DINAMO ISPUSTIO 2-0 / Kakva drama u Grčkoj: Livaković u 100. minuti obranio penal, Vida iz odbijanca zabio za prolazak AEK-a

Image
Foto: Marko Lukunić/Pixsell

AEK će ugostiti Dinamo u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka, a tekstualni prijenos uživo pratite na Net.hr-u.

19.8.2023.
18:46
Marko Lukunić/Pixsell
VOYO logo

Dinamo je imao sve u Ateni do 92. minute, velikih 2-0 i play-off Lige prvaka, no AEK je zabio dva gola u sudačkoj nadoknadi za konačnih 2-2 i poslao Plave na Spartu Prag u Europskoj ligi.

AEK - Dinamo

2-2

AEK: Stanković, Rota, Vida, Moukoudi, Hajsafi, Jonsson, Szymanski, Amrabat, Zuber, Pineda, Garcia

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo: Livaković, Moharrami, Ristovski, Šutalo, Mihajličenko, Ljubičić, Mišić, Bulat, Špikić, Ivanušec, Petković

Dinamovce je na zagrijavanju dočekao veliki transparent posvećen Michalisu Katsourisu, navijaču AEK-a koji je preminuo u sukobima navijača u Ateni prošlog tjedna. Kada je krenula sama utakmica nije trebalo dugo čekati na prvu priliku, već nakon 50-ak sekundi Hajsafi se našao oči u oči s Livakovićem, ali udarac je otišao pokraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MJERE OPREZA /

U Ateni kao da je ratno stanje: Grčka policija birala hotel dinamovcima, lete dronovi i helikopteri

Image
MJERE OPREZA /

U Ateni kao da je ratno stanje: Grčka policija birala hotel dinamovcima, lete dronovi i helikopteri

Odgovorio je Dinamo vrlo brzo preko Špikića čiji je udarac s 14 metara blokirala obrana AEK-a. U 7. minuti opet prijete Plavi, no dugu loptu prije Petkovića ipak je presjekao golman domaćina Stanković. Ponovno je Dinamo zaprijetio u 14. minuti kada udarac Bulata iz daljine odlazi preko gola. Garcia je u 16. minuti dobio loptu u prostor, pucao je iz prve s desetak metara, ali pokraj gola. Samo minutu kasnije sjajnu priliku imao je AEK preko Zuber, ali Livaković odlično brani njegov udarac s 10-ak metara.

Odgovorio je Dinamo preko Petkovića u 23. minuti, napadač Dinama dobio je povratku loptu Ivanušeca na nekih 20 metara, pucao iz prve, ali ravno u Stankovića. Plavi opet prijete pet minuta kasnije kada Ivanušec s 20 metara puca pokraj gola. Uslijedilo je razdobolje igre gdje je AEK imao dominaciju, no prilika nije bilo sve do 44. minuti kada je Šutalo dao loptu za Bulata, pa iz prve pucao s 20-ak metara, ali odlazi to pokraj gola. I onda u prvoj minuti sudačke nadoknade Moharrami je dao loptu u šesnaesterac, gdje je Petković nadvisio protivničkog braniča, lopta dolazi do Mihajličenka, čiji pokušaj brani Stanković, no lopta se odbija do Šutala koji iz blizine pogađa za 1-0 Plavih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je prvi zaprijetio u nastavku, kada se sjajno iza obrane ubacio Rota, pa dao loptu u sredinu, gdje je u posljednji trenutak uklizao Šutalo i odbio to u korner, nakon kojeg je siguran Livaković. Nastavilo se s napadima AEK-a, u 54. minuti prvo je udarac Pinede blokirala obrana Plavih, da bi potom pokušaj Jonssona obranio Livaković. Samo dvije minute kasnije Amrabat je ostao sam iskosa s desne strane, pucao je, no još jednom na mjestu je Livaković. Grci su opet opasni u 65. minuti kada je iz slobodnog udarca s 25 metara pokušao Zuber, ali otišlo je to preko gola. I u jeku napada AEK-a do gola je došao Dinamo, Petković je dao odličnu loptu iza obrane AEK-a, a Ljubičić udarcem iz prve vara Stankovića i donosi 2-0 Plavima u 65. minuti. Samo pet minuta kasnije Špikić je izbio sam pred Stankovića, koji zaustavlja njegov udarac. Dinamo je u 73. minuti dobio slobodan udarac na rubu šesnaesterca, malo iskosa s lijeve strane, odgovornost je preuzeo Bulat, ali odlazi to pokraj gola.

U 78. minuti ispala je lopta Livakoviću nakon ubačaja igrača AEK-a u peterac, nakon čega su Grci zabili, no sudac je odmah pokazao da je zaleđe pa je gol poništen. U 82. sudac je nakon jednog prekršaja Šutala pokazao drugi žuti Mihajličenku, uključio se ipak VAR i poništio karton Ukrajincu, pa Dinamo ipak nije ostao s igračem manje. Igor Bišćan prvu izmjenu napravio je tek u 86. minuti kada je Špikića zamijenio Marin. U 90. minuti još se jednom zatresla mreža Plavih, no pomoćni sudac je još jednom opravdano podigao zastavicu i signalizirao zaleđe. Ipak, Dinamo nije izdržao, igrala se druga minuta sudačke nadoknade kada je nakon kornera sam ostao Araujo koji je neobjašnjivo ostao sam i lakoćom pogađa za 1-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: SofaScore

U petoj minuti sudačke nadoknade Mantolas se prošetao kroz obranu Dinama, pucao sa sedam, osam metara, ali od bloka to odlazi u korner. U posljednjim trenucima Grci su tražili i penal jer je nakon jednog ubačaja lopta pogodila Ljubičića u ruku, uključio se naknadno i VAR, da bi sudac nakon pregleda snimke pokazao na bijelu točku. U 100. minuti odgovornost je preuzeo Garcia, Livaković mu je obranio, no na natrčanu loptu natrčao je Vida i zabio za 2-2. Nedugo nakon toga sudac je označio kraj, što znači da će Dinamo natjecanje nastaviti u Europskoj ligi.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo