ENGLESKA NAPUNILA MREŽU PANAME: / Harry Kane hat-trickom odveo Engleze u osminu finala SP-a

Image
Foto: AFP

Ovime su osminu finala osigurali Engleska i Belgija

24.6.2018.
15:51
AFP
VOYO logo

Engleski nogometaši slavili su u 2. kolu G skupine Svjetskog prvenstva u Njižnem Novgorodu protiv Paname s čak 6-1 (5-0), a ovim ishodom su u osminu finala prošli i Englezi i Belgijanci.

Harry Kane (22pen, 45+1pen, 62) je bio trostruki strijelac, stoper John Stones (8, 40) dvostruki, dok se u strijelce upisao i Jesse Lingard (36). Počasni gol za Panamce dao je Felipe Baloy (78).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Petarda' na poluvremenu

Englezi nikad nikome na svjetskim prvenstvima nisu zabili više od tri gola, a protiv znanjem vrlo skromnih Panamaca su postigli čak pet golova već nakon prvog dijela. Engleska je i prva momčad koja je na ovom prvenstvu u jednoj utakmici postigla šest golova, a Kane je sa ukupno pet golova preuzeo vodstvo u poretku za najboljeg strijelca SP-a.

Engleska je povela vrlo rano, u 8. minuti kada je nakon ubačaj s kuta John Stones neobjašnjivo ostao nečuvan na sedam-osam metara od gola te engleskom braniču nije bilo teško glavom svladati panamskog vratara. U 21. minuti je Escobar srušio Lingarda u kaznenom prostoru, a Harry Kane je nepogrešiv s "bijele točke" za vodstvo Engleza od 2-0. U 36. minuti utakmica je praktički bila gotova jer je Lingard s ruba kaznenog prostora pogodio same rašlje panamskih vrata. Stones je u 40. minuti zabio i četvrti gol za Engleze nakon što su Panamci još jednom ispali naivni nakon prekida. Kane je prebacio loptu do Sterlinga, koji pogađa gredu, no na odbijenoj lopti je stoper Stones koji postiže svoj drugi gol na utakmici. Ali ni to nije bilo sve u prvom dijelu, Panamac Godoy hrvačkim zahvatom ruši Kanea u kaznenom prostoru, pa egipatski sudac dosuđuje i drugi penal na utakmici. Napadač Tottenhama ponovno je precizan s "bijele točke" i Englezi na odmor odlaze s nestvarnih 5-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://streamable.com/dt7gb

Fair-play kriterij?

Kane u 62. minuti dolazi i do "hat-tricka" nakon što je u mrežu skrenuo udarac Loftus-Cheeka. Englezi su se potom malo opustili, a Panamci su u 78. minuti došli do svog prvog gola na svjetskim prvenstvima. Iz slobodnog udarca s lijeve strane ubacio je Arroyo, a Baloy u padu nogom svladao engleskog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjem kolu 28. lipnja Englezi i Belgijanci međusobno će odlučivati o prvom mjestu skupine, dok su Tunis i Panama ispali. Kako Englezi i Belgijanci imaju istu gol-razliku, u slučaju remija na njihovoj utakmici o prvom mjestu odlučivat će "fair-play" kriterij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


ENGLESKA - PANAMA 6-1

Engleska: Pickford - Walker, Stones, Maguire - Henderson - Trippier, Loftus-Cheek, Lingard, Young - Sterling, Kane

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Panama: Penedo - Murillo, Torres, Escobar, Davis - Gomez - Barcenas, Cooper, Godoy, Rodriguez - Perez

KRAJ UTAKMICE! Uvjerljiva 6-1 pobjeda Engleska protiv Paname-.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90. minuta: Igrat će se četiri minute sudačkog produžetka utakmice.

86. minuta: Osim trećeg gola Kanea i povijesnog pogotka Paname u drugom poluvremenu utakmice baš i nema puno toga za izdvojiti. Susret se mirno privodi kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78. minuta: GOOOOOOL! Panama je zabila svoj prvi gol na svjetskim prvenstvima. Baloy (37-godišnjak) je strijelac za 1-6 i povijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73. minuta: Udarac Hendersona s ruba kaznenog prostora. Malo pokraj gola.

66. minuta: Malo je nedostajalo da Panama upiše prvi pogodak na utakmicama svjetskih prvenstava. Ostaje 6-0 za Englesku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61. minuta: GOOOOOL! Eto nam i šeste lopte u mreži Paname, treće od Harryja Kanea u ovoj utakmici. Treći je englez s hat-trickom na utakmicama svjetskih prvenstava nakon Hursta (1966.) i Linekera (1990.). Prevario je golmana zapravo slučajno, lopta se odbila od njega nakon dalekometnog udarca Loftus-Cheeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51. minuta: Sporiji početak obiju reprezentacija.

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+4. minuta: Kraj prvog, golovima bogatog poluvremena.

45+1. minuta: GOOOOOL! Harry Kane ponovno siguran s bijele točke. Engleska protiv Paname vodi 5-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43. minuta: Hrvanje u šesnaestercu - jedanaesterac za Englesku! Godoy ruši Kanea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40. minuta: GOOOOOOL! Stones za 4-0! Trippier iz slobodnog udarca kratko do Henderson koji ubacuje, Kane spušta glavom prema Sterlingu čiji udarac glavom brani Penedo, ali lopta dolazi do Stonesa koji nema milosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36. minuta: GOOOOOOL! Nova lopta odsjela je u mreži Paname, strijelac za 3-0 je Lingard. Odličan, zaista odličan udarac igrača Manchester Uniteda nakon što je paralelno s gornjom crtom šesnaesterca odigrao povratnu loptu sa Sterlingom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30. minuta: Ne može se reći da je Engleska impresivnom igrom stigla do ove prednosti, ali 2-0 daje im za pravo da su zadovoljni rezultatom i mirniji u odnosu na suparnika koji je na konopcima, ali i prilično nervozan pa je tako i viđena gužva na vrhu šesnaesterca nakon Kaneovog gola.

22. minuta: GOOOOOL! Engleska vodi 2-0. Loptu je na bijelu točku postavio Harry Kane. Zabio je svoj treći gol na SP-u u Rusiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20. minuta: Jedanaesterac za Englesku! Lingard je bio u naletu, zajedničkim snagama ga ruše Escobar i Torres.

16. minuta: Ako nekog treba izdvojiti iz redova Paname onda je to Barcenas koji je sad okušao udarac nakon kojeg lopta prolazi uz desnu Pickfordovu vratnicu. Bez obzira na taj pokušaj, panamski veznjak radi dosta problema na strani na kojoj su Young i Maguire...

12. minuta: Prva tri pogotka engleske reprezentacija na ovom Mundijalu stigla su nakon prekida. Dvaput je (protiv Tunisa) zabio Kane, sad i Stones na ubacivanje Trippiera iz kuta.

8. minuta: GOOOOOOL! Engleska vodi 1-0. Novi gol nakon prekida na ovom Svjetskom prvenstvu. Ubacivanje iz kuta s desne strane stiglo je do neometanog Stonesa koji doslovce bez ikakve pratnje nakon što je trčao šesnaestercem glavom s nekih 11 metara pogađa za uvodno vodstvo favorizirane momčadi ovog dvoboja.

5. minuta: Godoy je uputio udarac s vrha šesnaesterca prema golu engleske reprezentacije. Bila je to prijetnja tek za publiku iznad desetog reda i prilično lijevo od Pickfordova gola.

4. minuta: Prilično grogirano izgledao je Lingard nakon što je u skoku na jednu loptu lakat Gomeza odsjeo na njegovom licu. Nakon dobre dvije minute ukazivanja pomoći vratio se na travnjak.

1. minuta: Utakmica je započela!

Rezultati by SofaScore


UŽIVO: ENGLESKA - PANAMA 0-0

ENGLESKA: Pickford; Walker, Stones, Maguire; Trippier, Young, Lingard, Henderson, Loftus-Cheek; Kane (C), Sterling

PANAMA: Penedo; Murillo, Escobar, R.Torres (C), Davis; Gomez, Barcenas, Cooper; Godoy, J.Rodriguez, Perez


Reprezentacije Engleske i Paname danas će u Nižnjem Novgorodu zaključiti drugo kolo natjecanja u skupini G, nakon što je jučer Belgija sa 5-2 pobijedila Tunis. Englezi trenutno imaju tri boda, nakon uvodne pobjede nad Tunisom od 2-1, dok Panama, debitant na Svjetskim prvenstvima, čeka svoje prve bodove na Mundijalima.

Engleski izbornik Gareth Southgate napravio je jednu izmjenu u odnosu na sastav koji je istrčao protiv Tunisa - u prvoj postavi igrat će Ruben Loftus-Cheek umjesto Delea Allija.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo