GORICA I HAJDUK PODIJELILI BODOVE: / Mujakić poklonio gol Gorici, a Lovrić propustio čistu šansu

Image

Ova dva suparnika ponovno će se sastati na istom mjestu i za tri dana u četvrtfinalu Kupa

13.3.2021.
19:06
VOYO logo

Nogometaši Gorice i Hajduka u derbiju su 25. kola Prve HNL igrali 1-1 (1-1). Domaći su poveli autogolom Mujakića (6-ag), a poravnao je Atanasov (45).

Gorica je bila bolji suparnik većim dijelom prvog poluvremena, a povela je već na samom otvaranju dvoboja. Matar je u 6. minuti prihvatio loptu u Hajdukovom kaznenom prostoru, prošao do gol-aut linije i zatim uputio prizemnu loptu u peterac gdje je nespretno reagirao Mujakić od čije noge se lopta odbila u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica sada ima 48 bodova

Domaći nisu uspjeli povećati svoju prednost te su za to bili kažnjeni u samoj završnici prvog poluvremena. Jairo je osvojio loptu na sredini igrališta, uposlio Livaju na desnom krilu, uslijedilo je ubacivanje u kazneni prostor gdje Kačaniklić nije uspio dohvatiti loptu, ali jest Atanasov koji je ostao sam na drugoj vratnici i iskoristio veliku priliku.

U nastavku su oba sastava tražila pobjednički pogodak, stvarala prilike, no mreže se više nisu tresle. Ova dva suparnika ponovno će se sastati na istom mjestu i za tri dana u četvrtfinalu Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treća Gorica sada ima 48 bodova, 15 više uz dvije utakmice više od četvrtog Hajduka. Na čelu je Dinamo sa 54 boda, dva manje uz utakmicu više ima drugi Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

25. kolo HNL-a - Velika Gorica

GORICA - HAJDUK 1:1

GORICA: Banić - Muhammad, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić - Babec, Nimely - Špikić, Suk, Lovrić - Dieye

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUK: Kalinić - Vušković, Simić, Mujakić - Todorović, Jurić, Atanasov, Kačaniklić, Čolina - Livaja, Jairo

Kraj utakmice!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

85' Još jedna velika šansa za Goricu! Krizmanić je prošao po lijevoj strani nakon kombinacije s Lovrićem, dao kvalitetnu povratnu loptu, no Junior nije uspio naciljati iz jako dobre pozicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' Prva promjena na utakmici, Ognjen Mudrinski ušao je umjesto Matara Dieyea.

63' Kakva prilika za Lovrića! Matar mu je dao idealnu loptu, u situaciji jedan na jedan, no lopta je od stative otišla u gol aut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' Dvaput su sad pokušali Goričani, ali ipak ništa od tih pokušaja. Lovrić je ušao iskosa s lijeve strane, pucao, no Kalinić je obranio, a nakon odbijanca je pucao i Suk, no njegov udarac s ruba šesnaesterca otišao je malo pokraj gola.

55' Simić je pucao glavom nakon ubačaja iz kuta, ali nije najbolje zahvatio loptu i otišlo je pokraj vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' Jairo je ostao sam ispred Banića, ali vratar Gorice brani njegov pokušaj. Lopta se potom odbila do Todorovića čiji udaraca s desetak metara odlazi u blok domaće obrane.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo je prvo poluvrijeme

45' - GOOOL - Atanasov je zabio za 1:1. Ovo je njegov drugi ligaški pogodak sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' - I dalje Gorica izgleda znatno bolje, iako su se Bijeli sredili. Konstantno nešto pokušavaju, Hajduku baš fali inicijativa i konkretnosti u napadu.

25' - Gorica imao slobodnjak, ajoooj. Umalo je lopta završila u mreži Hajduka, otišlo je to koji centimetar pokraj lijeve vratnice. Nizozemac Suk je umalo zabio za 2:0 Gorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17' - Trener Hajduka od Marija Vuškovića traži da još više, krene prema naprijed.

16' - Jairo je sad dobro probio po lijevoj strani, krenuo u sredinu uz gol-aut liniju, no potom je poslao očajan ubačaj u šesnaesterac koji nije pronašao nikog. Napad je za Goričane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14' - Gorica ima inicijativu, posjed i dinamiku igre. Hajduk s druge strane ne radi takav pritisak na zadnju obrambenu liniju domaćih.

9' - Lovrić je tukao, lopta je dirala gornji dio mreže. Lovrić je uvjerljivo najbolji strijelac Gorice i HNL-a s 15 golova ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6' - GOOOOL - Gorica nakon autogola vodi s 1:0. Matar je ubacio, a Mujakić nije iskontrolirao situaciju i nehotice poslao loptu u svoju mrežu.

3' - Todorović je ubacio s desne strane prema Livaji ali nije tu bilo nikakve opasnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - Počela je utakmica.

16.14 - Došli su i sastavi za današnji ogled. Paolo Tramezzani odlučio se u napadu za Jaira, Livaju i Čolinu, dok je Siniša Oreščanin odlučio krenuti na Bijele u napadu s dvojcem Lovrić - Dieye.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


NAJAVA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Hajduka imaju dvostruki program u Gorici gdje ih čeka prvenstvena, a poslije nje i Kup utakmica sljedećeg tjedna. Hajduk još nikad nije pobijedio Goričane u Gorici. Može se reći kako su Bijeli goričke mušterije. No, Hajduk je u Zagreb jučer doputovao motiviran...

Hajduk u nizu od četiri pobjede

Splićani su u nizu od četiri uzastopne pobjede što im je najduži pobjednički niz u ovoj sezoni, dva puta su hajdukovci svladali Rijeku u prvenstvu, zatim su protiv Zagreba izborili četvrtfinale Hrvatskog kupa te u posljednjem susretu slavili protiv Varaždina. Gorica je u posljednjem kolu odigrala neriješeno protiv Osijeka u Gradskom vrtu, a prethodno je upisala pobjede protiv Istre 1961 i Lokomotive.

Hajduk i Gorica ove sezone odigrali su dva međusobna susreta, a u oba je slavila momčad iz Velike Gorice, prvi put na domaćem terenu rezultatom 2:1 te drugi put na Poljudu rezultatom 4:2.

Lovrić protiv Livaje

Kristijan Lovrić i Marko Livaja, pokretači igre Gorice i Hajduka bit će u prvom planu današnjeg okršaja. I ne samo današnjeg, nego i kup-dvoboja u utorak, jer Lovrić i Livaja su nesporno igrači prevage u obje momčadi. Igrači koji stvaraju razliku na travnjaku i koji mogu odlučiti susret.

"Prve dane u tjednu koji je iza nas iskoristili smo za rekuperaciju nakon intenzivnog razdoblja, kako fizički tako i mentalno. Nakon toga krenuli smo s pripremom za utakmicu. Za nas putovanje počinje razmišljanjem da moramo igrati samo jednu utakmicu. Ušli smo u ritam u kojem igramo često i uvijek moramo razmišljati utakmicu po utakmicu. Sviđa mi se kako Gorica igra, s dosta duela. Nogomet je kontaktni sport. Moramo biti spremni i jaki u duelima", istaknuo je trener Paolo Tramezzani uoči polaska na put.

Za spomenuti kako je glavni sudac utakmice Fran Jović, pomagat će mu Luka Pušić i Ivica Modrić iz Zagreba, a četvrti sudac je IvanVučković. Svi iz Zagreba.

VAR sudac je Dario Bel iz Osijeka, a asistent VAR suca je Tomislav Petrović iz Valpova.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo