LUKA MODRIĆ ZABIO GOLČINU APOEL-U I SRUŠIO SRNIN REKORD: /

Real uništio Ciprane

Image
Foto: AFP

Plasman u drugi krug natjecanja osigurao je i Bešiktaš pridruživši se tako Tottenhamu, Manchester Cityju, PSG-u i Bayernu kojima je to uspjelo već nakon četiri kola

21.11.2017.
22:55
AFP
VOYO logo

Plasman u drugi krug natjecanja osigurao je i Bešiktaš pridruživši se tako Tottenhamu, Manchester Cityju, PSG-u i Bayernu kojima je to uspjelo već nakon četiri kola.

"Kraljevski klub" je rutinski odradio gostovanje u Nikoziji. Sav posao europski prvak je obavio u prvom poluvremenu postigavši četiri gola, a potom u nastavku potvrdio pobjedu s još dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrežu APOEL-a načeo je Modrić u 23. minuti sjajnim pogotkom s više od 20 metara. Bio je to njegov prvi pogodak za Real nakon više od godinu dana. Posljednji put među strijelce se upisao u rujnu prošle godine u ligaškoj pobjedi protiv Osasune koju je Real dobio 5-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja poluvremena golove za Real zabili su i Karim Benzema (39, 45+1) i Nacho (41), a u nastavku susreta oba gola je zabio Cristiano Ronaldo (49, 55).

Modrić je odigrao cijeli susret, a bio je to njegov 64. nastup u LP čime je postao hrvatski rekorder. Do sada je dijelio vrh ljestvice sa Darijom Srnom. Mateo Kovačić nije bio u krugu kandidata za nastup.

U drugom susretu Tottenham je na gostovanju pobijedio Borussiju Dortmund 2-1 osiguravši i prvo mjesto. Tottenham je i prije ovoga kola osigurao osminu finala, a večeras i 'jedinicu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je poveo u 31. minuti preko Pierrea-Emericka Aubameyanga nakon asistencije petom Andrija Jarmolenka. Aubameyang se među strijelce mogao upisati i u 19. minuti kada je sam izašao ispred Huga llorisa, ali je pucao pored gola. Do kraja prvog dijela Spursi su imali dvije sjajne prilike za izjednačenje, ali je Roman Burki oba puta fantastično reagirao. Prvo je zaustavio udarac Christiana Eriksena, a potom i Erica Diera.

Ipak, u 48. minuti Burki nije mogao ništa. Harry Kane je lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora izjednačio na 1-1. Potpuni preokret dogodio se u 75. minuti kada je Heung-Min Son doveo goste u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutačno na ljestvici vodi Tottenham sa 13 bodova, Real Madrid ima 10 bodova, dok Borussija i APOEL imaju po dva boda.

BORUSSIA DORTMUND - TOTTENHAM 1-2 (Aubameyang/ Kane, Son)

BORUSSIA DORTMUND: Bürki, Schmelzer, Bartra, Toljan, Weigl, Götze, Kagawa, Guerreiro, Yarmolenko, Aubameyang, Zagadou

TOTTENHAM: Lloris, Aurier, Sanchez, Vertonghen, Rose, Dier, Winks, Eriksen, Dele, Son, Kane

APOEL - REAL MADIRD 0-6 (Modrić, Benzema x2, Nacho, Ronaldo x2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MANCHESTER CITY - FEYENOORD 1-0 (Sterling)

MONACO - RB LEIPZIG 1-4 (Falcao/Jemerson ag, Werner x2, Keita)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAPOLI - SHAKHTAR 3-0 (Insigne, Zielinski, Mertens)

SEVILLA - LIVERPOOL 3-3 (Ben Yedder x2, Pizarro/Firmino x2, Mane)

93' - GOOOOL! Nevjerojatna Sevilla uspjela je dostići tri gola zaostatka i završilo je 3-3. Strijelac je Pizarro.

88'- GOOOOL! I Manchester City uspio je probiti Feyenoordovu obranu i povesti 1-0. Strijelac gola je Raheem Sterling.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - GOOOOL! Mertens se nako asistencije upisao i u strijelce i Napoli sada ima nedostižnih 3-0.

81' - GOOOOL! Napoli je povećao svoje vodstvo, a strijelac je Zielinski na Mertensovu asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - GOOOOL! Heung-Min Son neobranjivo je zabio za Tottenham koji je potpuno preokrenuo rezultat i vodi sa 2-1.

59' - GOOOOL! Sevilla se potpuno vratila u susret. Najstrožu kaznu realizirao je Ben Yedder i drugim golom smanjio rezultat na 2-3.

56' - GOOOOL! Lorenzo Insigne doveo je Napoli u vodstvo protiv Shakhtara. Prošao je pored nekoliko igrača i fantastično pogodio rašlje s 25 metara.

54' - GOOOOL! Još jednom zabio je Ronaldo i sada je 6-0, APOEL doživljava pravu katastrofu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - GOOOOL! Ben Yedder zabio je za Sevillu i smanjio vodstvo Liverpoola na 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - GOOOOL! Napokon je zabio i Cristiano Ronaldo i sada je 5-0 za Real Madrid.

49' - GOOOOL! Harry Kane vratio je utakmicu u rezultatsku neizvjesnost. Igrači Borussije nesmotreno su izgubili loptu koja je došla do Allija. On ju je odmah proslijedio do Kanea koji majstorski zabija 1-1.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na svim utakmicama.

45' - GOOOOL! Benzema još jednom zabija za Real koji razbija Ciprane na njihovom terenu! Ovaj puta nesebično mu je loptu dodao Cristiano Ronaldo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - GOOOOL! Slavlje u Monacu nije dugo trajalo. Keita je se odlično snašao pored dvojice igrača Monaca i vratio Leipzigu tri gola prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' - GOOOOL! Falcao je prije odlaska na predah smanjio vodstvo Leipziga i sada je 3-1 za Nijemce.

41' - GOOOOL! Real vodi 3-0, novi strijelac za Kraljeve je Nacho!

39' - GOOOOL! Benzema je povećao vodstvo Reala na Cipru i sada je 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' - GOOOOL! Borussia je povela protiv Tottenhama. Strijelac je Aubameyang, a fantastično mu je petom dodao Yarmolenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' - GOOOOL! Werner iz penala povećava vodstvo Leipziga!

30' - GOOOOL! Liverpool je večeras nemilosrdan u Sevilli. Firmino je zabio svoj drugi gol i Liverpool vodi sa 3-0. Maneov udarac obranio je vratar i Firmino nije imao težak zadatak. Liverpool ima ogromno vodstvo!

23' - GOOOOL! Luka Modrić doveo je Real Madrid u vodstvo na Cipru!

22' - GOOOOL! Sadio Mane povećava vodstvo Liverpoola u Sevilli. Redsi su povećali vodstvo identičnom akcijom kao kod prvog gola!

10' - GOOOOL! Povećava se vodstvo Leipziga, ovaj put strijelac je Werner nakon pogrešnog dodavanja igrača Monaca!

6' - GOOOOL! Leipzig vodi u gostima kod Monaca 1-0. Jemerson je skrenuo loptu u svoju mrežu i tako prevario Subašića i doveo Nijemce u vodstvo.

2' - GOOOOL! Liverpool je došao do ranog vodstva u Sevilli! Coutinho je izveo korner, netko od igrača Redsa loptu je prenio na drugu stranu gdje se našao Firmino i zakucao loptu u mrežu!

1' - Počele su utakmice na svim terenima!

U skupini G jedna je utakmica već odigrana. Bešiktaš i Porto u Turskoj su remizirali 1-1 te su Turci tim bodom osigurali prolazak u sljedeću fazu natjecanja. Poveli su Portugalci golom Felipea u 29. minuti, a konačan rezultat postavio je Talisca u 41. minuti.

Bešiktaš je vodeći s 11 bodova, Porto ima sedam, Leipzig četiri, a Monaco dva boda te će se između posljednje dvije momčadi voditi velika bitka za prolazak skupine.

Pravo iznenađenje priredili su igrači Maribora koji još jednom nisu dozvolili moskovskom Spartaku da uzme sva tri boda. I ova je utakmica završila rezultatom 1-1, a oba gola pala su pred sam kraj utakmice.

Ze Luis je doveo rusku momčad u vodstvo u 82. minuti, a Mešanović je u drugoj minuti sudačke nadoknade postavio konačni rezultat.

Liverpool je na čelu s skupine E s osam bodova, Sevilla ima sedam, a Spartak se ovim bodom približio i ima šest bodova. Maribor je remijem izgubio i teoretske šanse za prolazak skupine jer ima samo dva boda.

U skupini F Manchester City je osigurao prolaz, a korak do osmine finala je i Šahtar. Ukrajincima nastavak natjecanja u elitnom društvu osigurava remi u Napulju. Mogu dalje i u slučaju poraza, ali tada ne bi smjeli izgubiti s više od jednog pogotka razlike i morali bi postići pogodak. Manchester City vodi na ljestvici sa 12 bodova, Šahtar ima devet bodova, Napoli tri, a Feyenoord je bez bodova.

U skupini H prolaz u osminu finala je već osigurao Tottenham, a korak do potvrde prolaza je i europski prvak Real Madrid. ‘Kraljevski klub’ gostuje kod APOEL-a i pobjeda ga sigurno vodi dalje, a bod mu je dovoljan ukoliko Borussija u Dortmundu ne pobijedio Tottenham. Trenutačno na ljestvici vodi Tottenham sa 10 bodova, Real Madrid ima sedam bodova, dok Borussija i APOEL imaju po dva boda.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo