SLAVLJE U KOPRIVNICI /

Važna pobjeda Olićevih izabranika: Mladi Vatreni na korak od doigravanja za Euro

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Tijek utakmice Hrvatske i Andore u sklopu Kvalifikacija za EP mogli ste pratiti UŽIVO na portalu Net.hr

11.10.2024.
17:01
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo
Kvalifikacije EP
Koprivnica 11. 10. 2024 od 18:00h - 20:00h
2
0
Hrvatska
Andora

Beljo 60', Hodža 86'

HRVATSKA: Čavlina - Valinčić, Vušković, Prpić, Hrgović - Crnac, Belcar, Soldo, Vidović - Ivanović, Beljo

ANDORA: Rabelo - Linares Boutarfas, Acosta, Robinat, Bellido Ines - Rodrigo Tapia, Izquierdo, Rodriguez, Ferreira Silva - Alvarez, Guma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska U-21 reprezentacija u predzadnjem je kolu Kvalifikacija za EP 2025 svladala Andoru 2-0 u Koprivnici.

Image
NAKLON MAESTRU /

Škotski reprezentativac oduševljen Modrićem: 'Nepravedno bi bilo pokušati objasniti koliko je dobar'

Image
NAKLON MAESTRU /

Škotski reprezentativac oduševljen Modrićem: 'Nepravedno bi bilo pokušati objasniti koliko je dobar'

KRONOLOGIJA

90*4' - Kraj u Koprivnici. Hrvatska je zasluženo svladala Andoru. Nije to bilo lijepo izdanje, ali tri boda donijela su dobru priliku da u zadnjem kolu na ovom istom stadionu protiv Grčke Hrvatska izbori barem doigravanje s drugog mjesta u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+2' - Lijep prodor Zvonareka koji je dugim korakom ostavljao igrače Andore iza sebe, ali na kraju je srušen na nekih 20 metara za slobodan udarac. Sam je i pucao, ali obranio je njegov snažan udarac gostujući golman.

90' - Još četiri minute nadoknade.

86' - GOOOL!!! Hodža je zabio za 2-0! Šotiček je lijepo probio po lijevoj strani i mirno dao u sredinu gdje je Hodža bio sam i nije imao težak zadatak poslati loptu u mrežu.

84' - Zvonarek je pucao izvana, ali brani to gostujući golman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - Izquierdo je pucao s nekih 20-ak metara iskosa s desne strane, ali ravno u Čavlinu. Kapetan gostiju je ostavio najbolji dojam u redovima Andore.

75' - Beljo ide van, Zvonarek unutra uz veliki aplauz gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Sjajno je Ljubičić petom ostavio za Šotičeka na desnoj strani, ali otišla je lopta pored gola.

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

69' - Kačavenda se sada zabio u sredinu i s ruba šesnaesterca kao u rukometu pokušao 'podvaliti' do pivota za Belju, ali nisu se razumjeli.

66' - Umalo izjednačenje! Nesporazum Solde i Vuškovića iskoristio je Izquierdo i izašao praktički sam pred Čavlinu iskosa s lijeve strane. Gađao je suprotni kut, ali otišla je lopta pored gola. Malo je nedostajalo da se Andora brzo vrati u utakmicu.

65' - Crnac van, Šotiček unutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - GOOOL!!! Beljo je zabio za 1-0! Njegov treći gol u 13. nastupu. Soldo je jedan ubačaj s lijeve strane glavom prebacio prema sredini gdje je Beljo primio loptu na šest metara i lagano poslao loptu u mrežu. Da je i ovo promašio, bilo bi uistinu previše.

58' - Zamjena u Hrvatskoj. Vidović van, Kačavenda unutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Pokušavaju naši pronaći neki prolaz, ali sve to još uvijek izgleda sporo i nedovoljno da bi probili goste.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Dvostruka zamjena u Hrvatskoj. Ivanović i Belcar van, Ljubičić i Hodža unutra.

45' - Kraj prvog poluvremena u Koprivnici. Gosti se brane kako god znaju i mogu, a Hrvatska griješi u završnici i ne uspijeva probiti blok i doći do gola. Svaku bolju šansu upropastio je Beljo koji je odigrao jako loše poluvrijeme.

44' - Jako lijepa rezana duga lopta Vuškovića za Vidovića u šesnaesterac gostiju, ali uspio je jedan od stopera laganim dodirom skrenuti loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' - Hrgović je ubacio s lijeve strane točno pred gol gdje je gostujući golman jedva primirio tu loptu na samo metar od gol linije. Nespretna reakcija koje je lako mogla završiti i s loptom u mreži.

36' - Prvi pokušaj Andore. Vušković je izašao daleko od svog šesnaesterca, a Rodrigo Tapia ga je lijepo prošao. U nastavku akcije uspio je i pucati s nekih 20 metara, ali preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' - Lijepo je Crnac probio desnu stranu, ali njegov niski ubačaj pred gol su gosti uspjeli izbiti u korner.

27' - Valinčić je sada ubacio s desne strane pred gol je je Beljo visok u skoku, ali lopta ne ide niti u gol niti do Ivanovića koji je bio na suprotnoj stativi. Loš udarac glavom u trenutku kada mu nitko nije smetao u skoku.

26' - Lijep ubačaj Vuškovića s desne strane pred gol gdje je Beljo pokušao štopati loptu, ali nije ju uspio niti dotaknuti.

Beljo dobio žuti za simuliranje

21' - Beljo je sada dobio žuti za simuliranje. Bellido ga je lagano s leđa dotaknuo za dres u šesnaestercu, a Beljo je pao kao pokošen. Estonski sudac Jaanovits mu je mirno pokazao žuti za simuliranje, a Beljo je u nevjerici gledao kako to nije penal. Umjesto da nastavi igrati u izglednoj prilici Beljo je odlučio radije pasti i eto dobio žuti za simuliranje. Opravdano i zasluženo..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20' - Beljo je izbio sam pred gostujućeg golmana i s nekih 15 metara malo iskosa s desne strane pucao lijevom nisko, ravno u golmana. Slab udarac Belje u lijepoj prilici.

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

17' - Vušković je vrlo brzo došao naprijed i opalio s nekih 30-ak metara, snažno, ali preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17' - Odlično smo povukli kontru, ali Belcar je kroz praznu sredinu išao davati desno za Crnca i dodao mu iza leđa te je propala izgledna prilika. Katastrofalno dodavanje u situaciji koja je izgledala obećavajuće i u kojoj nitko nije smetao Belcaru.

14' - Slobodan udarac za Hrvatsku na 20 metara od gola. Beljo je uzeo loptu, ali loše pucao iako se prvotno spremao Vidović na udarac.

10' - Gostujući golman već polako odužuje s ubacivanjem lopte u igru. Gosti su očekivano u gustom bloku na svojoj polovici, a naša lopta kruži oko tog bedema.

8' - Belcar je ubacio naprijed na Belju koji s lijeve strane glavom vraća u sredinu, ali pomoćni sudac diže zastavicu. Šteta, bila je ovo lijepa prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4' - Lijepo su Crnac i Valinčić proigrali po desnoj strani, ali ubačaj Valičnčića prema Belji su uspjeli izbaciti gosti.

1' - Počelo je! Spomenimo kako na današnjoj utakmici nema VAR-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAJAVA

Momčad koju vodi Ivica Olić trenutno drži treće mjesto u skupini, a za održavanje nade u plasman na Euro trebaju im četiri boda iz sljedeće dvije utakmice. Tako bi mogli osigurati drugo mjesto i plasman u doigravanju za završni turnir.

Osvoje li svih šest bodova, otvara se i opcija direktnog plasmana jer postoji šansa, iako mala, da upadnu među tri najbolja drugoplasirana. U posljednjem kolu u utorak Hrvatska na istom stadionu dočekuje Grčku. EP će se od 12. do 29. lipnja sljedeće godine održati u Slovačkoj.

Utakmice hrvatske reprezentacije u Ligi nacija gledajte na platformi Voyo na kanalu Nove TV, gdje god se nalazili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Baturina o preuzimanju Modrićeve desetke: 'To svako dijete sanja, ali polako, ne želim još takav pritisak'

Otkucaji srca
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo