SENZACIJA U PULI, ISTRA SVLADALA RIJEKU I PROŠLA U POVIJESNO FINALE KUPA: / Puljani u ludoj utakmici izbacili branitelje naslova

Image

Nogometaši Rijeke prošle sezone su osvojili Kup, a ove ih je u polufinalu na svojem terenu zaustavila Istra 1961

14.4.2021.
19:50
VOYO logo

Nogometaši pulske Istre 1961 prvi su finalisti hrvatskog Kupa nakon što su u srijedu na svojoj Aldo Drosini svladali favoriziranu Rijeku s 3-2 (3-0) i izbacili branitelja naslova.

Strijelci za Istru bili su Josip Šutalo u 6. minuti, Taichi Hara u 23. minuti i Gedeon Guzina u 44. minuti. Rijeka je u drugom poluvremenu prvi pogodak postigla u 53. minuti, a strijelac je bio Josip Drmić, dok je u 72. minuti Robert Murić realizirao najstrožu kaznu. Do kraja utakmice rezultat se nije promijenio te je pulska momčad po drugi put u povijesti, a prvi put nakon 2003. izborila plasman u finale Kupa, u kojem će 19. svibnja igrati protiv boljeg iz dvoboja Dinama i Gorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uraganski početak

Sjajno prvo poluvrijeme odigrala je momčad Danijela Jumića. Već u 6. minuti Josip Šutalo je bio najviši u skoku nakon ubačaja iz kuta i glavom poslao loptu u desni kut vrata Riječana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolju igru Puljani su okrunili drugim pogotkom u 23. minuti. Gedeon Guzina je ubacio loptu iza zadnjeg obrambenog reda gostujuće momčadi, a na nju je utrčao Japanac Taichi Hara i svladao nemoćnog vratara Nevistića.

Po istom obrascu Istra 1961 je postigla i treći pogodak, a asistent kod drugog gola se prometnuo u strijelca za nevjerojatnih 3-0 za domaču momčad nakon prvog poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadomak preokreta

U nastavku se momčad Gorana Tomića 'pojavila' na Drosini. U 53. minuti Josip Drmić je prsima primio loptu i iz okreta s ruba kaznenog prostora pogodio donji desni kut te donio nadu Rijeci u preokret.

Ta je nada intenzivirana u 72. minuti, kad je Robert Murić mirno realizirao kazneni udarac koji je Duje Strukan opravdano dosudio zbog neopreznog starta Guzine u kaznenom prostoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja dvoboja Rijeka je pokušavala doći do izjednačenja, ali najopsnija situacija se dogodila pred njihovim vratima, kad je Harin udarac zaustavljen na samoj gol-crti.

U finalu protiv Dinama ili Gorice

Puljani su se obranili i prvi put u povijesti pod imenom Istra 1961 došli na jedan korak od osvajanja Rabuzinovog 'Sunca'. Prije 18 godina tadašnji drugoligaš pulski Uljanik je u dvije utakmice finala poražen od splitskog Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova će generacija "žuto-zelenih" u jednoj utakmici finala koje je na rasporedu 19. svibnja, protiv Dinama ili Gorice, pokušati osvojiti prvi trofej u klupskoj povijesti.

Termin polufinalnog okršaja Dinamo - Gorica na Maksimiru bit će poznat nakon uzvrata četvrtfinala Europske lige koji Dinamo protiv Villarreala igra u četvrtak u Španjolskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Hrvatski nogometni kup, polufinale

Pula, Aldo Drosina

Istra 1961 - NK Rijeka 3:2 (Šutalo 7', Hara 28', Guzina 44'; Drmić 53', Murić 72' (p))

Istra: Lučić, Bosančić, Silva, Šutalo, Sergi, Halilović, Galilea, Navarro, Bande, Hara, Gržan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka: Nevistić, Štefulj, Galović, Capan, Tomečak, Gnezda-Čerin, Lončar, Menalo, Andrijašević, Murić, Drmić


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 4' Gotova je utakmica, Istra je prošla u finale Kupa!

90' Igat će se još četiri minute sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' Ogromna prilika za Istru, mogli su sada Puljani doći na milimetar do pobjede. Špoljarić je sjajnom loptom proigrao Haru, koji je prebacio Nevistića i pucao prema golu Rijeke, a loptu s linije čisti Capan.

75' Nove promjene u Istri, iz igre izlaze Tomašević i Ivančić, a ulaze Pereira i Špoljarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' GOL Riječani su se vratili na samo gol zaostatka. Za 3:2 zabio je Murić, a penal je krivio Šutalo koji je nespretno udario Capana u vlastitom šesnaestercu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' Dva žuta kartona za igrače domaće momčadi u razdoblju od dvije minute. Javne opomene dobili su Guzina i Einar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' Mogli su se domaćini jako brzo vratiti na plus tri. Nevistić nije bio siguran nakon slobodnog udarca i lopta je došla do Bosačića koji s osam metara puca preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' GOL Pritisak Rijeke je urodio plodom, Drmić smanjuje na 3:1. Napadač Rijeke pogodio je krasnim udarcem s ruba šesnaesterca. Primio je loptu na prsa i pucao iz okreta, a njegov šut se odbio od stative i završio u mreži.

51' Rijeka je od prve sekunde drugog dijela krenula s velikim pritiskom prema golu domaćina. Pucao je sada Liber, ali Lučić to lagano zaustavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Trener Rijeke tomić napravio je tri promjene u svojoj momčadi. U svlačionici su ostali Menalo, Gnezda-Čerin i Štefulj, a u igru su ušli Velkovski, Liber i Kulenović.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Gotovo je prvo poluvrijeme na aldo Drosini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' GOL Istra vodi 3:0! Puljani su odigrali sjajnu kontru, Guzina je izbjegao ofsajd zamku i matirao Nevistića za 3:0.

34' Umalo 3:0 za Istru. Gržan je prošao i uputio udarac, ali Nevistić to odlično brani.

23' GOL Istra vodi 2:0. Riječani su potpoljeni na samom početku utakmice. Vodstvo domaćina je uvostručio japanski napadač Taichi Hara koji je sigurno matirao Nevistića nakon sjajnog proigravanja Guzine.

12' Rijeka je u velikoj ofenzivi. Pokušali su ugroziti gol domaćina Memalo i Murić, ali mreža se ne trese.

7' GOL Istra vodi. Strijelac je bio Josip Šutalo koji je pogodio glavom nakon kornera.

1' Počela je utakmica u Puli.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo