RANGERS - OSIJEK 1-1 (2-1): / Hrabri Osječani zabili u 89., ali do senzacije nisu mogli; presudilo im nesuđeno ovogodišnje pojačanje

Image
Foto: Screenshot

Nogometaši Osijeka oprostili se od Europe nakon 4 utakmice

2.8.2018.
22:37
Screenshot
VOYO logo

EUROPSKA LIGA, 2. PRETKOLO NATJECANJA, IBROX, GLASGOW

GLASGOW RANGERS - OSIJEK 1-1 (2-1)

GLASGOW RANGERS: McGregor - Tavernier, Katić, Goldson, Flanagan, Coulibaly, Jack, Kent, Candeias, Ejaria, Morelos

OSIJEK: Malenica - Grgić, Škorić, Gutieri, Barišić - Bočkaj, Mioč, Mudražija, Hajradinović - Marić, Henty

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Katić (54'), 1-1 Barišić (89')


Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Osijeka nisu se uspjeli plasirati u 3. pretkolo Europske lige, oni su u uzvratnom susretu 2. pretkola na gostovanju kod škotskog Rangersa na Ibrox Parku u Glasgowu odigrali 1-1 (0-0). Prva utakmica prije tjedan dana u Osijeku završila je pobjedom Rangersa od 1-0, pa je škotski velikan prošao dalje s ukupnih 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći su poveli golom mladog hrvatskog igrača u redovima Rangersa, 21-godišnjeg Nikole Katića u 53. minuti, a na 1-1 poravnao je kapetan Osijeka Borna Barišić u 89. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katić zabio nesuđenim suigračima i klubu

Rangers je pred 50.000 svojih navijača u Glasgowu u potpunosti nadigrao Osijek, no od brojnih prilika iskoristio je samo jednu. Kapetan domaćih Tavernier u 53. je minuti ubacio loptu u kazneni prostor s lijeve strane, vratar Osijeka Malenica pogrešno je procijenio let lopte i istrčao u prazno nakon čega je Morelos vratio loptu pred sam gol gdje je u skoku s dva igrača Osijeka najviši bio Katić i iz blizine poslao loptu u mrežu. iz ničeg su zabili Rangersi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SVE GOLOVE POGLEDAJTE - OVDJE.

Malenica bio sjajan, ali jedna pogreška bila je velika

Malenica nije dobro reagirao na ubačaj s lijeve strane što mu je prva pogreška u ovom dvoboju. Morelos je vratio loptu glavom u sredinu, tamo je najviši bio Katić, koji je ove godine bio, nećete vjerojati, nadomak transferu u Osijek. Belupo je tražio milijun eura za njega, Osijek je to odbio i doveo Milovića, a Katić je otišao u Rangerse i sad presudio Osijeku...

Hrvatska ostala na tri predstavnika u eurokupovima

Osijek je do izjednačenja stigao u samoj završnici susreta. Prvo je pokušaj Mudražije sa 20-ak metara McGregor uspio obraniti, lopte se na desnom krilu dokopao Grgić i ubacio pred vrata za Hentyja, no taj je centaršut bio previsok za nigerijskog napadača, ali je na loptu na lijevom krilu natrčao Barišić i jakim prizemnim udarcem sa 15-ak metara pogodio bliži kut domaćeg gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispadanjem Osijeka Hrvatska je ostala na tri predstavnika u eurokupovima ove sezone. Dinamo će u 3. pretkolu Lige prvaka igrati protiv Astane, dok će Rijeka i Hajduk u 3. pretkolu Europske lige za suparnike imati norveški Sarpsborg, odnosno rumunjski FCSB, bivšu Steauu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA

89' - Borna Barišić je zabio u 89. minuti, tko će drugi nego najbolji igrač. Može li Osijek do preokreta i senzacije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' - Uf, blizu je ovo otišlo vratnice gola Osijeka. Kombinirali su domaći nogometaši, jedna lopta ubačena je s lijeva, visoko je okolo letjela, došla na nekih 17 metara, igrač Rangersa je tukao i promašio. Ali, dobar pokušaj i akcija.

79' - Umalo je Katić zabio i svoj drugi gol na ovoj utakmici, promašio je s nekih 6, 7 metara. Prima se Katić za glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - Rangers i dalje napada, još je 24 minute do kraja. U teškoj, gotovo bezazlenoj situaciji se nalazi osječki sastav. No, nema predaje, pokažite karakter.

54' - Gol za Rangers. Što je sad ovo bilo? Pa ovo je nevjerojatno, sretno i spretno, rekli bi smo gotovo iz ničeg su zabili Rangersi. Malenica nije dobro reagirao na ubačaj s lijeve strane što mu je prva pogreška u ovom dvoboju. Morelos je vratio loptu glavom u sredinu, tamo je najviši bio Hrvat Nikola Katić, koji je ove godine bio, nećete vjerojati, nadomak transferu u Osijek. Belupo je tražio milijun eura za njega, Osijek je to odbio i doveo Milovića, a Katić je otišao u Rangerse i sad presudio Osijeku, kako se trenutno čini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGODAK MOŽETE VIDJETI - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Odlična prilika za Rangers, Bočkaj spašava, ponovno.. strašan igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Idemo u drugo poluvrijeme! Osijek se ima čemu nadati, još lovi 1-0 zaostatak iz prve utakmice, ali nije impresioniran ni pred 50 tisuća ljudi na kultnom Ibroxu. Mogu to nogometaši hrvatskog sastava. Ajmooo Osijek...

Kraj prvog dijela! Osijek protiv Rangersa 0-0! Ali Osječani su bili bolji, kao i u prvoj utakmici, u kojoj su izgubili 1-0. Mudražija, Henty pa Bočkaj, tri šanse, nula golova, isto kao i domaći sastav koji je imao svoje prilike. Rangersi bolje otvorili utakmicu, ali osim dva šuta iz daljine, nisu napravili ništa posebno i u drugom dijelu itekako mogu okrenuti priču u svoju korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' - Spašava se Osijek, Rangers je sad zaprijetio po desnoj strani, lopta je oštro ubačena u kazneni prostor, visoko su skočila tri igrača i na svu sreću ništa od prilike za domaći sastav.

DIVLJE SCENE U CENTRU GLASGOWA: Neredi, tučnjave i boce, uključila se i škotska policija

38' - Pa, što se sad ovo događa? Osijek je imao dvije velike šanse, jednu za drugom, ali opet ništa. Baš nemaju sreće, neće pa neće, kako bi se ono reklo. Prvo su sjajno kombinirali Henty i Mudražija, Henty je primio loptu na rubu šesnaesterca i gađao suprotan kut mreže McGregora. Vratar Rangersa se protegnuo koliko je dug i jedva to odbio. Bočkaj je dočekao loptu na desnoj strani, ali pogodio je vanjski dio mreže. Uf, da je ovo ušlo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' - Uoči utakmice došlo je do tučnjave navijača. Na društvenim mrežama upravo se šera video tučnjave u kojoj je gadno prošao jedan nepoznati navijač. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

27' - Utakmica je sad pala, ali dobra vijest je što je stala kiša. Rangersi više ne lete kao na početku, Osijek je također malo smirio igru i više toliko ne napada, više ne pritišće Rangerse na njihovoj polovici. No sve je i dalje otvoreno, ima Zekić dobru priliku smanjiti zaostatak, a onda u totalni juriš.

18' - Velika prilika za Osijek, šteta što ovo nije ušlo?Bočkaj, čovjek koji bi u ovom dvoboju mogao biti ključni, je silovito povukao kontranapad, na vrijeme je dao desno Mudražiji, Osijekov igrač pucao je s nekih šest, sedam metara, ali vratar Rangersa McGregor je to obranio nogom krajnjim naporom. Šteta...

Image

14' -Rangers je prebacio u viši stup prijenosa i kreirao dvije velike šanse u nepunih dvije minute vremena.

13' - Prva velika šansa za Rangerse! Morelos je projurio po desnoj strani, namjestio se na desnu nogu i pucao, ali Malenica to brani.

11' - Evo i prvog udarca Osijeka, bio je to baš Hajradinović. Igra Osijek hrabro.

10' - Hajradinović je ubacio opasan centaršut s desne strane, suprotne od svoje lijeve, ali Rangersova obrana to čisti. Osijek ne izgleda impresionirano, ima ambicija, to se vidi u ovom napadu.

8' - Za sad još nema prilika, kao niti igre. Igra se u prekidima, nitko ne može kreirati priliku. Bit će ovo prava šahovska partija.

3' Rangersi nabacuju s desne strane, u korner izbacuje Škorić.

1' Počela je utakmica!


Osječani su u Glasgow stigli ohrabreni pobjedom protiv Hajduka 4-1 u prvom derbiju sezone, a trener Zoran Zekić na raspolaganju ima sve najvažnije igrače.

SLAVIA – HAJDUK 2-3: Caktaš i Bašić iščupali pobjedu za Hajduk,

S druge strane, ugledno nogometno ime, legenda Liverpoola, "posljednji nogometni romantičar" na klupi Rangersa Steven Gerrard, u poluvremenu je nedjeljne pripremne utakmice protiv Wigan koju su na kraju dobili 3-0, vikao na igrače u svlačionici, koji su u drugom dijelu zabili tri gola.

Isti pristup i juriš na uvjerljivu pobjedu najavili su i večeras pred, očekuje se, više od 40 tisuća navijača. Osijek se neće predati, znamo kakav karakter posjeduje momčad bijelo-plavih s Drave.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo