HAJDUK RAZBIO GORICU: / Juranović zabio u maniri Lea Messija, Jairo pridodao dva fantastična pogotka

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bila je ovo prva pobjeda Hajduka protiv Gorice u njihovom petom međusobnom susretu u HNL-u

18.8.2019.
18:35
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Hajduka u susretu su 5. kola Prve HNL na svom terenu svladali Goricu sa 3-0 (1-0).

Dvostruki strijelac za Splićane bio je Jairo (30, 67), a konačni rezultat sjajnim solo-prodorom postavio je kapetan Juranović (69).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je ovo prva pobjeda Hajduka protiv Gorice u njihovom petom međusobnom susretu u HNL-u.

Hajduk je od samog početka susreta bio bolji suparnik, a terensku nadmoć okrunio je pogotkom u 30. minuti. Jairo je izvršio pritisak na posljednju liniju Gorice, pridružio mu se i Hamza koji je osvojio loptu na 30-ak metara od gola gostiju i zatim lijepo proigrao brazilskog napadača koji je s vrha kaznenog prostora pogodio mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

18.08.2019., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 05. kolo, HNK Hajduk - HNK Gorica. Jairo De Macedo Da Silva Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

U 59. minuti susreta Gorica je ostala s igračem manje jer je zbog drugog žutog kartona isključen Ndiaye, a Hajduk je brojčanu prednost znao iskoristiti.

Caktaš je u 67. minuti lijepo proigrao Eduoka, pokušaj Nigerijca d desnog krila Kahlina je uspio obraniti, ali lopta se odbila do Jaira koji je koncentrirano pratio akciju i po drugi se put upisao u strijelce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najljepši trenutak dvoboja dogodio se u 69. minuti kada je Juranović prihvatio loptu točno na sredini igrališta i krenuo u siloviti prodor, obišao trojicu suparničkih igrača i pogodio suprotni kut.

Hajduk je sada drugi na ljestvici sa 12 bodova, jednim manje od vodećeg Dinama, a tri više uz utakmicu više od treće Rijeke, dok je Gorica peta sa sedam bodova, koliko ima i četvrti Osijek koji ima utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na stadionu Poljud sudio je Vidulin iz Kanfanara.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUK: Ljubić - Juranović, Ismajli, Svatok, Kalik - Hamza, Nejašmić - Eduok, Caktaš, Dolček - Jairo

GORICA: Kahlina - Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Čarbraja - Dvorneković, Suk, Maslowski, Lovrić - Ndiaye, Zwolinski

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUK - GORICA 3:0

90' + 3' - Kraj! Hajduk je razbio Goricu i

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - U međuvremenu je ušao u jedan od najvećih mladih talenata koje Hajduk ima, Mario Vušković.

75' - Raspada se Gorica. Nešto ranije Eduok je zamalo zabio četvrti gol. Jakirović sada radi drugu promjenu, vadi napadača i zbija redove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - GOL! Velemajstorija Juranovića. Krenuo je od centra sam i nanizao nekoliko gostujućih igrača te onda lijevicom pogodio rašlje.

67' - GOL! Hajduk je povisio preko Jaira. Brazilac je započeo akciju otevši loptu na centru. Potom je dao Caktašu, a ovaj Eduoku. Nigerijac dolazi sam pred gol i puca, ali Kahlina skida. Ipak Jairo je osjetio akciju i bio je prvi na lopti pospremio ju u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - Problem za Goricu. Ndiaye je dobio crveni karton zbog starta nad Dolčeku. Sudac nije imao izbora i dao mu je drugi žuti te ga poslao na tuširanje.

52' - Jairo je pokušao, ali Kahlina brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' + 2' - Kraj je prvog dijela.

45' - Hajduk je posljednjih nekoliko minuta baš jako navalio, sada je prijetio Jairo i srećom po Goricu igrat će se još samo dvije minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' - Nova prilika za domaće. Nakon kornera je tukao Ismajli, a loptu je zakačio netko od Goričana i zamalo prevario vratara Kahlinu koji je ipak obranio.

30' - GOL! Pukla je obrna Gorice. Hajduk je iz kontre poveo. Jairo je pronašao Hamzu, koji mu vraća loptu i sjajnu poziciju i ovaj bez prevelikih problema zabija za vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' - Dolček sada puca, ali Kahlina brani.

25' - Hajduk prijeti preko Jaira, koji je centaršutom tražio caktaša, ali ništa od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' - Lijepa akcija domaćih. Eduok je opet briljirao po boku i poslao na rub kaznenog prostora gdje je Kalik propustio za Hamzu koji je sve upropastio nepreciznošću.

15' - Je li bio penal za Goricu? Hamza je glavom probao vratiti do Ljubića, ali vratar Hajduka je pacerski krenuo na loptu. Dvorneković je naletio i na ničiju loptu i pokušao ju je strpati u gol, ali je pao. Sudac je ocijenio kako je bila riječ o simuliranju i dosudio je gol-aut. Čini se kako je ispravno dosudio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' - Sjajna obrana Kahline. Sjajnu su kombinirali Eduok i Jairo i prodali su Goričanima dupli pas, a onda je udarac Eduoka skinuo vratar Kahlina s kojih deseak metara. Utakmicaje vrelo otvorena.

5' - Gorica napada visokim pressingom na zadnju liniju Hajduka, a ovi su se dosta mučili s distribucijom lopte. Prva prilika za Goricu bila je djelo Lovrića, a onda je i Musa tukao iz daljine, ali niti jedan nije pogodo okvir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - Počela je utakmica.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo