[FOTO] BARCELONA - REAL 0:0: VAR / Baleu 'ukrao' gol, Ramos spašavao Kraljeve a Pique Barçu: Rakitić igrao 90 minuta, Modrić od 80.

Image
Foto: Profimedia

Barcelona i Real odigrali su nulu u prvom El Clasicu ove sezone

18.12.2019.
21:54
Profimedia
VOYO logo

Derbi 10. kola La Lige, Camp Nou: Barcelona

BARCELONA - REAL MADRID 0:0

REAL MADRID: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Mendy – Valverde, Casemiro, Kroos - Bale, Benzema, Isco

BARCELONA: Ter Stegen – Semedo, Pique, Lenglet, Jordi Alba – Sergi Roberto, Rakitić, De Jong – Messi, Suarez, Griezmann

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U jednom od najvećih nogometnih derbija na svijetu, španjolskom El Clasicu Barcelona i Real Madridu su na Camp Nou u srijedu navečer, prvi put nakon 17 godina, odigrali utakmicu bez golova. Susret se trebao igrati 26. listopada, ali je odgođen zbog sigurnosnih razloga nakon što je Kataloniju zahvatio val prosvjeda uzrokovanih uhićenjem devet katalonskih separatističkih vođa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
[FOTO] JAVIO SE RAKITIĆ I PROGOVORIO O KONTROVERZI: /

Bivši španjolski sudac pokopao Vatrenog; 'Gdje je VAR?!'

Image
[FOTO] JAVIO SE RAKITIĆ I PROGOVORIO O KONTROVERZI: /

Bivši španjolski sudac pokopao Vatrenog; 'Gdje je VAR?!'

Galerija

Zanimljiv dvoboj

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to zanimljiv dvoboj, ali nažalost, daleko od spektakla kojeg smo očekivali. Bilo je prilika na obje strane, ali ne i golova. Za razliku od čak osam žutih kartona. Posljednji put su Barca i Real odigrali bez golova u prvenstvu prije čak 17 godina na Camp Nou. Ivan Rakitić je odigrao cijeli susret za Barcu, dok je Luka Modrić kod Reala ušao u igru u 80. minuti.

Barca produžila niz bez poraza u El Clasicu

Barca je ovom utakmicom produžila niz bez poraza u El Clasicu na sedam utakmica (četiri pobjede i tri remija), a zadnji put je u najvećem derbiju izgubila u kolovozu 2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pique spašavao Katalonce u 17. minuti, Ramos Madriđane u 30.

Prvu priliku na utakmici imali su gosti u 17. minuti, nakon ubačaja iz kornera Casemiro je pucao glavom, ali je Pique glavom s gol-linije spasio vlastitu mrežu. U 30. minuti s gol-linije je spašavao i Sergio Ramos nakon što je pucao Messi. U 41. minuti ponovo prijeti Barcelona, Messi je prebacio obranu Reala uposlovši Albu, no branič domaćeg sastava je loše pucao.

Messi se u 59. spetljao pred golom

U drugom dijelu prvu priliku je imala "Blaugrana", ali se Messi u 59. minuti spetljao pred golom. Deset minuta kasnije zaprijetio je Real, ali je Bale pucao pored gola. U 73. minuti Velšanin je zabio za vodstvo gostiju, ali je pogodak poništen nakon pregleda VAR-om jer je asistent Mendy bio u zaleđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Posebne mjere sigurnosti zbog straha da katalonski separatisti ne prekinu utakmicu

El Clasico je organiziran pod posebnim mjerama osiguranja zbog straha da katalonski separatisti ne prekinu utakmicu. Naime, internetska platforma Demokratski tsunami je pozvala zagovornike katalonske neovisnosti na masovni prosvjed pored stadiona Camp Nou, a odazvalo se nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Prosvjednici su mahali natpisima "Španjolska, sjedni i razgovaraj" kojima se traži od španjolske vlade pregovore oko organiziranja referenduma o nezavisnosti te puštanje osuđenih političara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Derbi osiguravalo više od 4.000 policajaca

Derbi je osiguravalo više od 4.000 policajaca, pri čemu je oko 1.000 raspoređeno oko stadiona Cam Nou, a zanimljivo igrači obje momčadi bili su smješteni u istom hotelu zbog osiguranja.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najave su kako će utakmicu preko televizijskih ekrana pratiti oko 650 milijuna gledatelja u više od 180 zemalja.

Na ljestvici vode Barcelona i Real Madrid sa po 36 bodova, dok je Sevilla treća sa 31 bodom. Getafe na četvrtom mjestu ima 30 bodova, a peti je Atletico Madrid sa 29 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


KRAJ UTAKMICE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se 5 minuta dudačke nadoknade.

86' - Sjajna lopta Modrića vanjskom za Balea, Bale loptu gura glavom naprijed ali Ter Stegen je na vrijeme istrčao i uhvatio loptu prije igrača Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Ulazi Ansu Fati, izlazi Griezmann kod Barcelone.

80' - Evo ušao je Luka Modrić. Možda on uspije kreirati kakvu priliku ili čak zabiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Žuti karton za Isca.

74' - Vidal, Messi i Suarez sad pletu mrežu, ali ništa od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - Zaleđe i VAR bacaju igrače Reala u očaj. Zidane gleda i ne vjeruje, kao niti navijači Reala. Bale je zabio i svi su se ponadali, ali VAR je potvrdio da je ulazak lopte u desnu stranu gola neregularan.

65' - Carvajal je s desne strane ubacio na drugu vratnicu, a Benzema glavom zatresao samo vanjski dio mreže. Camp Nou se zaledio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Prilika za Barcelonu, ali spetljao se sad Messi. Griezmann je sjajno prošao s lijeve strane i pronašao Messija, koji u naletu s 6-7 metara nije uspio dobro zahvatiti loptu, točnije promašio je, pa se Real potom lako obranio i iznio loptu van.

56' - Za sada bez prilika u drugom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Semedo je izašao iz igre, ulazi Arthur Vidal. Semedovo će mjesto na desnom beku preuzeti Sergio Roberto.

49' - Šansa za Barcelonu, prva u drugom dijelu. Messi se zaletio i uspio loptu poslati do Griezmanna, no uspjela je to obrana Madriđana raščistiti u posljednji trenutak.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme

45'+1: Poluvrijeme je u Barceloni. Real je u prvom dijelu ostavio bolji dojam, iako je Ramos spašavao svoju momčad na gol liniji. Bit će sigurno uzbudljiv i drugi dio, Barcelona se sigurno neće predati.

45' - Marc-Andre ter Stegen prima ovacije s tribina zbog intervencije na udarac iz prve kojeg je potegao igrač Reala s ruba šestnaesterca, Federico Valverde tukao je nisko po sredini gola.

36' - Lionel Messi je prekrasno ubacio iz kornera. Međutim, obrana reagira savršeno i otklanja opasnost. Evo uzbuđenja sad u kaznenom prostoru Reala.

36' - Nelson Semedo je skoro pobjegao obrani, ali je jedan od braniča to očistio i tako spasio gol. Glavni sudac i njegov pomoćnik signaliziraju da će biti korner. Izvesti će ga Barcelona.

34' - Marc-Andre ter Stegen je bio spreman i bez problema presjekao pas koji je uputio Casemiro. I dalje su realovci opasniji, konkretniji...

30' - Ramos spašava s gol linije, što su sad propustili Katalonci?! Nakon ubačaja s lijeve strane Courtois je odbio, a Messi samo blago šutirao prema golu gdje se pojavio ponajbolji branič svijeta i odbio loptu ispred gol-linije!

25' - Ter-Stegen je prekinuo ubačaj Benzeme s desne strane, a potom je Casemiro s 25 metara opalio uz desnu vratnicu, a golman Barce odbio u korner.

21' - Žuti karton za Rakitića nakon što je s leđe zaustavio raspoloženog Isca.

19' - Real dominira, do sad su četiri puta pucali, Barcelona niti jednom prema golu.

Galerija

17' - Kakva šansa sad za Real! Pique je spasio Barceolonu s gol linije. Brazilac Casemiro je pucao nakon kornera, a Pique ušao u sam gol kako bi loptu skinuo nekoliko centimetara prije nego što bi Realu donijela prvo vodstvo na utakmici.

17' - Casemiro sad je pokupio dodavanje i uputio udarac s distance koji je blokiran od strane Barcinog obrambenog zida. Pomoćnik suca donosi ispravnu odluku i Real Madrid će izvesti korner.

16' - Isco je ponovno lijepo pokušao pronaći nekoga od suigrača u protivničkom šesnaestercu, ali je jedan od braniča pročitao njegovu namjeru i presjekao pokušaj. I Isco je odlično otvorio utakmicu, vrlo aktivno.

11' - Evo sad uzbuđenja kod domaćina, ponovno. Barcelona traži ponovno pena jer Alba tvrdi da je Carvajal igrao rukom i blokirao njegov centaršut. Sudac je samo odmahnuo, a usporena snimka pokazuje da je bio u pravu,

11' - Benzemaaa, Francuz tuče ravno u Ter-Stegena! Nakon dodavanja Isca petom poput pravog majstora, Benzema je iz prve opalio iz šesnaesterca, ali je golman Barcelone Ter Stegen dobro postavljen.

9' - Messi je napaljen na utakmicu. Sada se Argentinac vratio do vlastitog šesnaesterca i pokrenuo napad Barcelone koji su na kraju ipak zaustavili gostujući nogometaši.

6' - Barcelona je od početka preuzela posjed lopte, ipak igraju na svom stadionu i ne misle biti igru prepustiti Madriđanima. Zidaneovi igrači čekaju svoju priliku iz kontranapada.

4' - Prva šansa za Barcelonu u utakmici! Jordi Alba ubacio je s lijeve strane terena, Urugvajac Luis Suarez je bio sam ali nije uspio iskontrolirati loptu nakon ubačaja, prešla mu je lopta preko noge i prilika je otišla u nepovrat. No, domaćin se budi, Carvajal, Ramos i Varane morat će biti itekako koncetrirani i pribrani u večerašnjoj utakmici.

Galerija

1' - Ima li igranja rukom, pitaju se Katalonci. Prvi dodir s loptom u El Clasicu Griezmanna bio je u drugoj minuti susreta, Roberto je u trku na dodavanje Messija tukao, lopta je završila u bloku, domaći smatraju zbog ruke.

1' - Čak 178. puta susreli su se Barca i Real u La ligi, 72 pobjede imaju oba kluba uz 34 remija, a vidjet ćemo tko će večeras prevagnuti u slavlju najvećeg nogometnog derbija na svijetu.

1' - Počela je utakmica.

19.34 - Nejasno je zašto je Zidane Luku Modrića ostavio na klupi, jer je kapetan Vatrenih podignuo svoju formu na viši nivo i igra sjajno.

19.00 - Iako je prema službenoj La Ligi Rakitić trebao El Clasico započeti s klupe, na Twitteru Barcelone objavljeno je kako je ipak došlo do promijene i kako će Rakitić ipak igrati od prve minute. U tom slučaju Busquets će ići na klupu.

18.30 - Stigli su sastavi za večerašnju utakmicu. U prvim sastavima nema ni Luke Modrića ni Ivana Rakitića, iako se dvojac očekivao zbog svojih dobrih predstava u posljednje vrijeme.


Najava

Konačno smo i to dočekali, prvi El Clasico sezone. Bit će to derbi 10. kola La Lige, koji je odgođen krajem listopada zbog poznate krize u odnosima Katalonije i Španjolske. Od tada je prošlo dodatnih šest kola u prvenstvu, pa Barca i Real sada dijele prvo mjesto s po 35 bodova, a najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi i ubojiti francuski napadač Karim Benzema drže prvo mjesto na ljestvici najboljih strijelaca s po 12 golova, pa će se ovaj dvoboj promatrati i kroz prizmu golgeterske bitke spomenutog dvojca.

Luka protiv Ivana od prve minute?

Luka Modrić i Ivan Rakitić mogli bi početi od prve minute još jedan El Clasico. Rakitićev status nestvarno se popravio u klubu posljednjih tjedana. Španjolski mediji pišu kako se Rakitić svojim igrama u posljednje vrijeme izborio za ostanak u Barceloni, u klubu u kojem želi ostati, iako je izjavio kako nije isključen niti povratak u Sevillu, svoj bivši klub za koji ga vežu lijepe uspomene, u grad u kojem je upoznao svoju sadašnju suprugu Raquel, još kad je radila kao konobarica.

Raketa u Barcinoj orbiti

Piše se i kako je Rakitić ponovno stekao povjerenje trenera Valverdea, ali da nisu sigurni hoće li igrati uz pouzdanog veterana Busquetsa i nove klupske zvijezde De Jonga ili bi Valverde mogao gurnuti u to ulogu Sergija Roberta, zbog njegove motoričnosti.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo