ISTRA 1961.: HAJDUK 1:1; / Hladan tuš za Splićane u drugom dijelu, nevjerojatan finiš dvoboja u Puli; Umalo se i potukli na terenu

Image
Foto: PIXSELL

Istra 1961. u zanimljivoj utakmici uzela bod vodećoj momčadi prvenstva Hajduku

29.9.2019.
20:56
PIXSELL
VOYO logo

HNL, 10. kolo: Aldo Drosina: Pula

ISTRA 1961.: HAJDUK 1:1

Strijelci: 0:1 Mijo Caktaš (34.), 1:1 Lončar (79.)

ISTRA 1961.: Čondrić, Bosančić, Gržan, Galilea, Bušnja, Grujević, Lončar, Pavić, Čuže, Obeng, Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klupa: Macan, Majkić, Munivrana, Rubić, Rufati, Laukžemis, Franić, Močinić, Perić-Komšić, Ivančić, Gonzalez, Fintić

HAJDUK: Posavec, Juranović, Ismajli, Simić, Dolček, Bradarić, Nejašmić, Jradi, Caktaš, Jairo, Jakoliš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klupa: Ljubić, Eduok, Svatok, Delić, Kalik, Jurić, Vušković, Tahiraj, Teklić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svašta se događalo u drugom poluvremenu nedjeljne utakmice na Aldo Drosini između domaće Istre 1961. i vodeće momčadi prvenstva Hajduka. Spićani su imali vodstvo od 1:0, da bi Istra izjednačila je na 1:1. Ćuže je s lijeve strane servirao loptu crnogorskom veznjaku Lončaru koji sa 16 metara zakucao iza Posavca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuto-zeleni umalo u potpunosti šokirali Bijele

Nakon toga su domaći nogometaši još više poletjeli terenom, probudila se i publika koja je do tad nekako bila zaglušena konstantnim navijanjem Torcide... U 83. minuti, žuto-zeleni su umalo u potpunosti šokirali Bijele. Ćuže, jedan od najboljih igrača u ovoj utakmici, pucao je s 4-5 metara, a Posavec skinuo zicer nad zicerima. Hajduk se na kraju borio da iz Pule uzme i ovaj jedan bod koji su imali u džepu, domaći nogometaši letjeli su terenom u pokušaju da skinu skalp gostima iz Splita, publika je bila na nogama... I onda su emocije, pritisak, nervoza, očito, učinili svoje. U 87. minuti došlo je do totalnog kaos na terenu u kojem se nije znalo tko koga gura, juri, nasrće...

Image
TORCIDA BAKLJADOM PREKINULA UTAKMICU U PULI: /

S tribine se orila samo jedna, za njih sveta pjesma

Image
TORCIDA BAKLJADOM PREKINULA UTAKMICU U PULI: /

S tribine se orila samo jedna, za njih sveta pjesma

Čondrić fenomenalno obranio udarac Simića s 3-4 metra

Najprije je Čondrić fenomenalno obranio udarac Simića s 3-4 metra, a onda se skoro dogodila opća tučnjava zbog opasnog starta Simića na Čondriću. Sudac je primirio strasti s dva žuta kartona i ulazi se u završnicu, ali u jednom trenutku je izgledalo kao da će stvar izmaknuti kontroli. Vratar Čondrić nije se mogao smiriti, svi su se umiješali, ali na svu sreću nije došlo do razmjena udaraca...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mijo Caktaš zabio fantastičan gol s nekih 20 metara

Splićani su poveli u 34. minuti, kad je Mijo Caktaš s ruba kaznenog prostora preciznim i snažnim udarcem pogodio donji lijevi kut Istrinih vrata. Bio je to majstorski pogodak, minijatura igrača kojem je izbornik Hrvatske Zlatko Dalić uručio predpoziv za eurokvalifikacijski ciklus protiv Mađarske na Poljudu i Walesa u Cardiffu 10. i 13. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaća momčad je strpljivo čekala svoju priliku za izjednačenje i dočekala je u spomenutoj 79. minuti. Vodeći Hajduk ima 20 bodova iz 10 nastupa, dok drugoplasirani Dinamo ima 19 bodova i utakmicu manje. Trećeplasirana Rijeka također ima utakmicu manje i 18 bodova. Četvrti je Osijek sa 16 bodova, Gorica je sa 15 bodova na petom mjestu, a šesta je Lokomotiva sa 14. Sedmi Slaven Belupo ima 10, a osma je Istra 1961 sa devet bodova. Deveti je Varaždin sa sedam, a na začelju Inter sa šest bodova.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotova je utakmica. Kraj na 'Drosini'! Istra je uzela bod Hajduku pa sada i Rijeka i Dinamo koji imaju utakmicu mogu preskočiti Splićane na vrhu tablice HNL-a.

90+6' - Šansa za Hajduk! Jurić puca slijeva sa samo desetak metara, ali preko gola, ništa od svega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' -Šest je minuta sudačke nadoknada u Puli.

87' - Svega je sada bilo na 'Drosini', totalni kaos na terenu u kojem se nije znalo tko koga gura, juri, nasrće... Najprije Čondrić fenomenalno brani udarac Simića sa 3-4 metra, a onda se skoro dogodila opća tučnjava zbog opasnog starta Simića na Čondriću. Sudac je primirio strasti s dva žuta kartona i ulazi se u završnicu, ali u jednom trenutku je izgledalo kao da će stvar izmaknuti kontroli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Kakva prilika za Istru 1961.! Ćuže puca sa 4-5 metara, a Posavec skida zicer nad zicerima. Hajduk se bori da iz Pule uzme i ovaj jedan bod koji sad ima u džepu, domaći nogometaši lete terenom, publika je na nogama...

79' - GOOOL: Istra 1961. izjednačila je na 1:1. Ćuže je s lijve strane servirao loptu crnogorskom veznjaku Lončaru koji sa 16 metara zakucava loptu iza Posavca:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Prilika je za Hajduk! Juranović odlično puca sa 19-20 metara, a Čondrić jedva, vršcima prstiju, vadi ispod grede i izbija u korner za Bijele. Torcida pljeskom nagrađuje svoje ljubimce, pjesmom im daje podršku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - Evo pokušaja Hajduka, pokušali su sad iskopirati onu akciju za prvi gol, Jakoliš je brzo povukao, ali Caktaš nije bio tako spektakularan kao u prvom dijelu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Puli! Hajduk brani minimalnu prednost iz prvog dijela. Nema promjena u startnim postavama u obje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Poluvrijeme je na "Aldo Drosini". Zasad je presudan trenutak inspiracije Mije Caktaša i svjetski gol koji je zabio u 34. minuti, Istra 1961. nikako nije za otpisivanje. Čeka nas uzbudljivih 45 minuta u nastavku susreta.

34' - GOOOL:Bila je velika gužva pred vratima Hajduka koju je prizveo Ćuže, splitska je obrana raščistila, Jakoliš povukao kontru, gurnuo na lijevu stranu do Caktaša koji sa 20 metara, iskosa slijeva, lansira projektil u Čondrićeve lijeve rašlje za ludnicu među Torcidom na tribini stadiona Aldo Drosina. Usred sve bolje Istrine igre pao je svjetski gol Hajduka i Splićani vode 1-0! Kakva je to bila minijatura igrača kojeg je Zlatko Dalić pozvao u reprezentaciju....

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21' - Utakmica se sad malo umrtvila. Evo nam uzbuđenja, Nejašmić je srušio u jednom duelu Gržana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14' - Žuti karton. Bassel Jradi napravio je, ruku na srce, preoštar start na aktivnom i opasnom Gržanu.

14' - Još jedna prilika za Istru, zeleno-žuti se ne predaju! Marin Grujević trese sa 20 metara, zamalo pored Posavčeva gola. Sve bolja Istra, sve zanimljivija utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12' - Posavec je sad uzeo jednu pametnu loptu Puležana prema Gržanu na desnoj strani.

9' - Evo nam i Istre! Gržan puca sa 18 metara, ali lopta ne ide u okvir Posavčeva gola.

6' - Istra se oslobodila, ide brzo ta lopta sad u napadu.

2' - Fantastična prigoda za Bijele odmah na početku. Caktaš ubacuje zdesna, Jradi sa 10 metara puca glavom ravno po sredini gola, jako, precizno, ali nedovoljno za spremnog Čondrića, koji odlično izbacuje lopte iz donjeg desnog kuta.

1' - Počela je utakmica na Drosini. Glavni sudac je Fran Jović iz Zagreba.

18.42 - Objavljeni su službeni sastavi. Trener Istre Ivan Prelec odlučio je na klupi ostaviti Roberta Perić-Komšića, a priliku je dobio 19-godišnji Denis Bušnja. Što se tiče momčadi Hajduka, Damir Burić krenut će s vrlo ofenzivnim sastavom. Odlučio se na izmjenu, pa je uoči susreta donio odluku da Eduok susret započne s klupe, a umjesto njega od prve minute Jakoliš. Hajduk u zadnjih pet HNL utakmica ima tri pobjede te po jedan remi i poraz, a Istra šest kola ne zna za pobjedu u Prvoj HNL (dva remija i četiri poraza). Zbog navedenog, a i zbog trenutnog poretka u HNL-u Splićani su veliki favoriti.

Dinamo je pobjedom nad Lokomotivom dostigao Bijele, a za novi “break” i bijeg na tri boda Dinamu Hajduk će imati na Aldo Drosini. Može li Hajduk proći Pulu?

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo