Večeras je naša fešta / Veličanstveni juniori Hajduka razbili veliki Milan za finale Lige prvaka mladih; Ovo je za antologiju

Image

Juniori u finalu Lige prvaka mladih. Milan po prvi put u nokaut fazi primio tri gola i to od 'bilih tića'

21.4.2023.
19:38
VOYO logo

Liga prvaka za mlade

Polufinale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesto održavanja: Ženeva

Hajduk - Milan 3-1

Hajduk: Buljan - Đolonga, Jurić-Petrašilo, Vušković, Š.Hrgović - Pukštas, Kavelj, Skoko - Vrcić, Antunović, Brajković

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan: Nava - Casali, Coubis, Nsiala-Makengo, Bozzolan - Zeroli, Eletu, Stalmach - Cuenca, El Hilal, Sia

Juniori Hajduka plasirali su se danas u finale UEFA Lige prvaka mladih svladavši u polufinalu u Ženevi Milan s 3-1 (0-0), te će u ponedjeljak igrati za naslov s vršnjacima iz nizozemskog AZ Alkmaara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
FEŠTA SPLIĆANA /

Drama u Ženevi: Policija intervenirala, Torcida ih zasula bocama; Imamo kadrove sa stadiona

Image
FEŠTA SPLIĆANA /

Drama u Ženevi: Policija intervenirala, Torcida ih zasula bocama; Imamo kadrove sa stadiona

Finale protiv AZ alkmaara

Golove su za Hajduk dali Jere Vrcić (51), Rokas Pukštas (61) i Šimun Hrgović (76), dok je za Talijane zabio Kevin Zeroli (83).

Ranije je AZ Alkmaar izbacio lisabonski Sporting na penale 4-2 nakon što je u regularnom dijelu bilo 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juniori Hajduka napravili su najveći rezultat u juniorskoj kategoriji u povijesti hrvatskoga nogometa i još su jednu utakmicu udaljeni od trofeja pobjednika Lige prvaka mladih.

Zrelo drugo poluvrijeme

Izabranici Marijana Budimira odigrali su zrelo, a u drugom poluvremenu i furiozno jer su postigli čak tri gola u samo 25 minuta, nošeni podrškom nekoliko tisuća svojih navijača na stadionu u Ženevi.  Ova generacija Hajduka je u dvije sezone Lige prvaka mladih odigrala čak 12 utakmica i niti jednom nije poražena u 90 minuta, a za dvoboj s Milanom bila je pojačana s članovima prve momčadi Roksom Pukštasom i Lukom Vuškovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je bez respekta ušao u utakmicu i u 18. minuti je mogao povesti kada je Rokas Pukštas poslao loptu koju zamalo nije stigao u mrežu pospremiti Mate Antunović.

Ipak, najbolja prilika u prom dijelu pripala je milanskoj momčadi, u 28. minuti kada je Paragvajac Cuenca pogodio gredu. U 42. minuti uslijedio je opasan udarac Roka Brajkovića tik pored vratnice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beskompromisno

Tek što je počelo drugo poluvrijeme Splićani su poveli. Brajković je preciznom loptom pronašao u šesnaestercu Jeru Vrcića, koji neometan na drugoj vratnici zakucava za vodstvo Hajduka.

Splitski vratar Borna Buljan brani u 55. i 57. minuti opasne udarce Stalmacha i El Hilala, a u 63. minuti Šimun Hrgović nakon udarca El Hilala s gol-crte u zadnji trenutak izbija loptu. A onda, u jeku napada Milana, "bili tići" su uspjeli postići i drugi pogodak. Amerikanac Pukštas bio je najbolje postavljen nakon udarca s kuta i glavom pogađa mrežu za delirij nekoliko tisuća splitskih navijača u Ženevi.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pali velikani na putu do finala

U 76. minuti uporni Hrgović oduzima loptu Coubisu na aut-linij, protura loptu kroz noge milanskom vrataru, te zabija i treći gol Hajduka. U 83. minuti Zeroli je smanjio udarcem s desetak metara kroz noge Buljana, ali više od toga slavni talijanski klub nije mogao.

Na svom putu ka polufinalu Hajdukovi juniori su svladali respektabilne i velike momčadi - azerbajdžansku Gabalu, albansku Apoloniju, ukrajinski Šahtar, engleski Manchester City te na koncu njemačku Borussiju Dortmund u dramatičnom ispucavanju jedanaesteraca na kultnom Westfalenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOVO JE. HAJDUK JE U FINALU! Ovo je velebni uspjeh za Splićane.

91' - Milan se bacio na glavu, Hajduk se brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se još 5 minuta.

90' - Čekamo da vidimo koliko ima još do kraja, kakva će ovo fešta biti i u Ženevi i u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' - Ufff... Vušković je odlično tukao sa 18 metara iz slobodnjaka, prošlo je to tik uz vratnicu.

83' - Milan je zabio za 3-1. Pukštas je pokušao blokirati, ali udarac mu je prošao ispod nogu. Nema veze, dva gola je razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Znači, svi igrači Hajduka su sad iza lopte.

79' - Rossoneri su pogubljeni, gledaju i ne vjeruju kakav uragan ih je snašao, oluja iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - GOOOL - Hajduk ima ogromnih 3-0 protiv Milana, pa ovo nisu istine. Hrgović je zabio kroz noge za ogromnih 3-0. - "Večeras je naša fešta, večeras se vino pije". Grmi s tribina. Ukrao je Hrgović loptu Coubisu i poentirao za ogromnu prednost protiv Milana.

74' - Alesi je pobjegao Vuškoviću i upalio iskosa s 15-ak metara, ali lopta je otišla preko gola na svu sreću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - Hajdukovci su se sad povukli, ali moraju biti aktivni u defanzivi. Talijani žure, curi vrijeme.

68' - GOOOL - Hajduk vodi 2-0. Ovo je velikih 2-0. Finale je blizu. Pukštas zabija glavom nakon kornera koji je savršeno izvene. Ostao je najviši na petercu i Hajduk je sada udvostručio svoju prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67 - 5-4-1 igra sad Hajduk. Marijan Budimir odlično manevrira taktikom, a isto tako dobro je kondicijski spremio momčad.

63' - Sa gol crte spašavaju se hajdukovci, kako je ovo bilo blizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Evo prilike za novu kontru Hajduka, ali Skoko je bio neprecizan za Vrcića.

56' - Bravo Buljan, ostao je sam Hilali u kaznenom prostoru Hajduka, ali izbacio je to u psoljednji čas golman Hajduka. Odlična akcija, ali Borna Buljan se nije dao iznenaditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - GOOOL - Hajduk vodi 1-0. Kakva akcija, 7000 navijača Hajduka je u transu. Jere Vrcić je poentirao. Ludilo, pa ovo je kaos ljudi moji... Brajković je poslao prizemnu loptu nakon brze polukontre s desne strane na drugu stativu, a desetka Hajduka bila je neometana kod udarca i precizno pogodila u mrežu. Dodajmo kako je Antunović odvukao dva igrača i tako otvorio prostor za Brajkovića, a navijači su umalo pali na travnjak.

49' - Evo sad šanse za Hajduk. Brajković i Antunović su kombinirali, ali nisu iskoristili tu prazninu u sredini. Pjesma nosi bile tiće, ali još uvijek nisu konkretni.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

45 - Poluvrijeme. Igra se na valove, malo s jedne, malo s druge strane. Milan napadne, pa se povuče. Na stadionu ima oko 6 do 7000 navijača Hajduka.

42 - Dugo je vukao loptu Brajković, došao do vrha šesnaesterca, a onda lijevicom opalio. Lopta je prošla pored stative.

37. - Malo je pao intenzitet sad, ali je i dalje napeto. Nakon jedne burne dionice u utakmici, tempo se malo smirio u posljednjih pet minuta. Hajduk kontrolira igru, ali ne uspijeva stvoriti konkretnu priliku.

31' - Konsolidirao se Hajduk, Brajković je za sad najaktivniji u redovima bilih.

30' - Greda je spasila Hajduk.

18. - Velika prilika za Hajduk! Pukštas se odlično oslobodio svog čuvara, tražio je Vrcića na drugoj vratnici, ali nije do nje stigao napadač.

15. - Brajković je povukao kontru, htio je ostaviti na lijevu stranu za Hrgovića, ali bila je to slaba lopta. Da je ona došla do lijevog braniča Hajduka imao bi otvoren prostor poslati loptu u peterac.

8. - Isprobao je svoj udarac Cuenca, desni krilni napadač stvorio si je prostor, ali njegov projektil odletio je visoko iznad gola. I dalje dominiraju Talijani.

5. - Prvi je zaprijetio Milan i bilo je to opasno. Pokušao je El Hilal, ali bio je to bezopasan udarac ravno u vratara Hajduka.

1' - Počela je utakmica. Sretno bili tići.

17.15 - Evo nam i sastava.

Hajduk: Buljan - Đolonga, Jurić-Petrašilo, Vušković, Š.Hrgović - Pukštas, Kavelj, Skoko - Vrcić, Antunović, Brajković

Milan: Nava - Casali, Coubis, Nsiala-Makengo, Bozzolan - Zeroli, Eletu, Stalmach - Cuenca, El Hilal, Sia

16.42 - Naša vrijedna Ivona Hemen koja se nalazi u Ženevi poslala nam je video djelića lude atmosfere. Torcida je pokraj stadiona, šalovi se vrte, atmosfera je užarena - "Dalmacijo, moja ružo procvala" - pjevaju navijači.

15.36 - Ludnica u Ženevi, grad je pod opsadom brojnih navijača Hajduka. Dva i pol sata uoči početka utakmice hajdukovci su se počeli okupljati ispred stadiona. Atmosfera je već sad užarena, pjevaju se navijačke pjesme, čuju topovski udari i suklja dim, javljaju Sportske novosti.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo