JUVENTUS - PORTO 3:2: / Porto nakon produžetaka u četvrtfinalu; Golovi pali u 115. i 117. minuti

Image

Porto se plasirao u četvrtfinale zbog više postignutih golova u gostima

9.3.2021.
23:38
VOYO logo

Nogometaši Porta izborili su u utorak navečer plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju osmine finala nakon produžetaka izgubili od Juventusa s 2:3, a kako su u prvom susretu slavili sa 2-1 prošli su dalje zbog više postignutih golova u gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČUDESNI HAALAND SLOMIO SEVILLU I ODVEO BORUSSIJU U ČETVRTFINALE: /

Raktić ušao u završnici i asistirao za izjednačenje

Image
ČUDESNI HAALAND SLOMIO SEVILLU I ODVEO BORUSSIJU U ČETVRTFINALE: /

Raktić ušao u završnici i asistirao za izjednačenje

Porto poveo u 19.

Porto je poveo u 19. minuti golom Sergia Oliveire iz kaznenog udarca, no Juve je u nastavku okrenuo rezultat, a oba gola zabio je Federico Chiesa (49, 63). Kako više nije bilo golova susret je otišao u produžetke, a trenutak odluke dogodio se u 115. minuti kada je Oliveira zabio svoj drugi gol za 2-2. Samo dvije minute kasnije Adrian Rabiot je vratio Juventus u vodstvo, ali to nije bilo dovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo kako je portugalski sastav od 55. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Mehdi Taremi.

Promjena na klupi?

Uzvrat u Torinu trebala je biti prekretnica za "Staru damu". Juve je u prvenstvu tek treći sa 10 bodova zaostatka za Interom i spas sezone tražio je u Ligi prvaka. Međutim, nakon ispadanja od Porta vrlo lako bi Andrea Pirlo mogao postati bivši. Juventus je i lani ispao u osmini finala od Lyona, dok je Porto zadnji put bio u četvrtfinalu prije dvije sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus je otvorio utakmicu s Alvarom Moratom, Cristianom Ronaldom i Federicom Chiesom u napadu. I Morata je već u trećoj minuti imao zicer, no promašio je s pet metara. Samo četiri minute kasnije uzvratio je Porto, no Mehdi Taremi iz dva pokušaja nije uspio. Njegov prvi udarac je blokirao Leonardo Bonucci, a drugi je zaustavio okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juve zabio dva u drugom dijelu

U 11. minuti je zaprijetio i Otavio, no pucao je pored domaćih vratiju. Odličnu igru gosti su okrunili vodstvom u 17. minuti. Merih Demiral je srušio Taremija, a Sergio Oliveira je iz kaznenog udarca svladao Wojciecha Sczesnog.

Porto je mogao povećati prednost u 25. minuti, Jesus Corona je pucao sa 15 metara, no Szczesny je bio spreman. Uslijedila je prilika Morata za izjednačenje u 28. minuti, no Agustin Marchesin je obranio pa se na odmor otišlo s prednošću gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki povratak Stare dame

Otvaranje drugog dijela donijelo je nevjerojatan obrat. Nakon sjajnog prvog poluvremena, Porto je u svega 18 minuta nastavka sve prokockao, primio je dva gola i ostao s igračem manje.

Juve je uspio izjednačiti u 49. minuti, a gol je zabio baš kao i u Portu Chiesa. Ronaldo mu asistirao, a mladi Talijan sjajnim udarcem s desetak metara pogodio suprotne rašlje. Pet minuta kasnije dogodio se jedan od ključnih trenutaka susreta. Taremi je dobio drugi žuti karton i Porto je nakon deset minuta nastavka ostao s igračem manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Iranski napadač je dobio kartone u razmaku od svega tri minute, a drugi žuti je zaradio na posebno glup način jer je nakon prekida igre napucao loptu na tribine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oliveira junak Porta

Igrača više Juve je vrlo brzo iskoristio, Chiesa je u 63. minuti glavom zabio za 2-1 anuliravši rezultat iz prve utakmice. U nastavku susreta Juve je pritiskao, bio je korak do trećeg gola i prolaza, no Cuadradov udarac u trećoj minuti nadoknade zabršio je u gredi, a susret otišao u produžetke.

U dodatnom vremenu prvi su zaprijetili gosti, Marega je 98. minuti pucao glavom iz blizine, ali je promašio sjajnu priliku koja je gostima mogla osigurati prolaz. Juve je u prvom produžetku veći dio vremena napadao, ali nije uspio stvoriti niti jednu pravu priliku i Porto se uspio obraniti u prvih 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu ozbiljnu situaciju pred vratima gostiju vidjeli smo u 110. minuti kada je Dejan Kuluševski ušao u kazneni prostor Porta, ali je previše oklijevao pa je njegov udaraca blokirao Mbemba. Tri minute kasnije švedski napadač je još jednom odlično prošao, dodao do Morate, no njegov udarac je Marchesin zaustavio.

Trenutak odluke dogodio se u 115. minuti kada je Oliveira iz slobodnjak s više od 25 metara zabio svoj drugi gol za 2-2. Samo dvije minute kasnije Adrian Rabiot je doveo Juventus u novu prednost, vrativši nadu domaćina, ali to nije bilo dovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Liga prvaka, osmina finala, uzvratne utakmice


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia Dortmund - Sevilla 2:2 (5:4 ukupno) - Borussia prošla dalje

Borussia Dortmund: Hitz, Morey, Can, Hummels, Schulz, Bellingham, Delaney, Dahoud, Reus, Haaland, Hazard

Sevillla: Bounou, Navas, Kounde, Carlos, Acuna, Jordan, Fernando, Oscar, Suso, En-Nesyri, Ocampos

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Juventus - Porto 3:2 (4:4 ukupno) Porto je u četvrtfinalu

Juventus: Szczesny, Cuadrado, Demiral, Bonucci, Alex Sandro, Ramsey, Arthur, Rabiot, Chiesa, Morata, Ronaldo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porto: Marchesin, Manafá, Mbemba, Pepe, Zaidu, Corona, Uribe, Sergio Oliveira, Otavio, Marega, Taremi


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo je. Porto je izdržao i izborio četvrtfinale Lige prvaka u nevjerojatno uzbudljivoj završnici susreta u Torinu. Portugalci, kapa do poda, junaci ste, baš jeste. Kakva utakmica ljudi moji, što je sve ovdje bilo...

117' - GOOOL - Juve vodi 3:1. Rabiot je pratio centaršut iz kornera i precizno glavom pogodio u lijeve rašlje, pored nemoćnog golmana. Protivnički igrači se međusobno gledaju i nije im jasno kako je ostao sam. Tko ga je trebao čuvati? Dok su oni u šoku, Adrien Rabiot slavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

115' - GOOOL - Portooo je zabiooo. Oliveira se zaletio i pucao snažno iz slobodnjaka. Zabioooo jeeee....

113' - Pokušaj Juventusa. Alvaro Morata je primio jedan precizan pas na rubu šesnaesterca i snažno pucao po golu Porta, ali je golman spreman i brani mu pokušaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

108' - Juan Cuadrado je grubo startao i Bjorn Kuipers je svirao faul. Još uvijek je rezultat 2:2 ili ukupnih 3:3.

106' - Evo izmjene. Martinez Toni će ući u igru a izaći će Moussa Marega.

98' - Pokušaj Porta nakon ubačaja iz kornera. Glavom je pucao Marega, ali Szczesny je siguran.

95' - Juventus u ofenzivi, Talijani s igračem više pokušavaju što prije riješiti pitanje pobjednika.

91' - Počeli su produžeci u Torinu.

Gotova je utakmica u Torinu, onaj regularni dio. Igrat će se produžeci. Borussija se, pak, plasirala u četvrtfinale.

96' - GOOOL - Sevilla je zabila za 2:2.

90' - Smiješe se produžeci u Torinu.

86' - Curi vrijeme.

85' - Trese se mreža, ali s vanjske strane. Marega se ovog puta uspio izboriti za udarac, ali nije zabio u pravu stranu mreže.

83' - Chiesi je malo nedostajalo da dođe do hat-tricka, ali ovog puta golman Porta je uspio obraniti njegov pokušaj. Sarr je, s druge strane okušao svoj udarac s 30-ak metara, ali Szczesny se nije dao iznenaditi. Ostaje 2:1 za Juventus.

75' - Sevilla pokušava zabiti i drugi, ali Borussija se odlično brani.

63' - GOOOL - Idemo do Torina. Juve je poveo 2:1 i ukupni rezultat je sad 3:3. Junak Federico Chiesa je skočio na odličan centaršut i glavom zabio pod prečku. Chiesa je bio direktno umiješan u 5 golova Juvea u posljednjih 6 susreta. OVDJE pogledajte taj gol.

60' - Vraćamo se u Dortmund. Tamo su se stvari opasno okrenule protiv španjolske momčadi koja pod svaku cijenu pokušava zabiti gol, ali minute cure i osam najboljih Lige prvaka sve je dalje. Dupla sad izmjena u momčadi Seville. Iz igre izlazi Jordan, a ulazi Gomez. Umjesto Ocamposa ulazi de Jong. Hoće li to biti učinkovito?

54' - Odmah idemo do Torina. Tamo je istoj minuti Porto ostao s igračem manje. Mehdi Taremi je dobio drugi žuti i mora van terena.

54' - GOOOL - Erling Haaland zabija, šalje golmana u jednu, a loptu u drugu stranu.

53' - Čekajte! Sudac je vidio kršenje pravila i Bor. Dortmund će morati ponovno izvesti penal! Golman Seville Bono maknuo se s crte prije udarca pa se penal ponavlja.

52' - Nema gola. Erling Haaland je propustio priliku iz penala! Bono je odlično obranio i skrenuo loptu, koja je išla u donji desni kut, u stativu.

50' - Penal za Borussiju. Erling Haaland će upravo probati pretvoriti penal u zgoditak.

49' - GOOOL, Juve je izjednačio na 1:1. Federico Chiesa je sjajni zabio na asistenciju Ronalda. OVDJE pogledajte taj gol.

46' - Počela su druga poluvremena.

45' - Gotova su prva poluvremena.

40' - Uvukla se nerovoza u momčad Seville nakon Haalandovog gola, sada je Acuna dobio žuti karton zbog zadržavanja igre.

35' - GOOOL u Dortmundu. Borussia vodi s 1:0. Marco Reus je dodao odličnu loptu, a nevjerojatni Erling Haaland ju je samo skrenuo u praznu mrežu. Kao da smo ih prozvali. Pogodak pogledajte OVDJE.

27' - Na mukama je, možda ne takvim ali i Borussija u Dortmundu. Sevilla napada, dominira i nekako smo dojma kao da bi mogli zabiti. Oštar start Moreyja na Rodriguezu donio mu je sad žuti karton. Borussia ne uspijeva izaći iz svoje polovice, te praktički nemaju igru prema naprijed, ofenzivci su im bez lopti i kretanja. Sevilla aposlutno dominira, a uz to, svaka lopta ide u noge njihovih igrača. Srećom za Nijemce, rezultat im i dalje ide u prilog, ali vidjet ćemo hoće li s ovakvom igrom izdržati.

25' - Juventus je na mukama, Porto se razgoropadio. Nižu se prilike ispred gola Szczesnyja kojem u ovim trenucima nije lako. Porto stišće kao da oni ganjaju zaostatak, a ne Juventus. Pirlo će nešto morati napraviti.

19' - Sergio Oliveira je realizirao penal za 1:0 Porta. OVDJE pogledajte realizirani penal.

17' - Penal za Porto, opa... Merih Demiral je bio preagresivan, te je sudac Bjorn Kuipers svirao faul. OVDJE pogledajte tu situaciju.

14' - Idemo skoknuti do Torina. Tamo Juventus ima posjed lopte, ali Porto pokušava iznenaditi. Juve kratkim pasevima pokušava pronaći rupu u portugalskoj obrani. Rezultat je i tu 0:0.

10' - Domaćini se trenutno brane pred kontinuiranim pritiskom Seville koja je odlučna zabiti. Borussia za sada nema rješenja, te se igra uglavnom odvija na njihovoj polovici terena.

7' - Ajmeeee, kakva prilika za Porto je ovo sad bila! Uzbudljivo je i u Torinu, moramo prokomentirati priliku. Taremi je dvaput pokušao zabiti, jedan je njegov pokušaj zaustavio branič, a drugi prečka. Da vidimo sad odgovor Stare dame.

4' - Nico Schulz je uputio centaršut, ali je obrambeni igrač izbio loptu. Borussija uzvraća napadom i posjedom.

3' - Lucas Ocampos je tukao. Odlična prilika za Sevillu već na samom početku utakmice, Borussija je u obrani. Ocampos loše prima loptu s ruba šesnaesterca i ne zabija. Sevilla nastavlja s pritiskom, te su izborili udarac iz kuta.

2' - Oscar, igrač Seville, je pokušao oduzeti loptu protivniku, ali ga je udario po nogama i napravio faul. Sudac je zaustavio igru i svirao faul.

1' - Sudac je označio početak susreta. Mi ćemo početi s utakmicom Borussije i Seville, ali ćemo pratiti događanja i u Torinu.

1' - Počele su obje večerašnje utakmice.



U utorak će biti poznata prva dva četvrtfinalista ovosezonske Lige prvaka, nakon što Sevilla i Borussia Dortmund te Juventus i Porto odigraju uzvratne utakmice osmine finala.

U prvim susretima Porto je kao domaćin svladao Juventus s 2:1, a Borussia Dortmund slavila je s 3:2 na gostovanju kod Seville.

Dortmundska Borussia je do trijumfa stigla ponajviše zahvaljujući svom stroju za pogotke, Norvežaninu Erlingu Haalandu, koji je postigao dva od tri pogotka gostujuće momčadi, a kod prvog asistirao.

Sevilli je pogodak nade za uzvrat postigao Nizozemac Luuk de Jong u završnici utakmice.

Stara dama se izblamirala

Porto je na svom Dragau do dva pogotka prednosti stigao pogocima na početku prvog i drugog poluvremena. Nakon nešto više od minute igre Iranac Mehdi Taremi je iskoristio mlako dodavanje Bentancura prema Juventusovu vrataru Szczesnom i ugurao loptu u mrežu. Za 2-0 nakon samo 25 sekundi igre u drugom poluvremenu strijelac je bio Malijac Moussa Marega na dodavanje Manafe.

Važan pogodak u gostima za uzvrat u Torinu Juventusu je donio Federico Chiesa u 84. minuti na ubačaj Adriena Rabiota.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo