetak metara. Sandro je tukao u blok, domaći su tražili i penal, međutim, ništa od svega.

71' - GOOOL U HARKIVU, kakva utakmica, Šahtjor je preokrenuo i poveo s 2-1. Fred je svladao golmana lijepo izvedenim slobodnjakom s otprilike 24 metra od gola. Naciljao je desne rašlje, a lopta se od stative odbila u mrežu. Ovako je to izgledalo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - Ako United preživi gostovanje u Sevilli, to će itekako morati zahvaliti De Gei. Kako brani čudesni Španjolac! Tukao je sad Lenglet glavom poslije ubačaja, Španjolac je sjajno pokupio loptu. Ovo je pak bio lakši oblik posla za njega, ali opet pokazatelj sjajnih sposobnosti i reakcije. Idući napad je Correa prošao Matu i Valenciu pa tukao preko gola. Kao da visi gol u zraku, Mourinho nije zadovoljan.

56' - United se probudio, ali i dalje Mourinho nema odgovor na brze ofenzivce Seville. Navas, Sarabia, Vazquez i Muriel rade jako dobro prema naprijed, puno trče, ubacuju se iza linija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - GOOOL - Šahtjor je izjednačio na 1-1. Nevjerojatnu solo akciju je potegao Facundo Ferreyra i završio akciju s udarcem unutar kaznenog prostora za slavlje domaćih navijača u Harkivu. Poslao je loptu nisko posredini gola i promijenio rezultat.

51' - Vasquez se odlično oslobodio dvojice čuvara, zapucao s ruba kaznenog prostora, ali lopta je otišla visoko iznad grede. Igra Sevilla kao u transu, ali još ništa od gola.

47' - Sevilla je nastavila tamo gdje je stala u prvom poluvremenu. Napadaju i dalje Andalužani.

POČELA SU DRUGA POLUVREMENA

GOTOVA SU PRVA POLUVREMENA

45+1' - De Gea spasitelj Uniteda u prvom poluvremenu! Sjajni Španjolac ponovno je pokazao klasu. Mislili smo da smo sve vidjeli za prvih 45 minuta, a onda je David De Gea savršenom obranom skinuo Murielov zicer. S 4-5 metara Španjolac je izdominirao refleksnom obranom, ovo je nadaleko potez utakmice. Sjajno, bravurozno, majstorski.

41' - GOOOL u Harkivu, Roma vodi 1-0: Cengiz Under u 41. minuti zabija za vodstvo. Asistirao je Edin Džeko i sada Rimljani imaju sjajan rezultat uoči uzvratne utakmice.

25' - Prilika za United, no bolje je i ne opisati kako je izgledao udarac Lukakua. Ukratko, odlično Matino dodavanje upropastio je udarcem nakon kojeg je lopta otišla visoko preko gola. Lukaku je napadač koji nije tehnički naročito vješt.

Navijači na društveim mrežama sprdaju se s belgijskim napadačem...

17' - Već nakon 17 minuta igre Mourinho je primoran mijenjati. Kvrcnulo je nešto kod Andera Herrere u nozi, bacio je kopačku o pod ljutit jer ga ozljeda izbacuje s terena. Ulazi Paul Pogba. Megazvijezda vrijedna 89 milijuna funti.

9' - United za sad nije pokazao ništa. Prvi korner izborili su Vragovi poslije pokušaja duge lopte koju su domaći braniči izbacili van granica igrališta. Nema pas igre, iako su na travnjaku nogometaši poput Mate, Herrere i Sancheza koji znaju dodati i odigrati pas loptu, upotrebljivu. Sevilla steže lagano obruč oko kaznenog prostora Uniteda. Lopta je u njihovom posjedu, Manchester u gardu, a Andalužani pletu preko prodornih Navasa i Sarabije po bokovima. Za sad je Sevilla bolja.

7' - Grmi s tribina kultnog Estadio Ramón Sánchez Pizjuána, Sevilla je postavila bez respekta. Obje momčadi igraju u sličnim formacijama.

3' - Tukao je Muriel poslije tri minute susreta, sjajan je De Gea i brani dalekometan šut.

1' - Počele su utakmice u Sevilli i Harkivu.

20.00 - Domaći nemaju većih problema sa sastavom, za nastup je upitan samo deski bek Seville Corchia dok su treneru na raspolaganju Banega, Muriel i Correa koji su imali problema s ozljedama.

19.45 - Jose Mourinho izostavio je jednu od najvećih zvijezda momčadi Uniteda, Paula Pogbu, veznjaka teškog 89 milijuna funti, javlja The Times. Razlog takve odluke Portugalca je prehlada koja muči Francuza, odnosno neadekvatna fizička pripremljenost. Umjesto njega zaigrat će mladi škotski veznjak Scott McTominay (21) koji se polako nameće u veznom redu kao Pogbina zamjena.

On je u Ligi prvaka dosad upisao 113 minuta. Također, u prvih 11 nema Martiala i Lingarda.


NAJAVA

Jose Mourinho vraća se na mjesto sreće, na mjesto u kojem je sve krenulo, na kojem je on započeo svoj trofejni trenerski put.

ENGLESKI DIV GOSTUJE U SEVILLI: Montella strahuje od nove Mourinhove zvijezde! ‘Možda ga možemo ubiti ili tako nešto’

U Sevillu. Andaluziju... Prije 15 godina, portugalski je stručnjak osvojio u Sevilli prvi europski naslov, s Portom, kasnije mu je to pošlo za rukom i s milanskim velikanom Interom, ali taj finale sa škotskim Celticom 2004. godine bio je prekretnica, prijelomna točka.

Prvi ogled Seville i Uniteda

Danas Mourinho u Sevillu dolazi kao "neprijatelj", s Manchester Unitedom pokušat će izboriti što povoljniji rezultat za uzvrat osmine finala Lige prvaka. No, Engleze čeka težak posao. Sevilla ove sezone ima tek jedan domaći poraz i to u gradskom derbiju protiv Betisa.

OLD TRAFFORD SE NADA HRVATU: Nasljednik Luke Modrića želja je Josea Mourinha i Manchester Uniteda

Bit će to prvi europski ogled Seville i Uniteda premda ova dva kluba zajedno imaju 11 europskih trofeja. United je osvojio tri naslova europskog prvaka, Kup pobjednika kupova, Europsku ligu i europski Superkup, dok je Sevilla pet puta osvojila Kup Uefa/Europsku ligu, te europski Superkup.

U Harkivu se očekuje -10

I dok će u Sevilli biti najmanje 15 stupnjeva Celzijusa, u Harkovu se za vrijeme utakmice Šahtar – Roma očekuje minus 10. Šahtar je već jednom izbacio Romu u osmini finala Lige prvaka i to u sezoni 2010/11.

Ukrajinci su u Rimu slavili 3-2, a potom u Donjecku 3-0. Treći pogodak u uzvratnom susretu zabio je bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva.

Utakmica u Ukrajini donijet će sudar Šahtara i Rome. Radi se o sudaru dvije momčadi koje vide svoje ambicije u lovu na četvrtfinale natjecanja, što bi bilo ostvarenje ciljeva za obje ekipe. I više od toga.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo