JUNIORSKA LIGA PRVAKA, NEEFIKASAN NASTUP MLADIH DINAMOVACA : / Modri s igračem više osvojili samo bod

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U utorak od 12 sati Dinamo je odigrao utakmicu u trećem kolu juniorske Lige prvaka

22.10.2019.
13:57
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Mladi nogometaši Dinama odigrali su 1:1 na gostovanju kod Šahtara u Juniorskoj Ligi prvaka.

[FOTO] UTAKMICU JUNIORSKA DINAMA PRATIO JE LEGENDARNI VATRENI: Ovako je izgledalo kada se Darijo Srna pojavio na tribinama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ovog osvojenog boda, petog Dinamovog, Modri su na prvom mjestu skupine C, ali vrlo brzo ih može prestići Manchester City koji svoju utakmicu igra u kasnijem terminu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši hrvatskog kluba imali su incijativu tijekom gotovo cijelog susreta i bili su blizu gola u prvom poluvremenu, no u početnih 45 minuta mreže se nisu tresle.

Dominacija Modrih

Dinamo je dominirao veći dio utakmice, a od 65. minute imao je i igrača više, ali nije uspio osvojiti sva tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je poveo u 50. minuti golom Artema Bondarenka iz jedanaesterca, a izjednačio je Niko Janković pet minuta kasnije. Šahtar je od 65. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Daniel Ehbudzhuo.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu iz skupine C sastaju se Manchester City i Atalanta.

Čekaju se Građani

Dinamo sada vodi na ljestvici s pet bodova, Manchester City na drugom mjestu ima četiri boda i utakmicu manje, Šahtar ima dva, a Atalanta jedan bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je otvorio utakmicu velikom prilikom u devetoj minuti, ali je Anatolij Trubin zaustavio udarac Leona Šipoša. U 17. minuti zaprijetio je i Antonio Marin, ali je Šahtarov golman još jednom bio spreman. Do kraja poluvremena svoje udarce su okušali Bernard Karrica i Bartol Franjić, ali su bili neprecizni.

Neuvjerljivi domaćini

Domaćin u prvih 45 minuta nije uputio niti jedan udarac u okvir Dinamova gola, tek jedan pored vrata Renata Josipovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Šahtar je bez prave igre poveo u 50. minuti golom Artema Bondarenka iz kaznenog udarca. Jedanaesterac je skrivio Josipović koji je zakasnio na Bondarenkovo ubacivanje oborivši Danila Sikana.

Srećom, samo pet minuta kasnije Dinamo je izjednačio golom Nike Jankovića nakon velike pogreške domaćeg vratara Trubina kojem je lopta prošla kroz ruke. Janković je u 58. minuti mogao posve okrenuti rezultat, ali je loše pucao nakon jedne sjajne povratne lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedisciplinirani Ukrajinci

Od 65. minute Dinamo je imao i igrača više nakon što je zbog drugog žutog isključen Daniel Ehbudzhuo, međutim "modri" to nisu uspjeli iskoristiti. Najbliže pogotku bio je Šipoš koji je u 89. minuti propustio zicer za pobjedu.

U idućem kolu igrat će isti suparnici, no zamijenit će domaćinstva, a obje utakmice na rasporedu su 6. studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juniori Dinama ove sezone igraju u "Champions League Path" dijelu ždrijeba, a protivnici su im kao i seniorskom sastavu, Manchester City, Atalanta i Šahtar.

Put u knock-out fazu natjecanja

Odabranici Igora Jovičevića su u prvom kolu na stadionu Hitrec-Kacian pobijedili Atalantu sa 1-0, a u drugom dvoboju su odigrali 2-2 na gostovanju kod Manchester Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednik skupine izborit će direktan plasman u osminu finala, dok drugoplasirana momčad ide u play-off rundu gdje će se za ulazak u osminu finala boriti s jednom od momčadi koja igra u Domestic Champions Path dijelu ždrijeba.

Mlada momčad Dinama je prošle sezone dogurala do četvrtfinala Lige prvaka izgubivši od Chelsea nakon izvođenja jedanaesteraca. Londonski sastav je kasnije u finalu izgubio od Porta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shakhtar Donetsk U19 - GNK Dinamo Zagreb U19 Rezultati uživo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati by SofaScore

https://www.sofascore.com/bundles/sofascoreweb/js/bin/util/embed.min.jssofa_embed('sofa-standings-embed-47391-25325', window);

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Juniorska liga prvaka, skupina C Šahtar - Dinamo 1:0

Šahtar: Trubin, Kozik, Muravskij, Jakuba, Rudavskij, Kriskiv, Sudakov, Bondarenko, Ehbudzhuo, Sikan, AbdulaievDinamo: Josipović, Hrvoj, Šutalo, Gvardiol, Jurišić, Janković, Franjić, Krizmanić, Karrica, Šipoš, Marin

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90' Kraj utakmice, Dinamo je osvojio samo bod, a bio je jako blizu pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' U samoj završnici mogao je Dinamo preokrenuti. Šipoš je bio u izvrsnoj situacij i pucao je glavom s pet metara, ali neuspješno.

80' Dobro se drži Šahtar, Modri ne dominiraju, ali ne uspijevaju opasnije zaprijetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' Dinamo je ofenzivno ušao u završnicu i traži pobjedu za preuzimanja vrha tablice. Šipoš je pucao, ali bezopasno.

65' CRVENI KARTON Dinamo će u zadnjih 25 minuta imati igrača više. Drugi žuti karton dobio je Ehbudzhuo koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru. Prvu opomenu dobio je nekoliko dvije minut ranije i neshvatljivim postupkom ostavio je svoju momčad na cjedilu.

56' Vrlo brzo nakon izjednačenja, mogao je Dinamo i stići u vodstvo. U prilici je bio strijelac prvog gola Janković koji iz izvrsne pozicije nije dobro pucao i lopta odlazi pored gola.

55' GOL Nije dupo Šahtar bio u vodstvu, Karrica je prošaso po boku i asistirao Jankoviću koji zabija za izjednačenje. Golman Šahtara katastrofalno je reagirao, neshvatljivo mu je prošla lopta kroz noge i ovaj gol sigurno ide njemu na dušu.

49' GOL Šahtar je poveo iz jedanaesterca nakon prekršaja Josipovića na Sikanu. Zabio je Bondarenko.

46' Počeo je nastavak utakmice.

45' Završeno je prvo poluvrijeme.

45' Dinamo je još dva puta zaprijetio do kraja poluvremena, pokušali su Karrica i Marin, ali rezultat je ostao 0:0.

40' Nogometaši Šahtara su se oporavili i počeli su pružati jači otpor Dinamu pa gledamo izjednačenu utakmicu pred kraj poluvremena.

34' Na tribinama u stadiona je i legendarni hrvatski reprezentativac Darijo Srna koji je trenutno pomoćni trener u seniorskoj ekipi Šahtara.

32' Ponovno Janković i ponovno neprecizno. Dinamo i daljew pritišće, došlo je do malog zatišja na terenu, ali Modri su i dalje u glavnoj ulozi.

21' Dinamo je mnogo bolja momčad i čini se da je pitanje vremena kada će lopta završiti u mreži Šahtara.

21' Novi udarac dinamovaca, pucao je Janković, ali neprecizno.

18' Opasno je sada pokušao Marin iz slobodnog udarca, kojeg je sam i izborio. Udarac je bio opasan, ali vratar Šahtara uspješno čuva svoju mrežu.

9' Velika prilika Modrih, sada su bili blizu gola, ali Trubin je uspio sačuvati svoju mrežu nakon Šipuševog pokušaja.

6' Dobar početak Dinama, Modri imaju veliku inicijativu. Križmanić je pokušao iz daljine, ali nije bio precizan.

1' Počela je utakmica.


Uoči ove utakmice i nakon dva kola Dinamo ima četiri boda i nalazi se na drugom mjestu ljestvice. Isto toliko ima engleski Manchester City koji se nalazi na prvoj poziciji i s kojim su Modri odigrali neodlučeno u prvom kolu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo