HRVATSKA: ŠVICARSKA 3:2: / Mladi Vatreni vodili tri razlike, pa se spašavali nakon drame na kraju i stigli do povijesne pobjede

Image

Tekstualni prijenos utakmice između Hrvatske i Švicarske mogli ste pratiti na portalu Net.hr

28.3.2021.
19:55
VOYO logo

U dvoboju 2. kola D skupine EURA U21 u Kopru su nogometaši Hrvatske pobijedili Švicarsku s 3-2 (1-0) i ostali u igri za četvrtfinale.

Pogotke su za Hrvatsku postigli Luka Ivanušec (8), Nikola Moro (61pen) i Dario Vizinger (64), a za Švicarce Kastriot Imeri (79pen) i autogol Sandra Kulenovića (89).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo slavlje

Ovo je povijesna, prva pobjeda hrvatske U21 vrste na završnim turnirima nakon 11 utakmica, te tri remija i sedam poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je došla do pobjede koja ih ostavlja u igri za četvrtfinale u dramatičnoj utakmici u kojoj su Bišćanovi momci vodili s 3-0, a onda svojim vlastitim velikim pogreškama u završnici skoro vratili Švicarsku u igru.

Švicarska je mogla povesti već u 53. sekundi kada je Zeqiri prošao Šverka i nabacio do Guillemenota, čiji udarac odlazi malo pored vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarski poklon

Hrvatska je svoju prvu priliku iskoristila i to zahvaljujući velikoj pogrešci vratara Racioppi, koji je krivo ispucao. Prihvatio je Ivanušec i odmah opalio iz voleja, a njegov dosta slabi šut s 20-ak metara uhvatio je Racioppija na krivoj nozi.

Hrvatski vratar Kotarski skoro se revanširao kolegi s druge strane u 20. minuti kada je krivo predao Guillemenotu, koji prebacuje vrata, a vratar Ajaxa je u 29. minuti imao dvije vezane obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska obrana je izdržala sve švicarske napade, pa i matnu situaciju u 48. minuti. Vratar Kotarski čini još jednu glupost, predaje loptu potpuno samom Guillemenotu, ali se potom uspio iskupiti obranom.

Vodili 3:0

U 53. minuti iskupio se i švicarski vratar, koji je prvo obranio šut Mora iz daljine, a potom na odbijancu ispruženom nogom i udarac Ivanušeca sa sedam metara. Švicarci su potom krenuli u sveopći napad, što su mali Vatreni iskoristili i zabili dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 61. minuti Ivanušec je proigrao Bistrovića kojeg ruši Lotomba, a sudac dosuđuje kazneni udarac kojeg je realizirao ga je kapetan Nikola Moro.

Samo tri minute kasnije Moro je dodao do Darija Vizingera koji sjajnim udarcem pogađa dalji kut švicarskog gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drama u finišu

Izgledalo je da su se Švicarci pomirili s porazom, a u 79. minuti u posve bezopasnoj situaciji Vizinger igra rukom, a minutu prije kraja novoušli Kulenović nespretno pogađa svoja vrata i donosi dramu. U 95. minuti Ndoye je s pet metara uputio udarac u koji ulazi Kotarski i pomaže sačuvati pobjedu.

Kasnije igraju Portugal i Engleska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjem kolu 31. ožujka Hrvatska igra s Engleskom.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.


Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europsko pvenstvo za igrače do 21 godine, skupina D, 2. kolo

Hrvatska - Švicarska 3:2 (Ivanušec 8', Moro 60', Vizinger 64'; Imari 79', 89' Kulenović (ag.))

Hrvatska: Kotarski, Šverko, Erlić, Franjić, Bradarić, Babec, Moro, Bistrović, Ivanušec, Vizinger, Špikić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarska: Raccioppi, Lotomba, Van der Werff, Zesiger, Sidler, Pušić, Sohm, Domgjoni, Toma, Guillemenot, Zeqiri


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj! Hrvatska je upisala prva tri boda pobjedom nad Švicarskom 3:2.

90' + 4' Velika šansa za Švicarce, Jankewitz puca, Kotarski odlično brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se još šest minuta sudačke nadoknade.

89' GOL Švicarska je smanila na 3:2, Kulenović je katastrofalno reagiro nakon kornera i poslao loptu u vlastitu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' Vizinger izlazi iz igre, umjesto njega ulazi Kulenović.

79' GOL Švicarska je smanjila na 3:, Imari je realizirao jedanaesterac koji je dosuđen nakon što je Vizinger igrao rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' Moro je teren napustio šepanjući i s bolnim izrazom na licu, nadamo se da se hrvatski kapetan nije ozbiljnije ozlijedio.

74' Dvostruka promjena u Hrvatskoj. Iz igre izlaze Franjić i Moro. U igri su Čolina i Žaper.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' Moglo je sada biti neugodno pred hrvatskim golom, ali Šverko izvrsno reagira i u posljednji tren čisti ubačaj Jankewitza ispred švicarskog napadača.

64' GOOOL Hrvatka vodi 3:0! Vizinger je zabio treći gol nakon što ga je sjajno proigrao Moro.

Image

Hrvatska - Švicarska, Moro slavi pogodak

60' GOL Hrvatska vodi 2:0. Drugi gol za mlade Vatrene zabio je Nikola Moro iz jedanaesterca.

55' Dobro je Hrvatska otvorila drugi dio i izgledaju jako opasno, švicarska obrana ima jako puno problema s Bišćanovim momcima.

Image

Hrvatska - Švicarska

52' Kakva šansa za mlade Vatrene! Mofgao je sada Ivanušec dovesti hrvatsku na milimetar do pobjede, ali švicarski golman Racciopi sjajno reagira.

48' Švicarci brzo uzvraćaju. Kotarski je pogriješio i predao loptu Guillemenot koji je imao zicer, ali hrvatski vratar uspio se iskupiti i obraniti njegov udarac.

47' Pva prilika u nastavku. Špikić je pucao s dvadestak metara, ali lopta ide iznad gola.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' + 2' Gotovo je prvo poluvrijeme, Hrvatska vodi 1:0.

45' Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

38' Švicarci imaju terensku inicijnativu, ali već neko vrijeme nisu uspjeli stvoriti izgledniju šansu. Očvrsnula je hrvatska obrana.

31' Nakon nekog vremena, jedan udarac prema švicarskom golu. Pucao je Moro, ali protivnički braniči to blokiraju i lopta završava u korneru.

Image

Hrvatska - Švicarska. Andi Zeqiri, Hrvoje Babec

29' Opasno je bilo pred hrvatskim golom. Guillemenot je pucao s petnaestak metara, a Kotarski sjajno obranio. U nastavku su naši braniči uspjeli ispucati loptu daleko od gola.

25' Promjena u Hrvatskoj. Erlić neće moći nastaviti i umjesto njega ulazi Vušković.

19' Nova velika šansa za Švicarsku. Toma proigrava Guillemenot koji izlazi sam pred Koratskog, ali puca iznad gola. Švicarcu je zasmetao Erlić koji je nakon te akcije ostao ležati na terenu.

Image

Hrvatska - Švicarska

15' Pokušaj Švicarske, Sohm je pucao iz daljine, a Kotarski brani.

8' GOL! Hrvatska je povela nakon manje od 10 minuta igre. Strijelac je Luka Ivanušec koji je iskoristio pogrešku švicarskog golmana. Racciopi je loše ispucao loptu i Ivanušec ju je presjekao te pucao volejem s 20 metara i lopta je završila u mreži.

1' Ogromna prilika za Švicarsku na samom početku: Zeqiri je ubacio s lijeve strane, a Guillemenotov udarac s pet metara odlazi pored vratnice.

1' Utakmica je počela.


17.30 Utakmica počinje za pola sata.

16.45 Stigli su sastavi, hrvatski izbornik Bišćan napravio je četiri promjene u odnosu na utakmicu s Portugalom. Šemper, Majer, Kulenović i Vušković ostali su na klupi, a od prve minute počinju Kotarski, Babec, Vizinger i Špikić.


Mlada hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju igra utakmicu drugog kola Europskog prvenstva protiv Švicarske.

Image
MLADE VATRNE OČEKUJE UTAKMICA KOJU NE SMIJU IZGUBITI: /

'U nekoj teroriji i neriješeno bi nam igralo, ali...'

Image
MLADE VATRNE OČEKUJE UTAKMICA KOJU NE SMIJU IZGUBITI: /

'U nekoj teroriji i neriješeno bi nam igralo, ali...'

Mladi Vatreni nastup na Euru otvorili su porazom, u prvom kolu izgubili su od Portugala 1:0 i sada ih protiv Švicarske očekuje utakmica u kojoj bi novim porazom omogli završiti svoj put na natjecanju.

Imperativ pozitivnog rezultata

Budućnost hrvatskih reprezentativaca ovisit će i o drugoj utakmici u skupini u kojoj igraju Engleska i Portugal.

Ako Hrvatska izgubi od Švicarske, a Portugal pobijedi ili odigra neodlučeno s Engleskom, mladi Vatreni više neće imati šanse za prolaz.

'Dobra, ozbiljna momčad'

“Svjesni smo da su nam nakon rezultata iz prve utakmice šanse manje, ali nastojat ćemo pobijediti i osvojiti tri boda. U nekoj teroriji i neriješeno bi nam igralo, ali nećemo kalkuliraiti i gledati kako će se razvijati stvari u drugoj utakmici”, rekao je hrvatski izbornik Igor Bišćan u najavi utakmice.

“Švicarci su pokazali da su dobra, ozbiljna momčad, natjecateljski posložena, parirali su Englezima i čak su se u agresiji i trci nametnuli Englezima. Znao sam da su jako dobri, ali nisam znao da mogu cijelu utakmicu limiritati Engleze na jako malo”, kazao je, dodajući da će vjerojatno protiv Švicarske promijeniti sustav i možda kojeg igrača.

Utjecaj poraza

Što se tiče toga kako su reprezentativci reagirali na poraz od Portugala, izbornik je odgovorio da nisu previše negativno doživjeli poraz.

“Ja sam im rekao što je trebalo reći, oni su pokušavali ispuniti plan i dali su sve od sebe. Nema razloga da budu u prevelikoj negativi. Izgubili smo samo 1-0, nema razloga taj poraz doživljati pretragično”, rekao je Bišćan.

Na pitanje smatra li da nakon prvog kruga Portugal najbolje djeluje, Bišćan kazao da je to u ovoj fazi natecanja teško reći ponovivši kako su ga Švicarci jako iznenadili.

“Nisam siguran da mogu reći da su oni najbolji zbog secifičnosti utakmice protiv nas ili zbog toga jer su Englezi i Švicarci odigrali jednu jako dobru utakmicu, pokazali su visok nivo kada je pitanju disciplina. Treba vidjeti kako će Portugal igrati s njima. Grupa je jako teška, nivo kvalitete svih reprezentacija je izrazito visok i treba odigrati jako dobro utakmicu od početka do kraja”, istaknuo je Bišćan.

Agresivan početak

S novinarima je razgovarao i reprezentativac Luka Ivanušec koji također smatra da je Švicarska jako dobro odigrala protuv Engleza, ali da Hrvatska mora igrati na pobjedu.

“Moramo krenuti agresivno i napadački, znamo da bez pobjede ne možemo proći i da ćemo se moramo se vaditi Engleza”, rekao je Ivanušec dodajući da poraz od Portugala nije jako djelovao na samopouzdanje njega i njegovih suigrača.

“Portugal jedna od najboljih ekipa na ovom prvenstvu. Izgubili smo, ali neće to utjecati na samopouzdanje. Znam da ćemo proći skupinu”, rekao je.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo