[FOTO, VIDEO] BLIŽI SE UTAKMICA GODINE; / Boysi ulaze na stadion, policija ozbiljno nadzire situaciju

Image
Foto: PIXSELL/Screenshot

Od 21 sat na 'Estádio da Luzu' Dinamo igra utakmicu godine protiv Benfice.

14.3.2019.
20:10
PIXSELL/Screenshot
VOYO logo

20.01 - Bad Blue Boysi ulaze na Luz zauzeti svoje mjesto na tribini. Sve ih je više na tribinama kultnog nogometnog zdanja.

19.14 - Kamere Nove TV uhvatile su navijače u veselom raspoloženju. Ovo je povijesno gostovanje za svakog navijača Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo i u Plzenu, a nadamo se da ćemo ići još negdje na još jednu tekmu", rekao je Danko iz Zagreba, koji se pojavio s posebno dizajniranom majicom s brojem 49 - toliko je godina Dinamo čekao europsko proljeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plzen - Lisabon - London, mislim da je to OK. Uz Dinamo svugdje! Došli smo na tri dana, sutra ćemo biti turisti", dodao je njegov prijatelj Ivica. Boje li se za svoju sigurnost zbog prijateljstva navijača Benfice ili Hajduka? "Ma, ne, nadam se da neće biti problema", rekao je spomenuti modri navijač.

18.32 - Portal Index javlja kako je na ulicama Lisabona posvuda vidljivi tragovi BBB-a. Donosi i fotografiju zaljepljene naljepnice navijača Dinama iz Dubrave, inače vrlo aktivne ekipe Bad Blue Boysa. Na stanici metroa koja vodi prema Luzu, klutnom stadionu Benfice, puno je policije, na ulazu u podzemnu policajci stoje sa sačmaricama, paze na kršenje reda i mira. Dolazak zagrebačkih navijača u glavni grad Portugala izazvao je posebnu pozornost policije. Svi znamo kakav huliganski rejting Boysi imaju u navijačkom svijetu, pa je i policija posebno oprezna da ne dođe do sukoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17.50 - Portugalci procjenjuju da će oko 50.000 navijača napuniti tribine prekrasnog stadiona Luz. Bit će to dvoboj i na terenu i na tribinama.

Image
BENFICA – DINAMO 3-0: /

Modri se raspali u produžecima – nemilosrdni portugalski velikan uništio Dinamov europski san

Image
BENFICA – DINAMO 3-0: /

Modri se raspali u produžecima – nemilosrdni portugalski velikan uništio Dinamov europski san

17.37 - Dinamo je objavio važne informacije za navijače uoči utakmice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"GNK Dinamo u nastavku donosi važne informacije za navijače Dinama uoči uzvratne utakmice osmine finala UEFA Europa lige Benfica - Dinamo, u četvrtak, 14.3. u 20h po lokalnom vremenu u Lisabonu (21h po hrvatskom vremenu).

Dragi navijači, kako bismo vam olakšali snalaženje tijekom boravka u Lisabonu u nastavku donosimo prijevod uputa BENFICA SL za gostujuće navijače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao mjesto okupljanja predlažemo gradski trg „Terreiro do Paço“, to je centralni trg na obali okružen kafićima i trgovinama. Da bi na vrijeme stigli na utakmicu preporučamo vam da oko 17:00 sati krenete prema stadionu. Za dolazak do stadiona predlažemo javni prijevoz. Između ponuđenih mogućnosti preporučamo metro, za koji je obavezna prijevozna karta. Ovisno za koju se kartu odlučite ona vrijedi dva ili tri dana i uključuje metro, autobus i tramvaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koristeći „azul“ (plavu) liniju metroa možete od stanice „Terreiro do Paço“ do stanice "Colégio Militar" stići za manje od 30 minuta, ona je cca 400 metara udaljena od stadiona LUZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolaskom do "Colégio Militar", sljedeći žutu liniju (prilog br. 2), doći ćete do ulaza za gostujuće navijače", stoji u objavi na službenoj web stranici Dinama.

16.59 - Na društvenim mrežama, točnije Facebook stranici "Balkanski navijači", pojavila se i snimka jučerašnje šetnje Bad Blue Boysa po Lisabonu. Za sad nema nikakvih informacija od bilo kakvim neredima i sukobima, doznajemo jedino da Dinamovi navijači uživaju u Lisabonu pijući pivo i "kupajući" se na ugodnom lisabonskom suncu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16.42 - Prema informacijama koje smo dobili iz Lisabona, u gradu je oko stotinjak torcidaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16.26 - Portal 24 sata javlja kako je policija okupirala sve veće lisabonske trgove. Policijska vozila na svakom su koraku, ali za sada sve protječe bez izgreda.

16.12 - Prema našim informacijama u gradu se nalazi nešto više od 1000 navijača Dinama, spominje se neka brojka do ukupno 1500 pristalica modre boje, vidjet ćemo. No, sasvim sigurno, igrači Nenada Bjelice imat će jaku i značajnu podšku, na putu do povijesnog rezultata. Kako najžešći navijači Benfice "No Name Boys" gaje prijateljski odnos sa splitskom Torcidom, tako se ovaj dvoboj gleda pod posebnim povećalom. Prema pisanju Indexa, navijači Hajduka stigli su u Lisabon kako bi podržali Benficu. No, do sad nisu zabilježeni nikakvi sukobi na ulicama grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

16.00 - Lisabon je dan utakmice dočekao tipično južnjački. Mirno i uspavano, bez imalo stresa. Utakmica je tek u 20 sati po lokalnom vremenu i ima dovoljno vremena za ‘buđenje’. Dinamo je u Lisabonu gostovao tri puta i upisao tri poraza rezultatom 0-2. Dva puta je gubio od Benifice, a jednom od gradskog suparnika Sportinga. U Lisabonu je igrala i hrvatska vrsta na EURO-u 2004. izgubivši od Engleske 2-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo