OSIJEK SRUŠIO HAJDUK NA POLJUDU I ZASJEO NA VRH LJESTVICE: / Mierez zabio za pobjedu, Fossati na samom kraju napravio veliku glupost

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Trenutak odluke dogodio se početkom drugog dijela, kad je Mierez sjajno skočio i glavom zabio na asistenciju Jugovića. Osijek sad na tablici bježi Dinamu jedan bod

16.4.2021.
22:26
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Osijeka minimalnom 1:0 pobjedom na gostovanju kod Hajduka u Splitu u derbiju 29. kola preuzeli su vrh ljestvice Prve HNL. Gol vrijedan tri boda postigao je najbolji strijelac lige Mierez u 49. minuti.

Argentinac je odlično skočio i glavom u mrežu proslijedio ubačaj Jugovića s desne strane. Bio je to Mierezov već 20. pogodak ove sezone. Osijek je bio bolji kroz cijelu utakmicu, dok je Hajduk teško dolazio do šansi. Mierez je imao situaciju 1 na 1 s Kalinićem i u 33. minuti, no poslao je loptu pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Hajdukovih šansi valja izdvojiti pokušaj Kačaniklića iz 22. minute. Pucao je nakon sjajne povratne lopte s 15-ak metara, ali njegov je udarac završio u bloku.

Image
Image

16.04.2021., Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 29. kolo, HNK Hajduk - NK Osijek. Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Image
TRAMEZZANI U NEKOLIKO RIJEČI REKAO KAKVA JE HAJDUK TRENUTNO MOMČAD: /

'Vidjeli ste danas kolika je razlika...'

Image
TRAMEZZANI U NEKOLIKO RIJEČI REKAO KAKVA JE HAJDUK TRENUTNO MOMČAD: /

'Vidjeli ste danas kolika je razlika...'

Fossatijeva glupost

Hajduk je završnicu odigrao s igračem manje jer je u 85. minuti zbog dva žuta kartona isključen Fossati. Veznjak Hajduka u samo dvije minute napravio je dva gruba starta i tako ostavio svoju momčad do kraja utakmice s 10 igrača. Crveni karton je dobio u završnici i pomoćni trener Osijeka Nino Bule zbog prigovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiva situacija dogodila se i u 77. minuti kad je lopta pogodila Milu Škorića u ruku nakon ubacivanja Livaje. Sudac Bebek procijenio je da tu nema materijala za kazneni udarac, iako su igrači Hajduka tražili penal.

Osijek sada ima 65 bodova, jedan više uz dvije utakmice više od drugog Dinama koji će u nedjelju ugostiti Istru 1961. Već u srijedu će u Gradskom vrtu Osijek i Dinamo igrati vrlo važan međusobni okršaj u sklopu 30. kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je ostao peti sa 43 boda, dva manje od četvrte Rijeke, a šest manje uz utakmicu manje od treće Gorice koja je ranije u petak također izgubila na svom terenu sa 0:1 od Slavena Belupa.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk - Osijek 0:1

Hajduk: Kalinić; Simić, Vušković, Todorović, Čolina - Fossati, Atanasov (od 70' Dolček), Jurić - Kačaniklić (od 55' Diamantakos), Livaja, Umut (od 70' Biuk)

Osijek: Ivušić; Guti (od 23' Caro, od 80' Lončar), Čeberko, Škorić - Bočkaj, Miloš, Kleinheisler (od 86' Pilj), Jugović, Žaper - Bohar (od 86' Erceg), Mierez

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice.

90' Šansa za Hajduk na samom kraju. Todorović je ubacio za Livaju koji puca pored vrata. Igrat će se još 6 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' Fossati je sad oštetio sebe i svoju momčad. S dva gruba starta u samo par minuta zaradio je dva žuta kartona. Hajduk će do kraja igrati s desetoricom.

80' Caro se ozlijedio, ušao je Lončar za Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' Sporna situacija u kaznenom prostoru Osijeka. Lopta je pogodila Škorića u ruku, ali odbila se od njegove noge. Bebek je na to samo odmahnuo rukom, a hajdukovci su tražili kazneni udarac.

70' Dvostruka zamjena kod Hajduka. Idu unutra Biuk i Dolček, a Atanasov i Umut izlaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' i dalje napada Osijek. Bohar je tukao glavom, a Kalinić je izvukao tu loptu ispod grede.

55' Ide sad Hajduk na igru s dva visoka napadača. Diamantakos ulazi umjesto Kačaniklića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' Strašan skok Miereza, trzaj glavom i Osijek vodi 1:0. Ubacio mu je Jugović s desne strane, a napadač Osijeka zabio je svoj 20. gol sezone. čak deveti glavom. Zasluženo vodi Osijek na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela. Nismo vidjeli pogodak, ali Osijek je pokazao bolju igru i stvorio nekoliko dobrih šansi. Hajduk se uglavnom brani, a Marko Livaja dobro je čuvan i ne dolazi do izražaja u napadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' Nova šansa za Osijek. Brzo se razvila kontra, a Bohar je pucao na kraju s ruba kaznenog prostora. Kalinić je obranio njegov pokušaj. Bolji Osijek u prvom dijelu, nema sumnje u to.

33' Mierez je nakon sjajnog dodavanja došao oči u oči s Kalinićem, ali je loptu iskosa poslao ipak predaleko od gola. Sjajna prilika je ovo bila za Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28' Osijek uzvraća na drugoj strani. Tuče Mierez, ali pored vrata, nešto slično kao i Kleinheisler u 12. minuti, samo malo bliže.

23' Kačaniklić puca s 15 metara, ali u blok nakon dobre akcije Hajduka. Ovo je bila najbolja prilika na susretu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22' Ozijedio se Guti i ne može nastaviti susret. Umjesto njega će u igru Caro.

12' Kleinheisler je pucao iz daljine, ali nije to bilo nimalo opasno po gol Hajduka. Otkotrljala se lopta daleko od vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' Nakon početnih 10-ak minuta Osijek se nametnuo kao momčad s većim posjedom, igra se uglavnom na bok, no Hajdukova obrana zasad izgleda solidno i odbija te napade. Bili nisu opasni prema naprijed.

1' Počela je utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


19:30 - Stigli su nam i početni sastavi obiju momčadi. Bjelica je po najavi promijenio situaciju u napadu i odlučio se na samo jednu pravu špicu - Miereza, dok je Santini ostao na klupi.

18:30 - Nogometaši Hajduka u petak u 20.30 sati igraju protiv Osijeka na Poljudu u sklopu 29. kola HNL-a. Bez sumnje ovo je derbi kola u Prvoj HNL. Osijek se bori za sam vrh ljestvice, no gostovanje na Poljudu neće biti nimalo jednostavno. Splićani su u sjajnom nizu od osam utakmica bez poraza.

Osijek stiže u Split nakon remija u Koprivnici protiv Slaven Belupa, dok je Hajduk također nedavno remizirao protiv Slavena, ali kod kuće.

“U Koprivnici smo se odlučili za Miereza i Santinija jer smo mislili da ćemo centaršutevima napasti njihove stopere, ali do centaršuteva nije došlo. Protiv Hajduka će biti drugačija utakmica i napravit ćemo neke promjene u napadu“, rekao je Bjelica uoči utakmice pa se osvrnuo na Hajduk.

“Pokušat ćemo s našom igrom. Hajduk je dobar, ali nećemo se mi njima prilagođavati. Hajduk se stabilizirao i doveo tri velika pojačanja. Opasniji su i stabilniji, ali mislim da ćemo uspjeti biti bolji od Hajduka. Livaja je izuzetno nepredvidiv, u odličnoj je formi i daje dimenziju više hajdukovoj igri. Morat ćemo biti fokusirani, ali ne samo na njega, nego na sve napadače Hajduka.”, rekao je Bjelica.

Utakmicu su najavili trener Bijelih Paolo Tramezzani i dokapetan Stanko Jurić.

“Smatram da je Osijek dobra momčad, imaju odličnu sezonu i po meni najboljeg trenera u ligi u ovom trenutku. Pokazao je mnogo i čestitam mu na tome. Čestitam i svojim igračima na onome što rade u posljednjim utakmicama. Za mene je ovo jedna u nizu važnih utakmica koje svi takvima i doživljavamo. Moramo se suprotstaviti jakom suparniku, stoga moramo biti vrlo oprezni i znati odgovoriti na njihov sustav i način igre. Istovremeno moramo nastojati igrati svoju igru i pokazati svoju kvalitetu”; kazao je među ostalim Tramezzani i nastavio.

“Nije ovo susret Tramezzanija i Bjelice. Postoji veliki respekt s obje strane. U ovakvim utakmicama kao što je susret s Osijekom moraš smanjiti pogreške. Analizirali smo sve njihove utakmice. Dolaskom Santinija na zimu momčad se promijenila. Dosta toga ovisi o njemu i Mierezu. Bez obzira na taktičke postavke i individualnu kvalitetu za mene je Osijek dobar i kada ima loptu u nogama, ali i kada su bez nje. Imaju dva dobra napadača, ali i dobre veznjake koji se ubacuju iz drugog plana. U obrani su vrlo solidni. Moramo pronaći prostore u njihovoj obrani i iskoristiti naše kvalitete”, dodao je.

“Znamo koliko je Osijek dobar, koliko su agresivni u sredini, koje napadače imaju, ali znamo i njihove mane te se nadam da ćemo ih znati iskoristiti. Utakmicu će odlučiti nijanse, ovisno o tome koja momčad će biti koncentriranija i konkretnija. Naš cilj je pobjeda i ništa osim toga”, poručio je Jurić.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo