ODLUČUJUĆA /

Potop Rijeke u Švedskoj: Elfsborg uništio goste izborio playoff Europske lige

Image
Foto: profimedia

Tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Net.hr

15.8.2024.
18:03
profimedia
VOYO logo

2-0

Elfsborg - Rijeka

Elsborg: Pettersson; Holmen, Henriksson, Yegbe; Hedlund, B. Zeneli, Ouma, Hult; Quasem, Baidoo, Frick

Rijeka: Zlomislić; Devetak, Galešić, Radeljić, Bogojević; Petrović; Pašalić, Hodža, Fruk, Janković; Ivanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Rijeke izgubili su priliku za odlaskom u playoff Europske lige nakon što su u uzvratnoj utakmici u gostima izgubili od švedskog Elfsborga rezultatom 2-0. Momčad Damira Đalovića nastavlja svoj put u Konferencijskoj ligi gdje će igrati protiv ljubljanske Olimpije.

Image
ČISTKA /

Osječani ostali bez još jednog prvotimca: Ide kod donedavnog dinamovca

Image
ČISTKA /

Osječani ostali bez još jednog prvotimca: Ide kod donedavnog dinamovca

Obje su momčadi oprezno krenule te u prvih desetak minuta nije bilo velikih uzbuđenja. prva ozbiljnija prilika stigla je u 13. minuti kada je Pašalić s ruba šesnaesterca opalio po golu, ali je to otišlo ravno u Petterssona. Nastavila je Rijeka nizati prilike pa je samo četiri minute nakon prethodne akcije Pašalića, Fruk imao novu priliku za povesti Riječane u vodstvo, ali je nezgodno zahvatio loptu koja je otišla pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dvije odlične prilike za Rijeku nastavila se čvrsta utakmica sve do 43. minute kada je Zlomislić morao uposliti ruke i obraniti prvi ozbiljniji napad Elfsborga. Ponovno je Elfsborg kreirao sjajnu šansu u četvrtoj minuti sudačke nadoknade kada je Hedlund bio jedan na jedan sa Zlomislićem pa opalio po golu, ali je vratar Rijeke ponovno spasio momčad.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/cad4ef36-5b2f-11ef-81a9-225a3ed1b99c/original

Domaćini su odlično otvorili drugo poluvrijeme, već su u 50. minuti imali priliku za vodstvo kada je Holmen s desetak metara opalio po golu, ali je Riječane ovaj put spasila vratnica. Šest minuta nakon ponovno su bila ugrožena vrata Rijeke kada je pucao s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla iznad gola. Nevjerojatnu grešku koja ih je koštala napravili su Riječani u 68. minuti, Hodža je napravio veliku grešku i je izgubio loptu koju je onda iskoristio Baidoo koji je bez problema zatresao mrežu Rijeke. Domaćini su u 84. minuti povećali vodstvo golom Qasema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo