MAMIĆ: / 'Provodi se najveće bezakonje u povijesti Hrvatske, moj progon je vama štos, a borim se za sve vas'

Image
Foto: PIXSELL

Zdravko Mamić u novom istupu pred medijima

3.3.2018.
11:18
PIXSELL
VOYO logo

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je u petak optužnicu protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića zbog lažnog svjedočenja na suđenju bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću u vezi izvlačenja novca iz tog kluba. Zdravko Mamić odgovorio je najavom press konferencije koju je održao s početkom u 12 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12: 55 - Mamić je napustio stol, ali se nakratko još zadržao među novinarima. Rekao je i sljedeće:

"Laže se jadan i napaćeni hrvatski narod. Nema dvojbe da ćete ugledati rješenja da je Šukerov izbor legalan, jamčim vam to iako nisam bio ondje. Sve su laži jer cilj, zlato moje predivno, nije riješiti problema tjelesnog odgoja naše djece i profesionalnog sporta, mi smo bili megasila u košarci, rukometu, odbojci, nikoga to ne interesira. Cilj je rušenje Mamića, Dinama i HNS-a, jedinih koji idu naprijed.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dabogda se meni dogodilo ono što ja želim Dini Rađi, ali čovjek ne zna od Rive doći do dvorane na Gripama. Što je napravio kao navijač Hajduka? Što je napravio kao predsjednik kluba nasljednika Jugoplastike koja je bila jedan od najvećih klubova u Europi? Što je napravio sada kao šef oko košarkaškog razvoja i strategije? Blamažu! I on stalno dijeli lekcije. Takve vi promovirate. Vi stalno kretene promovirate. Mamić koji donese papire vas ne zanima. U kakvoj vi zemlji želite živjeti!?""

12:50 - "Samo pustimo sudove neka rade a kad dođe vrijeme onda ću sigurno izvesti razarajuće stvari koje će kontaminirati i za sva vremena zakucati zle ljude koje su meni nezakonito pakirali", zaključio je Mamić i ustao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:45 - "Za kraj, mnogi od vas su pisali da će Švicarci doći glave Mamiću. Citirano je lažno nešto iz švicarskih izvora. Citiran je i sniman prilog za njemačku televiziju u kojem sam lažno optužen kroz falsifikaciju povijesti."

"Obveza Dinama od 1,65 milijuna eura narasla na 2,5 milijuna eura. Pitam vas iako nije smiješno tko će odgovarati za razliku? Dinamo sad još mora platiti sudske troškove i zatezne kamate. Doći će vrijeme kad će to netko nekome morati nadoknaditi, a sve su već ranije potvrdili Arbitražni sud u Švicarskoj, Županijski sud u Zagrebu, a potvrdio Vrhovni sud."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:40 - "Dinamo je 2004. otišao u stečaj, i Bog je digao ruke od kluba. Luđak Zdravko Mamić vadio je novac i rješavao probleme kluba. Za likvidnost sam Dinamu posudio 82 milijuna kuna. Ima li netko tko će napisati da od mene ne postoji humaniji čovjek!?"

"Kako će sve završiti? Bit će donesena odluka o nezakonitom, neovlaštenom tužitelju. Zašto oni rade? Nisam za to kriv ja nego oni koji bi trebali štititi zakonitost. Siguran sam životom da će takva odluka biti donesena. Kako će to još završiti? Ako u Hrvatskoj netko ne bude pametan i zaustavi kontaminiranost suda riješit će to Europski sud za ljudska prava. Hoću li ja biti živ dok priča dođe do Strasbourga? Koliko ću prokrvariti u ovom procesu?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

PRESSICA ZDRAVKA MAMIĆA: U novom monologu zaključio da je njegov progon ljudima štosan

Image

PRESSICA ZDRAVKA MAMIĆA: U novom monologu zaključio da je njegov progon ljudima štosan

12: 36 - Mamić je upravo ustao i pokazuje potvrde iz 'kriznih vremena', one Boška Balabana, Nike Kranjčara, Tomislava Butine, Dine Drpića, Nikole Jurčevića, Silvija Marića... kojima tvrdi da potvrđuje uredno i zakonsko poslovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja još nisam ništa na sudu niti rekao. Niti jednu riječ. Niti je to uspjela moja obrana. Čekajte da mi dođemo na red, već ste mi svi presudili. Pustite da to sud napravi, samo to želim. Neka oni odluče jesam li kriv."

Mamić se pohvalio da je pribavio mišljenje niza pravnih stručnjaka između ostalih i bivše predsjednice Ustavnog suda Jasne Omejec koja je na 69 stranica elaborata obrazložila zašto je Mamić oštećen u procesu koji se protiv njega vodi na sudu u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:35 - "Optužnice protiv mene, zakon to nalaže, trebale su već biti odbačene. Znam zašto nisu i što se događa između redaka, ali žao bi mi bilo da pravdu čekam van institucija iz Hrvatske. Sve što se moglo nezakonito protiv mene napraviti Dinko Cvitan je već napravio. Protiv mene i hrvatskog nogometa."

12:28: "Druga stvar koja se jako valja ispod rada u zadnje vrijeme. Državno odvjetništvo na čelu s gospodinom Cvitanom provodi najveće bezakonje u povijesti jedne suverene države. Organ koji je među najvažnijima koji čine državu prvi je koji po masi stvari krši zakone. Primjer je taj što je dozvolio i ustanovio da državu zastupaju nezakoniti tužitelji. Moj odvjetnik Veljko Miljević koji je lumen od pameti i sposobnosti i ja smo krenuli u bitku za interes građana, vaše djece, vaših roditelja. Dokazat ćemo da je ovo najveće bezakonje u povijesti države Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je kao da imate tumor na mozgu, a da vas operiraju mesari. Oni nemaju zakonom propisane uvjete da obnašaju tu dužnost. Netko će reći da Mamić nije normalan i da je na opijatima, malo će ih reći da sam hrabar. Tvrdnim da nisam glup i na opijatima nego čestit i na strani potlačenih."

12:22 - "Dajte, pa niste vi ovce. Čemu vi novinari služite? Zašto želite služiti ljudima koji ruše hrvatske institucije. Ja vam donesem odluke, a vi to ne možete niti vjerodostojno prenijeti. Većinu može biti sram, zato nam je i država takva", udario je Mamić sad po novinarima nezadovoljan njihovim radom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:17 - "Ne možete pred sudskom vijeću u Osijeku suditi Zdravku Mamiću a već imati podignutu optužnicu protiv svjedoka u procesu. Ali njih ne zanima zakon. U isto vrijeme kad svjedok ne kaže ono što bi oni željeli oni krenu sa nejednakostima u postupku. E pa nećeš Cvitane, možeš kako hoćeš, ali ne možeš dokad hoćeš. Oni ne biraju sredstva da poštenjaka, žrtvu i hrvatsku ikonu Luku Modrića napadnu i podignu optužnicu protiv njega. A što je on rekao? Samo je dopunio svoj iskaz i rekao da kad je govorio o potpisu aneksa misli na potpis sporazuma. Aneks je između Dinama i Modrića, a sporazum između njega i mene. On nije promijenio iskaz, Luka ne mijenja kožu i boju. Zamislite te ljude koji protiv tog heroja podižu optužnicu."

12:10 - Mamić sad govori da Dinamo nije oštećen poslovanjima 'pojedinih članova koje progoni državno odvjetništvo', a navodi su to Nadzornog odbora i Skupštine kluba, već je njegova egzistencija spašena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam koliko će mi to pravno koristiti, ali sam dobio satisfakciju od onih za koje sam ginuo. To je moja velika ljudska i moralna pobjeda."

"Protiv mene se vodi sudski postupak u Osijeku i Državno odvjetništvo predložilo je 82 svoja svjedoka. Niti jedan od njih nije niti itko od vještaka nije niti jednom rečenicom teretio Zdravka Mamića. To znači niti da Modrić i Lovren nisu počinili ništa krivoga. Dinko Cvitan vodi privatni rat protiv Mamića, Dinama i hrvatskog nogometa. Sve je u službi uništenja Zdravka Mamića i njegove obitelji, a on to niti ne krije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:05 - Mamić je krenuo:

"Novac koji se troši na moje nezakonito i lažno suđenje plaćate vi i vaša djeca, zato su vam ugrožena radna mjesta. Vama je štos da se proganja Mamića i ikonu hrvatskog nogometa Luku Modrića. Hahaha, gle kako ga peku. Jedini sam koji pred vas dolazi sam i to uvijek sa brojkama i argumentima. Drugi vas lažu, stvari vam prikazuju kao lijepe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:00 - Još se čeka dolazak Zdravka Mamića


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić je u petak najavio obraćanje medijima, a očekuje se da će glavna tema biti optužnica podignuta protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića. Izglednim se čini i da će dio obraćanja posvetiti i objavi da je klub u kojem vrši savjetničku ulogu poslovao s minusom od preko 100 milijuna kuna.

Što se tiče Modrića, njega se tereti da je 13. lipnja 2017. na suđenju Mamiću i još trojici svjesno neistinito iskazao da je anekse ugovora o profesionalnom igranju nogometa, kojima se regulira podjela transfernog obeštećenja u omjeru 50:50 između njega i kluba u kojem je igrao, potpisivao svaki put kada bi produžavao ugovor te da je te anekse ponovno potpisao nakon odlaska u novi klub zbog navodne izmjene bankovnog računa na koji mu novac treba biti uplaćen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okrivljenog terete također da je navedeno iskazivao iako je znao da to ne odgovara istini, jer je navedene anekse potpisao u vrijeme kada je već igrao za novi klub, nakon realizacije ugovora između tih klubova, pri čemu je cjelokupan iznos pripao matičnom klubu, objavilo je u petak Državno odvjetništvo navodeći samo dob okrivljenika.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo