MLADI DINAMOVCI 'NAPENALILI' VELIKI BAYERN USRED MÜNCHENA: / Prošli su u četvrtfinale Lige prvaka

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nakon drame jedanaesteraca momčad Igora Jovićevića osigurala je prolazak u četvrtfinale Lige prvaka za mlade

4.3.2020.
16:30
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Liga prvaka za mlade, osmina finala

Bayern - Dinamo 2:2 (5:6 pen.)

Bayern: Schneller, Arrey-Mbi, Bruckner, Waldner, Daniliuc, Stiller, Rhen, Batista Meier, Musiala, Dajaku, Tillman

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Josipović, Hrvoj, Jurišić, Gvardiol, Šutalo, Franjić, Janković, Kriznanić, Šipoš, Julradžija, Karrica


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juniori zagrebačkog Dinama srušili su juniore Bayerna u Münchenu i tako osigurali prolazak u četvrtfinale Lige prvaka za mlade.

Momčad Igora Jovičevića na dramatičan je način stigla do uspjeha. Pobjedu su osigurali tek nakon izvođenja jedanaesteraca koje je otišlo u osam serija, a posljednji penal za Dinamo zabio je Tin Hrvoj. Treba pohvaliti i Renata Josipovića koji je upisao dvije obrane u raspucavanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je u regularnom vremenu završila rezultatom 2:2, no, kako je sve krenulo, mogao je Bayern i puno gore proći.

Image
[VIDEO] LUDNICA U SVLAČIONICI: /

Mladi dinamovci u transu pjevali svetu pjesmu za sve Boyse; Ovo je čisti ponos i vjernost

Image
[VIDEO] LUDNICA U SVLAČIONICI: /

Mladi dinamovci u transu pjevali svetu pjesmu za sve Boyse; Ovo je čisti ponos i vjernost

Već u drugoj minuti Krizmanić je zabio Bayernu. Ušao je u srce kaznenog prostora, primio dodavanje u trku, došao pred vratara i odlično pogodio za šok u Münchenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo nije posustao. Ubrzo je Šipoš propustio veliku šansu, a nedugo zatim (u 29.minuti) zabio je Karrica koji je bio asistent za prvi gol. Šipoš je nakon centaršuta vratio loptu u sredinu s druge stative, a Karrica naletio i glavom ju poslao u gol za gotovo nestvarnih 2:0 Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak Bayerna

Dinamo je na otvaranju drugog dijela mogao zabiti i treći gol, no Karrica i Šipoš su u istom napadu promašili dvije velike prilike.

Karrica je pobjegao domaćoj obrani i krenuo malo iskosa sam prema Lukasu Schnelleru, no njemački vratar je obranio njegov udarac. Lopta se odbila do Šipoša koji je promašio nemoguće, prebacivši prazna vrata s nekoliko metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je priču mogao zaključiti u 80. minuti, međutim Zagrepčani nisu iskoristili dvije odlične prilike, prvo je Julardžija nije najbolje reagirao, a potom je Godoy pucao u golmana.

Nažalost, Bayern je Dinamove propust kaznio u 88. minuti, a za 2:2 loptu je u vlastitu mrežu ugurao Joško Gvardiol. Prvo je Malik Tillman pucao, a Renato Josipović sjajno obranio. Lopta je završila na krilu odakle je Dajaku vratio u kazneni prostora, gdje je Gvardiol nesretno i nespretno zatresao vlastitu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rulet jedanaesteraca

Prilikom izvođenja jedanaesteraca Bayern je bio bliži pobjedi, Bavarci su imali vodstvo 3:1 i udarac za pobjedu, ali je Dajaku pucao preko gola i tako pružio igračima Dinama novu priliku koju su iskoristili. Još jednom je bio sjajan Renato Josipović obranivši dva jedanaesterca.

Kod Dinama su bili precizni Godoy, Julardžija, Krizmanić, Gvardiol, Janković i Hrvoj, Šutalo je pucao preko gola, dok je Franjićev udarac obranio Schneller. Kod Bayerna zabili su Meier, Booth, Tillman, Cuni i Gunther, Josipović je obranio udarce Daniliucu i Rheinu, dok je Dajaku pucao preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo će u četvrtfinalu 17. ili 18. ožujka na svom terenu ugostiti Benficu koja je osmini finala pobijedila Liverpool sa 4:1.

Pobjednik će izboriti plasman na završni "Final Four" koji će se od 17. do 20. travnja održati u Nyonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


5:6 Gotovo je! Dinamo je prošao preko velikog Bayerna u četvrtfinale Lige prvaka za mlade!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5:5 Gunther zabija, a s druge strane je precizan i Janković.

4:4 Pravi revolveraški dvoboj je ovo. Počeli su svi zabijati redom Cuni je zabio, a iskupio se za autogol i Gvardiol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3:2 Promašio je Dajaku i zabio Krizmanić! Kakva drama u Münchenu!

3:2 Tillman zabija za Bayern, a s druge strane odgovara Julardžija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2:1 Serija promašaja: Daniliuc je propustio zabiti za Bayer, a nervoza se uvukla i u Franjića koji nije zabio za Dinamo.

2:1 Booth je zabio za Bayern, ali Šutalo nije uspio zabiti za Dinamo. Velika prednost za Bayern.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1:1 Batista Meier je bio siguran s bijele točke, a jednakom mjerom vratio je i Godoy.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 5' Gotova je utakmica, pobjednika će odlučiti jedanaesterci.

90' Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' GOL Katastrofa za Dinamo, Bayern je izjednačio autogolom Joška Gvardiola. Prvo je Tilman pucao, Josipović mu obranio, a Gvardiol loptu skrenuo u vlasitu mrežu.

83' Velika ofenziva Bayerna na samom kraju utakmice, imat će dinamovci puno prostora za kontranapade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' Nova velika prilika za Dinamo, ali Bayern se spasio. Nevjerojatno je što su sve uspjeli promašiti u deseetak sekundi, nadamo se da im se ovo neće osvetiti.

70' Prva promjena u sastavu Dinama. Itz igre je izašao Šipoš koji se danas istaknuo promašajima, a u igru ulazi argentinski vunderkid Matias Godoy koji je ove zime stigao na Maksimir.

62' Izvrsno igra Dinamo, sada Julradžija radi velike probleme Nijemcima, prošao je i stvorio novu priliku Šipošu, ali njegov udarac je završio u bloku obrane domaćina.

49' Prvu veliku priliku u nastavku imao je Dinamo. Karrica je dobro prošao i opasno pucao, ali Bayernov golman to brani. Prvi na odbijenoj lopti bio je Šipoš, ali je promašio stopostotnu priliku s tri metra.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' Gotovo je prvo poluvrijeme nakon kojeg Dinamo ima prednost od 2:1.

40' Bayern sada kontrolira situaciju na terenu, a dinamovci su fokusirani na obranu jer, loigično, žele otići s prednošću na odmor.

36' GOL Bayern je smanjio na 1:2, zabio je Leon Dajaku nakon udarca iz kuta.

29' GOOOOL Dinamo vodi 2:0. Zabio je Karrica!

26' Ponovno je bilo opasno pred vratima Dinama. Musiala je opasno pucao, ali sada Josipović izvrsno brani!

20' Bayern je sada umalo izjednačio. Obrana Modrih cijelu utakmicu ima velikih problema s Musialom, koji se sada izborio za udarac i opasno pucao, ali nije precizan.

13' Velika prilika za Dinamo, umalo 2:0! Šipoš je bio u izvrsnoj situaciji, ali nažalost nije dobro pucao.

9' Dinamo je izvrsno otvorio utakmicu, ali nakon toga je Bayern preuzeo inicijativu i pokušava stići do izjednačenja.

2' GOL Dinamo je poveo na samom početku, za 0:1 pogodio je Krizmanić!

1' Počela je utakmica.


13.40 Stadion se polagano puni i Modri bi trebali imati glasnu podršku. Predviđa se da će biti više od 500 Dinamovih simpatizera.

13.20 poznate su postave. Modri će zaigrati u sastavu Josipović, Hrvoj, Jurišić, Gvardiol, Šutalo, Franjić, Janković, Kriznanić, Šipoš, Julradžija, Karrica. Početni sastav Bayerna čine: Schneller, Arrey-Mbi, Bruckner, Waldner, Daniliuc, Stiller, Rhen, Batista Meier, Musiala, Dajaku i Tillman.


Protiv Bayerna su se sučelili lani u finalu u Engleskoj, a sad ih Bavarci čekaju u osmini finala u – Njemačkoj. Mladi Dinamovi nogometaši svake sezone paralelno „plešu“ u dva prestižna europska natjecanja i u oba ih je, eto, u nepunu godinu dana razmaka, dočekao slavni Bayern. Lani su ih Bavarci svladali u Premier League International Cupu u Londonu s 2:0 u ogledu u kojem je momčad trenera Igora Jovićevića odigrala vrlo dobro i čak bila bliža vodećem pogotku... Ove ih srijede u 14 sati čeka novi okršaj, ovaj put u osmini finala UEFA Youth League, Uefine Lige prvaka madih. Na rasporedu je samo jedna utakmica, bez uzvrata, a ždrijeb je, eto, htio da domaćini budu Bavarci, objavio je Dinamo na svojoj stranici.

"Spremni smo, ovo je fenomenalna nagrada za našu momčad. Kad se osvrnemo, moramo vidjeti što smo sve napravili, moramo biti svjesni svoje kvalitete. Prošli smo velika iskušenja u grupnoj fazi. Evo, u Bergamu je bilo odlično iskustvo za nas iako smo tu utakmicu protiv odlične Atalante ipak izgubili. Ali, takve utakmice, kao protiv Manchester Cityja, gdje smo „patili i trpili“, pogotovo u prvih pola sata, pokazuju koliko si čvrst i jak. Kad prođe malo vremena, kad staneš na loptu, onda kažeš „u redu, mi smo dobri, mi smo konkurentni, u svakom trenutku imamo mogućnost za pobjedu“. To je ono što tražim od svojih igrača. Bayern je favorit, igra na svom terenu, mi ga poštujemo, ali ništa više od toga. Svjesni smo svoje kvalitete i moramo se držati svoje ideja", istaknuo je trener mlade momčadi Dinama Igor Jovićević.

' Ako ih pustiš igrati, nagrabusio si, i to dobro'

Bayern igra nadahnuto i uvjerljivo, ali to ne znači da je već upisao prolaz.

"Odlični su u izgradnji napada sa svojim automatizmima. Protutnjali su grupom, analizirai smo sve te njihove utakmice... Ako ih pustiš igrati, nagrabusio si, i to dobro. U svim su tim utakmicama ukmupno dobili samo četiri žuta kartona što može značiti samo dvoje: ili su toliko vrhunski igrali da suparnik ne može doći do njih ili, pak, suparnik nije bio dovoljno agresivan pa im je davao puno vremena. Jedna je od naših karakteristika upravo to da smo „ratnički raspoloženi“, to smo u u svakoj utakmici i pokazali.

Nagrada za sav trud

Dinamova mlada momčad, dakle, i ove sezone nastavlja kontinuitet sjajnih izvedbi na europskoj sceni.

"To je dokaz da klub, akademija i Uprava rade vrhunski, da postoji strategija. Sve se to potvrđuje iz godine u godinu. Pogledajte s kim se „tučemo“ u ne baš ravnopravnim uvjetima. To je ili plod naše situacijske inteligencije ili, jednostavno, talenta. Dakako, sve to uz sustavni rad. Ideja je da od treninga i svake vježbe stvaraš pravi karakter. Idemo u München uživati u borbi jer to je nagrada za sav naš trud. Idemo po četvrtfinale, svojim planom, bez kompleksa i hrabro", zaključio je trener Jovićević.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo