[VIDEO] DALIĆ POJASNIO IZJAVU O OSTAVCI: / Izbornik dao do znanja koliko još misli voditi Vatrene

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Izbornik Zlatko Dalić nije htio komentirati što će biti na Europskom prvenstvu sve dok se Hrvatska ne plasira

11.10.2019.
14:20
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u velikom je stilu riješila prvu od triju prepreka koje je dijele od plasmana na Europsko prvenstvo. Mađari su demolirani u Splitu u utakmici o kojoj će se još dugo pričati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No nema puno vremena za odmor. Već u nedjelju slijedi okršaj Vatrenih protiv Walesa u Cardiffu, a Ryan Giggs dočekat će ih s vrlo jakim sastavom u kojem bi trebali nastupiti najbolji igrači Gareth Bale i Aaron Ramsey.

Image
DALIĆ IZNENADIO IZJAVAMA NAKON POBJEDE VATRENIH: /

'Pitanje je još koliko ću ja biti izbornik...'

Image
DALIĆ IZNENADIO IZJAVAMA NAKON POBJEDE VATRENIH: /

'Pitanje je još koliko ću ja biti izbornik...'

Hrvatska je na Poljudu zbog žutog kartona ostala bez Marcela Brozovića. Izbornik Dalić morao je brzo reagirati da popuni opcije u veznom redu za Wales pa je pozvao veznjaka Cagliarija na posudbi u Hajduku Filipa Bradarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traži se zadnji vezni

"Nedostajat će nam Brozović. On je jako bitna karika. Ima savršenu mirnoću i tehniku i preko njega s lakoćom izlazimo iz presinga. Moramo naći novo rješenje. S Jerkanom smo u komunikaciji i spremamo se za Wales. Čeka nas drugačija utakmica nego ovdje jer oni moraju ići, čak i srljati po pobjedu, a mi ne moramo. Bilo bi lijepo da osvojimo tri boda. Ne idemo s kalkulacijama. Ja ne mogu ovoj momčadi reći da idemo na bod", rekao je izbornik na konferenciji za medije.

Iako je Bradarić sad na popisu, jako teško će do minutaže. Najvjerojatnije opcije za popunjenje pozicije zadnjeg veznog protiv Walesa su Milan Badelj i Mateo Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Miki je došao s ozljedom. Nije bio na treningu i ne znam koliko mogu ozbiljno računati na njega u nedjelju. Odradit će trening i sad je to veliki upitnik. On je logično rješenje, ali pošteđen je bio nekoliko dana. On je jedan od najpouzdanijih igrača", rekao je Dalić.

Govorio je izbornik i o izmjenama u sastavu te o tome što Vatrene čeka na Otoku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tamo nas čeka loše vrijeme. Pokušat ćemo se malo odmoriti, u subotu osjetiti teren i u nedjelju već igramo. Nije to humano prema igračima da se cijede toliko, onda se vrate u klub, tamo ih nagaze i nije ni čudo što su ozlijeđeni. Nadam se da se nismo toliko jučer potrošili. Očekujem od igrača da mi kažu da se ne osjećaju idealno. Mislim da se nismo potrošili kao protiv Azerbajdžana. Napravit ćemo male korekcije. Oni su momčad kojoj treba prostor, a moramo smisliti kako ćemo im taj prostor oduzeti", objasnio je izbornik.

Ostavka? Ne danas

Osvrnuo se i na glasine o ostavci koje su ipak bile pretjerane:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin me pitao hoće li sljedeća utakmica biti za četiri godine na Poljudu. Ja sam mu odgovorio da neću biti izbornik za četiri godine. I to je sigurno. Ja ću biti u penziji za četiri godine."

Split se pokazao sjajnim za reprezentaciju Hrvatske i izbornik se nada da će Hrvatska brzo natrag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo igrati u Splitu koji je neopravdano zapostavljen. Tko se ne bi htio vratiti u ovakav ambijent u kojem smo se svi osjećali dobro? Dok sam ja na ovoj poziciji, zalagat ću se da se vratimo što prije u Split."

Osvrnuo se i na sjajnu atmosferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekivao sam, ali ne ovako. Bilo je fantastično. Kao neki koncert. Mi smo igrali, a oni pjevali. Uživao sam. Igrači na klupi su pjevali s publikom. I ja sam sam sebe uhvatio nekoliko puta da pjevam iako ne znam pjevati."


Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:11 - O Europskom prvenstvu: "Dok se ne plasiramo, neću govoriti o tome."

14:10 - O smrknutom licu na klupi: "Vjerujem u tu ekipu i bio sam posebno miran jučer. Nije bilo potrebe da ja nešto potenciram. Publika ih je vodila kad je zaškripilo. Bio bi igrokaz kad bih ja hodao gore-dolje na 3:0."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:08 - O publici: "Očekivao sam, ali ne ovako. Bilo je fantastično. Kao neki koncert. Mi smo igrali, a oni pjevali. Uživao sam. Igrači na klupi su pjevali s publikom. I ja sam sam sebe uhvatio nekoliko oputa da pjevam iako ne znam pjevati."

14:06 - O Bradariću: On je logičan izbor jer je zadnji vezni kao i Brozović. Drago mi je da je našao klub i da igra u Hajduku. Posebno sam osjetljiv na ove iz Rusije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14;05 - O izmjenama protiv Walesa: "Napravit ćemo male korekcije. Oni su momčad kojoj treba prostor, a moramo smisliti kako ćemo im taj prostor oduzeti."

14:04 - O Milanu Badelju: "Miki je došao s ozljedom. Nije bio na treningu i ne znam koliko mogu ozbiljno računati na njega u nedjelju. Odradit će trening i sad je to veliki upitnik. On je logično rješenje, ali pošteđen je bio nekoliko dana. On je jedan od najpouzdanijih igrača."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:02 - O Walesu: "Tamo nas čeka loše vrijeme. Pokušat ćemo se malo odmoriti, u subotu osjetiti teren i u nedjelju već igramo. Nije to humano prema igračima da se cijede toliko, onda se vrate u klub, tamo ih nagaze i nije ni čudo što su ozlijeđeni. Nadam se da se nismo toliko jučer potrošili. Očekujem od igrača da mi kažu da se ne osjećaju idealno. Mislim da se nismo potrošili kao protiv Azerbajdžana."

14:00 - O Splitu: "Moramo igrati u Splitu koji je neopravdano zapostavljen. Tko se ne bi htio vratiti u ovakav ambijent u kojem smo se svi osjećali dobro? Dok sam ja na ovoj poziciji, zalagat ću se da se vratimo što prije u Split."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13:57 - O izjavu o ostavci kojom je intrigirao javnost: "Gospodin me pitao hoće li sljedeća utakmica biti za četiri godine na Poljudu. Ja sam mu odgovorio da neću biti izbornik za četiri godine. I to je sigurno. Ja ću biti u penziji za četiri godine" Pročitajte te izjave OVDJE.

13:48 - O Brozoviću: "Nedostajat će nam Brozović. On je jako bitna karika. Ima savršenu mirnoću i tehniku i preko njega s lakoćom izlazimo iz presinga. Moramo naći novo rješenje. S Jerkanom smo u komunikaciji i spremamo se za Wales. Čeka nas drugačija utakmica nego ovdje jer oni moraju ići, čak i srljati po pobjedu, a mi ne moramo. Bilo bi lijepo da osvojimo tri boda. Ne idemo s kalkulacijama. Ja ne mogu ovoj momčadi reći da idemo na bod."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13:45 - O sinoćnjoj utakmici: "Mi smo prisilili Mađare na pogreške, a njihov se izbonik može ljutiti koliko god hoće. Njihovi najiskusniji igrači su pogriješili. Prvo poluvrijeme smo odlično odigrali u posjedu lopte i u presingu. U drugom poluvremenu smo skinuli nogu s gasa i čuvali loptu. Možda smo trebali zabiti još koji gol s igračem više, ali nemam zamjerki. Malo smo se i sačuvali i drago mi je da smo nastavili niz dobrih igara."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo