HAJDUK U DRAMATIČNOJ UTAKMICI SLAVIO PROTIV INTERA: / Caktaš dvaput pucao penal, Dimitrov donio tri boda u 97. minuti

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Pobjedu Hajduku donio je duboko u sudačkoj nadoknadi Kristijan Dimitrov

5.6.2020.
22:05
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

27. kolo Prve HNL

Split, Stadion Poljud, 20:00 h

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk - Inter

2:1

HAJDUK: Posavec, Juranović, Vušković, Ismajli, Mujakić, Dolček, Hamza, Jurić, Caktaš, Blagaić, Jairo; Klupa: Ljubić, Dimitrov, Simić, Radić, Čolina, Nejašmić, Jradi, Tahiraj, Čuić, Brnić, Kreković, Eduok

INTER: Matković, Van Bruggen, Vego, Soldo, Mazalović, Bosec, Benčić, Postonjski, Mlinar, Tsonev, Mamut. Klupa: Hadžikić, Rom, Zamouri, Mitrović, Marasović, Petrović, Plehan, Grgić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prave drame na Poljudu Hajduk je slavio 2:1 protiv Intera u nastavku HNL-a. Gosti su poveli golom Mamuta iz slobodnog udarca u prvom dijelu. Caktaš je izjednačio u 60. minuti iz penala, a pobjedu je Splićanima u 97. minuti donio Kristijan Dimitrov.

Tudor je od prve minute krenuo je mladi Vušković u obrani, a naprijed Blagaić. Na klupi su ostali Jradi, Eduok, Simić i Dimitrov koje smo obično viđali u početnom sastavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[nethr_galerija url=https://net.hr/sport/nogomet/foto-kontra-koroni-kontra-sili-torcida-napravila-show-izvan-stadiona-bilo-je-baklji-cuje-se-i-eksplozije/#1]

Splitski sastav je dominirao od samog početka, stvorio je Hajduk nekoliko šansi, a najbolja je u 20-ak minuta bila ona Jairova. Brazilac je iskoristio grešku obrane žutih da bi došao u šansu, ali Matković se na golu sjajno iskazao i skinuo taj njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A onda je u 37. minuti uslijedio šok. Mamut je zabio s 30 metara iz slobodnog udarca. Posavcu na dušu ide ovaj pogodak. Pokušao je uhvatiti loptu, ali je ona odskočila i prevarila ga i ušla u mrežu.

[nethr_galerija url=https://net.hr/sport/nogomet/foto-na-ovo-se-hajdukovci-nisu-navikli-pogledajte-kako-izgleda-utakmica-na-poljudu-bez-torcide/#1]

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporne situacije

Oslobodio se Inter nakon tog pogotka i Hajduk se našao u teškim trenucima. Mamut je nakon nekoliko minuta pucao sa svoje polovice, htio je prebaciti Posavca, ali ovaj je jedva boksao tu loptu u korner. Udario je vratar Hajduka šakom u gredu, ali je sve s njim bilo u redu.

Hajduk je u drugo poluvrijeme ušao žestoko, Jairo je odmah promašio jednu jako dobru šansu. A onda se u 52. minuti dogodila situacija o kojoj će se još dosta pričati. Soldo je na crti zaustavio loptu koja je išla u mrežu. Nakon dugog pregleda VAR-a sudac Lovrić je pokazao na bijelu točku, a Soldu je dao crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi udarac Mije Caktaša obranio je Matković, no Lovrić je vratio loptu na bijelu točku i dao Matkoviću žuti karton jer je prerano napustio crtu.

Iz drugog je pokušaja Caktaš bio siguran i zabio za izjednačenje na Poljudu. Hajduk je u nastavku utakmice ubacio u brzinu više i naposljetku stigao do pobjede. Dimitrov je duboko u sudačkoj nadoknadi, u 97. minuti uspio nakon centaršuta Brnića glavom zabiti za pobjedu Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FT - Gotovo je! Hajduk je pobijedio 2:1 nakon dramatične utakmice na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90+7' - Gol! Dimitrov nakon gužve zabija vjerojatno za pobjedu Hajduka!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Devet minuta je produžio utakmicu Lovrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' Hajduk je sve karte bacio u napad. Inter se grčevito brani. U međuvremenu su za Hajduk ušli Dimitrov i Brnić umjesto Juranovića i Dolčeka. Kod Intera su ušli Petrović i i Grgić umjesto Postonjskog i Tsoneva.

71' - Izlazi Mujakić, a ulazi Čolina kod Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' Caktaš ovog puta siguran. Hajduk je izjednačio iz ponovljenog penala!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Ali brani Matković. Vratar Intera je pročitao udarac Caktaša! Ali pokazuje sudac da se mora ponoviti jedanaesterac. Žuti karton dobio je Matković jer se pomaknuo s crte prerano.

57' - Penal za Hajduk! Nakon dugog pregleda VAR-a sudac Lovrić je pokazao na bijelu točku. Isključen je Soldo koji je rukom spriječio na gol-crti loptu da uđe u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Jairo je imao sjajnu šansu odmah na startu. Hamza ga je poslužio, a Brazilac je poslao loptu s tri metra preko gola. Inače, ušli su Jradi i Eduok umjesto Blagaića i Jurića.

46' Počelo je drugo poluvrijeme na sablasno praznom Poljudu. Pogledajte kako izgleda "novo normalno" na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[nethr_galerija url=https://net.hr/sport/nogomet/foto-na-ovo-se-hajdukovci-nisu-navikli-pogledajte-kako-izgleda-utakmica-na-poljudu-bez-torcide/#1]

HT - To je to. Zanimljivo prvo poluvrijeme i iznenađujuće je u vodstvu Inter koji je došao do gola iz slobodnog udarca s oko 30 metara. Strijelac je bio Ivan Mamut uz veliku pomoć vratara Hajduka Posaveca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Šansa za mladog Blagaića, imao je loptu na glavi na pet metara, ali nije uspio zabiti. Odmah nakon toga i Jairo je bio na lopti nakon centaršuta Dolčeka u odličnoj poziciji, ali lopta ga je pogodila u bedro i završila kod Matkovića.

41' - Što radi Mamut na Poljudu. Pucao je sa svoje polovice, htio je prebaciti Posaveca, ovaj je jedva boksao tu loptu u korner, ali je udario šakom u gredu. Zatražio je liječničku pomoć, ali bit će s njim sve u redu. Hajduk je u šoku, Inter igra sad puno bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - Vodi Inter! Mamut je zabio s 30 metara iz slobodnog udarca! Posavcu na dušu ide ovaj pogodak. Pokušao je uhvatiti loptu, ali je ona odskočila i prevarila ga i ušla u mrežu. Kakvo iznenađenje na Poljudu!

36' - Vidjeli smo dva žuta kartona. Kod Hajduka je požutio Hamza Barry, a kod Intera Mamut.

30' - Kako bi prošla na Poljudu utakmica bez Torcide? Navijači Hajduka napravili su pirotehnički show izvan stadiona, vidjele su se baklje, a odjekivale su i petarde.

21' - Poklonila je obrana Intera loptu Jairu koji se našao oči u oči s Matkovićem, no brani golman Intera taj pokušaj. Matković se iskazao i kad je obranio udarac Caktaša iz slobodnog udarca nekoliko minuta ranije.

13' - Prva izgledna situacija za Hajduk. Hamza je ubacio za Dolčeka, ali lijevi vezni Hajduka nije uspio to zabiti. Polako Hajduk nagriza obranu Intera.

10' - Nakon desetak minuta Hajduk dominira na terenu. Inter je u svom kaznenom prostoru i brani se, a još uvijek čekamo prvu pravu šansu.

1' - Počela je utakmica na Poljudu!

19:00 - Zanimljiva je postava koju je od prve minute isplanirao Igor Tudor. Od prve minute kreću mladi Vušković u obrani, a naprijed će igrati Blagaić. Na klupi su ostali Jradi, Eduok, Simić i Dimitrov koje smo obično viđali u početnom sastavu.


Nakon skoro tri mjeseca stanke zbog koronavirusa u petak se utakmicom 27. kola na Poljudu između Hajduka i Intera s početkom u 20 sati vraća Hrvatska nogometna liga.

Nogometna sezona u Hrvatskoj nastavila se utakmicama polufinala Hrvatskog kupa proteklog vikenda, a sada su na redu i prvenstvene utakmice. Posljednja utakmica HNL-a igrana je dalekog 9. ožujka, kada je Lokomotiva slavila u Gorici s 3:1.

Točno 88 dana nakon te utakmice Hajduk će na svom Poljudu tražiti bodove za drugo mjesto i kvalifikacije Lige prvaka protiv preposljednjeg Intera, koji se bori za ostanak.

"Svi se veselimo utakmici, zbog toga radimo i za to živimo. Posebna je priča to što ćemo igrati bez publike, nikada mi to nije bilo ugodno, otežavajuća je to okolnost, ali moramo u petak opravdati ulogu favorita. Imamo još deset utakmica do kraja sezone i želimo pobijediti u svakoj", kazao je trener Hajduka Igor Tudor. Hajduk je, inače, dosad u Splitu slavio u sedam utakmica zaredom protiv Zaprešićana.

Borba za Europu - bez gledatelja

Inter je tijekom prinudne stanke promijenio trenera, a umjesto Željka Petrovića kormilo je preuzeo Tomislav Ivković. On je obavio pripreme za vrijeme kojih je odigrano i nekoliko prijateljskih utakmica, poraz od Rijeke (1-4), remi sa Slavenom Belupom (1-1), te poraz na gostovanju kod Dinama (1:4).

U subotu će u 19 sati igrati Slaven Belupo i Gorica, a u 21 sat Varaždin i Dinamo, da bi kolo u nedjelju zaključili dvoboji Istra 1961 - Rijeka (19) te Lokomotiva - Osijek (21).

Na ljestvici vodi Dinamo s 65 bodova, ispred Rijeke (47), Lokomotive (46) i Hajduka (45). Osijek je peti s 42 boda, Gorica ima 35, Slaven Belupo 26, a na dnu su su Istra 1961 (19), Inter (17) i Varaždin (17).

Prvenstvo se nastavlja bez gledatelja, ali s obzirom da je epidemiološka situacija dobra, može se očekivati i povratak navijača na stadione.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo