SPEKTAKULARNO FINALE / Real Madrid pobijedio Liverpool i osvojio Ligu prvaka! Modrić uzeo peti naslov

Image
Foto: Profimedia

Real Madrid je po 14. put osvojio naslov prvaka Europe

28.5.2022.
17:40
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši madridskog Reala osvojili su novi pehar pobjednika Lige prvaka. U finalnom susretu odigranom na Stade de Franceu Madriđani su pobijedili Liverpool 1-0 (0-0).

Finale je odlučio Vinicius Junior, njegov pogodak u 59. minuti, ali se može reći kako je pravi heroj Reala bio nesavladivi vratar Thibaut Courtois koji je zaustavio brojne odlične šanse Liverpoolovih igrača. Real je time osvojio četrnaesti naslov pobjednika u Ligi prvaka (Kupa prvaka).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je kasnila više od pola sata zbog nevjerojatnih propusta u organizaciji, odnosno, silnih gužvi navijača koje su se stvorile ispred stadiona. Zbog toga se dogodilo i kašnjenje samih igrača.

Liverpool dominirao

Kao i protiv Chelseaja u uzvratnom ogledu te kasnije u polufinalu protiv Manchester Cityja, tako je i u finalu madridski Real bio podređen engleskom suparniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači Liverpoola su držali posjed te pleli mrežu oko suparničkog šesnaesterca od samog početka susreta. Takva igra uzrokovala je vrlo brzo odlične šanse za Liverpool, a kao i ranije, tako je i ovaj put Realov spasitelj bio vratar Courtois.

U 16. minuti Alexander-Arnold je ubacio, a Salah se ispred suparničkih vrata dobro snašao i zaprijetio, ali je Courtois refleksno zaustavio taj udarac. Još bolja šansa je uslijedila u 21. minuti kada je Sadio Mane ispremiješao obranu Madriđana. Dobro je pucao s 10-ak metara, ali je opet Courtois dobro reagirao. Dodirnuo je loptu i gurnuo je prema vratnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Nakon što je izdržao te početne nalete Real je počeo mudro koristiti svaki propust i priliku kako bi uzvratio Liverpoolu te se igra sve češće počela prebacivati na stranu engleske momčadi.

Nije Real imao posebno dobrih prilika, ali je usporedno s tim zaustavio Liverpool u njegovim naletima. Mreža se zatresla na samom kraju prvog poluvremena, u 44. minuti je Karim Benzema postigao pogodak. No, nakon poduže VAR provjere gol nije priznat zbog minimalnog zaleđa u kojem je bio Francuz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GOL ILI IPAK NE /

VAR Benzemi poništio gol, pogledajte situaciju koja je bila jako sumnjiva: Hrvatsko oko sokolovo presudilo

Image
GOL ILI IPAK NE /

VAR Benzemi poništio gol, pogledajte situaciju koja je bila jako sumnjiva: Hrvatsko oko sokolovo presudilo

Šokirao ih Vinicius

Početak drugog poluvremena bio je preslika onoga što se događalo u prvih 45 minuta. Ponovno je Liverpool bio momčad koja je diktirala ritam igri i koja je napadala. No, poveo je Real, u prvoj situaciji kada je ozbiljnije krenuo prema suparničkim vratima tijekom nastavka.

U 59. minuti je Valverde više pucao nego dodavao, no lopta je došla na drugu stranu do usamljenog Vinicius Juniora koji je jednostavno pogodio Liverpoolovu mrežu za 1-0. Bio je taj pogodak znak za još žešće napade Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet minuta kasnije Salah je sjajno pucao s vrha šesnaesterca u suprotni kut, ali opet se ispriječio Courtois, kao i u 69. minuti kada je iz blizine Salah pokušao svladati belgijskog vratara, ali i tada je bio bezuspješan.

Courtois ih bacio u očaj

U posljednjih petnaest minuta kulminirali su naleti Liverpoola. Puno puta je lopta „plesala“ po pet-šest metara ispred vrata Reala. U 80. minuti je blizu izjednačenja bio Diogo Jota, a u 82. je sve savršeno izveo Salah, ali promjene rezultata nije bilo. Dugu loptu je Salah fantastično primirio u trku, pucao, ali opet je Curtois u očaj bacio navijače Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoj završnici se utakmica potpuno otvorila. Liverpool je nasrtao, Realu se otvaralo sve više prostora na drugoj strani, no do kraja se rezultat više nije mijenjao. Time je moglo početi veliko slavlje madridskog kluba pa tako, između ostalih, i hrvatskog nogometaša Luke Modrića koji je igrao do 90. minute, a ovim je proslavio petu titulu pobjednika Lige prvaka u dresu Reala.

Real je tako posljednje svoje dvije titule pobjednika Lige prvaka osvojio preko Liverpoola u finalu. S 3-1 je pobijedio u finalu 2018. godine, a ovaj put s minimalnih, ali sasvim dovoljnih 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro više...

-------------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO FINALE LIGE PRVAKA

PARIZ, STADION STADE DE FRANCE, 21:00

LIVERPOOL - REAL MADRID 0:1

Sastavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson - Fabinho, Henderson, Thiago - Diaz, Salah, Mane.

Real Madrid: Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Mendy - Casemiro, Kroos, Modrić - Valverde, Vinicius, Benzema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

--------------------

UŽIVO UTAKMICA

Kraj utakmice! Real je osvojio Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 5' - Courtois opet brani! Gotovo je!!!

90' + 3' - Real trenutno dominira, Liverpool kao da se predao. Nevjerojatna utakmica u kojoj je Liverpool 80-ak minuta bio bolji, a na kraju je Real ipak prevladao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igra se još pet minuta.

89' - Modrić izlazi uz pljesak svojih navijača, Ceballos će ga zamijeniti. Modriću će ovo biti peti naslov u Ligi prvaka ako Real osvoji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Liverpool je stao, Real se malo aktivirao i sve je izglednije da će Englezi otići iz Francuske pognute glave.

83' - Ne postoji bolji vratar na svijetu od Courtoisa. Čovjek je upravo skinuo dva zicera za redom Liverpoolu! Sanjat će ga, noćne more će imati Redsi od njega!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - Nevjerojatno, ali Courtois je opet skinuo sjajnu priliku i još je k tome bio na krivoj nozi.

80' - Deset minuta je do kraja. U igri je i Firmino sada. Liverpool kreće na sve ili ništa, više nemaju što za izgubiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Što je sada propustio Casemiro. Uigranu akciju iz slobodnog udarca nije uspio pravilno dodati, da mu je ovo prošlo Real bi vodio 2:0.

73' - Sve je manje vremena. Liverpool djeluje nekako grogirano, napadi više nisu onako žestoki. Klopp mora nešto poduzeti ako želi spasiti stvar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Courtois je prvo ime Reala, opet je spasio gol. Skinuo je Salahu loptu s noge. Kakav vratar!

68' - U međuvremenu je izašao Diaz, ušao je Jota.

64' - Opet Courtois skida fantastičan pokušaj Liverpoola. Ako osvoje naslov prvaka 50 posto zasluga za cjelokupnu sezonu u Ligi prvaka mora pripasti belgijskom vrataru. Jednostavno mora!

61' - Fabinho je dobio žuti karton zbog prekršaja nad Valverdeom.

59' - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! VINICIUUUUUUUUS! Kakvu su akciju prodali igrači Reala Liverpoolu. Stvorili su višak na desnoj strani, Valverde je zatim centrirao na peterac, na lijevu stranu, Trent je zaspao i Vinicius je ostao sam te je zakucao loptu u gol.

56' - Prekrasna je atmosfera na Stade de Franceu. Pjevaju i navijači Reala i dakako Liverpoolovi. Zaista je to pravi spektakl.

54' - Prvo je Mane, a onda i Trent u nastavku akcije šutirao prema golu, ali oba su udarca blokirana. Napeta utakmica i dalje, opet je Liverpool aktivniji na Realovoj polovici.

50' - Igra se u žestokom ritmu, Liverpool i dalje pritišće silovito, ali Real je sve bolji i opasniji iz protunapada. Iako nema golova, utakmica je zaista dostojna finala Lige prvaka.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog poluvremena!

45' + 2' - Nema gola, dosta je bila sporna situacija! Ali Alisson je sada zamalo skuhao veliki problem no očistili su igrači Liverpoola.

45' - Još traje provjera jer se lopta odbila od igrača Liverpoola prije nego što je došla do Bezneme.

44' - Traje provjera, je li bilo zaleđe i je li bilo prekršaja.

43' - Benzemaaaaaaaaa! Zabio je Francuz nakon kaotične situacije u kaznenom prostoru, ali kod posljednjeg dodavanja je suđeno zaleđe.

41' - Hendersooooooon! Opalio je iz voleja s nekih 25 metara i odlično mu je sjelo na nogu, ali otišlo je nekoliko metara kraj gola.

36' - Malo akcije pred golom Liverpoola. Vinicius je izazvao pomutnju svojom brzinom u kaznenom prostoru i izbacio je Konatea, ali su izbili prije nego što je šutirao.

35' - Sada je opet Salah pokušao, ali samo u ruke vrataru Reala.

35' - Oprezno igra Real, pažljivo pokreću svaki napad jer Liverpool ima najjače zamke za presing i svaki krivi potez može potencijalno uzrokovati gol-šansu. No, ne srlja niti Liverpool, mogli su vidjeti ranije u Ligi prvaka kako Real kažnjava klubove koji se i malo zanesu.

30' - Pola sata vrlo dobrog nogometa je za nama. Liverpool je puno bolji i konkretniji, Real će vjerojatno strpljivo čekati svoju šansu i nadati se da će Liverpool i dalje nastaviti s promašajima.

27' - Real ima problema s iznošenjem lopte, ali uspijevaju tu i tamo doći bliće golu Liverpoola, no za sada nema nikakve opasnosti po gol Liverpoola.

20' - Maneeeeeee! Vratnica! Okrenuo je dvojicu Senegalac, izvukao se prema sredini kaznenog prostora i šutirao, ali Courtois je dirao loptu i ona je pogodila vratnicu te se odbila srećom u teren.

18' - Trent je dobio sjajnu povratnu loptu na rub kaznenog prostora, ali je opalio preko gola. Na streljani je sada Courtois, ali siguran je to vratar.

16' - Auuuuuuuu! Kakve je šanse Livepool imao. Trent je sjajno primio loptu na desnoj strani kaznenog prostora, zatim je dodao Salahu na rub peterca, a ovaj je uspio nekako šutirati po podu u donji lijevi Courtoisa, ali Belgijanac je skinuo. Nedugo nakon toga pucao je Alcantara, ali i to je skinuo vratar Reala.

14' - Liverpool sada ima potpunu inicijativu i uglavnom sve lopte idu na lijevu stranu na Luisa Diaza, koji je imao nekoliko dobrih prodora.

10' - Prvi udarac prema golu pisat će se Livepoolu, Salah je pucao iz sredine kaznenog prostora, ali daleko iznad gola.

6' - Nakon početne invazije Liverpoola, malo se konsolidirao Real i tempo je malo splasnuo.

3' - Divlji presing igra Liverpool, ne daju niti sekunde disati igračima Reala. A uz sve to imaju golemu podršku navijača i svaki kontakt Madriđana s loptom žestoko je izviždan.

2' - Liverpool je odmah krenuo sa svojim "heavy metal" nogometom, žestoki su, agresivni i bit će ovo odlična utakmica.

1' - Počela je utakmica nakon 37 minuta kašnjenja. Čini se da su svi navijači sada na stadionu.

------------------

21:32 - Utakmica ipak nije počela u 21:30, ali će uskoro početi.

21:28 - Popularna pjevačica Camila Cabello izvodi svoj performans na Stade de Franceu. A ispred stadiona je navodno još uvijek velika gužva.

21:22 - Zastrašujući prizori ispred stadiona Stade de France. Policija je djecu špricala s peper-sprejom.

21:14 - Nije u pitanju kašnjenje autobusa. Došlo je do problema s navijačima. Navijačima je bio otežan pristup stadionu neki su počeli nasilno ulaziti pa je situaciju morala smirivati policija i to koristeći suzavac. Igrači se u ovom trenutku zagrijavaju.

21:10 - Utakmica će početi u 20 i 30 jer je autobus Liverpoola, navodno, zapeo u gužvi, uz to velika gužva je na ulicama i pristup stadionu je otežan jer se do stadiona dolazi ulicama kroz naselje i otežan je prilaz. Ovo je dosad neviđena situacija i ogroman gaf organizatora.

20:30 - Još je pola sata do utakmice. Engleski mediji pišu da je nastao kaos na ulazu na stadion jer navijači Liverpoola kasne i stvorio se golemi red ispred ulaza jer otvorena su, navodno, samo jedna vrata.

19:47 - Stigao je i sastav Liverpoola!

19:38 - Nevjerojatan podatak. Real je prva ekipa u povijesti Lige prvaka koje će u finalu izaći s četvoricom igrača u početnom sastavu, koji imaju najmanje sto nastupa u ovom natjecanju. Među njima je i Modrić.

18:44 - Real Madrid je objavio sastav za večerašnju utakmicu. Modrić kreće od prve minute.

18:34 - Navijači Reala šalju poruke Mbappeu po ulicama Pariza.

18:20 - Liverpool je blagi favorit u finalu Lige prvaka. Koeficijent na Engleze je 2.15, na produžetak je 3.80, dok je na pobjedu Reala koeficijent 3.80.

18:10 - Modrić je najavio utakmicu protiv Liverpoola. “Imamo iskustva u ovom natjecanju. Neki igrači su igrali četiri puta u finalu Lige prvaka, a sada imamo sreće da smo i peti put u njemu. Sada moramo pristupiti utakmici normalno, kao tijekom čitave sezone”, izjavio je Luka Modrić uoči utakmice

“U finalu nema favorita. Liverpool je velika momčad, iza njega je dobra sezona, osvojio je dva kupa, do kraja se borio za naslov prvaka…Tako da nema favorita. No mi smo puni samopouzdanja”, rekao je Modrić.

17:40 - Neki letovi za Pariz su otkazani, pa je dio navijača na utakmicu u Pariz krenula gliserom. Guardian piše da su prešli La Manche gliserom i onda nastavili put prema Parizu.

17:38 - U fan parku u Parizu ukazao se legendarni Kenny Dalghlish, a onda je nastala euforija.

17:30 - Navijači Liverpoola okupirali su Pariz, navodno ih je više od 70 tisuća. No, ima i dosta navijača Reala.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo