[FOTO] BARCELONA - REAL 1:3: / Madriđani osvojili Camp Nou i izašli iz krize; Nevjerojatni Luka Modrić spektakularno zabio drugi uzastopni gol za Real

Image
Foto: Profimedia

Luka Modrić zabio za konačnih 3:1

24.10.2020.
17:54
Profimedia
VOYO logo

Barcelona - Real Madrid 1:3

Barcelona: Neto; Dest, Lenglet, Pique, Alba; De Jong, Busquets, Coutinho; Pedri, Messi, Fati

Real Madrid: Courtois; Nacho, Ramos, Varane, Mendy; Valverde, Casemiro, Kroos; Asensio, Benzema, Vinicus

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne pamtimo kad je Real zabio Barceloni tri gola na sablasno praznom velebnom Camp Nou! Madriđani su u sjajnom El Clasicu u subotu navečer srušili Barcelonu 3:1. Vidjeli smo dva gola u prvih devet minuta kada su zabijali Valverde i 17-godišnji fantastični novi španjolski rekorder Fati, a pobjedu Realu donijeli su Ramos i sjajni Luka Modrić, koji je zavaljao obranu Barce i maestralno, spektakularno zabio treći ovosezonski gol za Real u svim natjecanjima. Inače, Luki je to bio prvi gol u El Clasicu, dva je zabio IvanRakitić, a četiri DavorŠuker. No, idemo redom...

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

[FOTO] LUKA JE NEŠTO POSEBNO: Trenutak za pamćenje, prizori za vječnost

Image

[FOTO] LUKA JE NEŠTO POSEBNO: Trenutak za pamćenje, prizori za vječnost

Nogometaši madridskog Reala slavili su u najvećoj utakmici španjolskog nogometa svladavši u subotu Barcelonu na Camp Nou, a pobjedu "kraljevskog kluba" zapečatio je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić lijepim pogotkom u 90. minuti.

Real poveo u 5., Barca izjednačila u 8.

Strijelci za Real bili su FedericoValverde (5), SergioRamos (63-11m) i Luka Modrić (90), a za Barcelonu Anssu Fati (8).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid je do vodstva stigao već u 5. minuti, kad je Karim Benzema sjajnom loptom proigrao Valverdea, a ovaj hladnokrvno poslao loptu pod gredu preko nemoćnog Barcelonina vratara Neta.

Na izjednačenje se čekalo samo tri minute. Leo Messi je započeo akciju prebacivši obranu Reala, a na njegovo dodavanje se po lijevoj strani sjurio Jordi Alba. Njegov ubačaj je na prvoj vratnici dočekao Anssu Fati i proslijedio loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sadržajnom prvom poluvremenu svi udarci jedne i druge momčadi išli su u okvir vrata, ali što zahvaljujući dobrim obranama vratara, što dobrim reakcijama obrambenih igrača, rezultat na poluvremenu je ostao 1:1.

U drugom poluvremenu Barcelona manje opasna nego u prvom

U drugom poluvremenu je Barcelona bila manje opasna nego u prvom, a u krivom smjeru je domaća momčad krenula nakon što Lenglet bespotrebno skrivio kazneni udarac koji je sudac JuanMartinezMunuera dosudio na sugestiju iz VAR sobe, nakon pregledavanja snimke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lenglet je za dres povukao Sergija Ramosa koji nikako nije mogao doći do lopte koja je bila upućena prema njemu, ali je otišla visoko iznad. No, kapetan Reala je pao, što je sudac prosudio kao prekršaj za kazneni udarac. Ramos je sam uzeo loptu i donio novo vodstvo Realu.

Vratar Barcelone Neto se u završnici utakmice našao na "streljani", ali je sjajnim obranama, dvaput Kroosu i jednom Ramosu, zadržao Barcelonu u igri za moguće izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Casemiro asistent Modriću

No, u 90. minuti je i domaći vratar bio nemoćan protiv LukeModrića koji je u igru ušao u 69. minuti. Kapetan hrvatske reprezentacije je izbacio u priliku JunioraViniciusa, ali ga je onemogućio Neto padom u noge.

No, lopta je preko Casemira opet došla do Modrića koji je na rubu kaznenog prostora dvaput 'vagao' i prošao domaćeg vratara te sa 12 metara poslao loptu u mrežu između dvojice Barceloninih nogometaša za 21. trijumf Reala u dvobojima s najljućim suparnikom odigranim u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real je pobjedom došao do 13 bodova iz šest utakmica i zasjeo na vrh ljestvice španjolskog prvenstva s dva boda prednosti pred Real Sociedadom i Villarrealom. Barcelona je ostala na sedam bodova iz pet nastupa, što ju trenutačno smješta na desetu poziciju.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska - 7. kolo Barcelona - Real M. 1-3 (Fati 8 / Valverde 5, Ramos 63-11m, Modrić 90) Osasuna - Athletic B. (sub, 18.30) Sevilla - Eibar (sub, 18.30) Atletico M. - Betis (sub, 21.00)

Valladolid - Alaves (ned, 14.00) Cadiz - Villarreal (ned, 16.00) Getafe - Granada (ned, 18.30) Real S. - Huesca (ned, 21.00) Levante - Celta Vigo (pon, 21.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odigrano u petak: Elche - Valencia 2-1 (Fernandez Pomares 19, Fidel 38 / Lato 74)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

95' - Gotova je utakmica.

90' - GOOOL - Luka Modrić zabio fantastičan gol, izvrtio je sve i matirao za tri boda Reala. Luki je ovo drugi uzastopni gol za Real, nakon Šahtara u Ligi prvaka. Zidane ostaje neporaženi u šestom susretu na Camp Nou kao trener Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Nevjerojatni promašaji Reala, Neto je tri puta sjajno obranio u manje od 30 sekundi. Junior Vinicius nije iskoristio šansu u kojoj je trebao samo gurnuti loptu glavom u gol. Poslao je loptu desno pored gola. Prije toga, dugi pas je primio Sergio Ramos, jer je ostao nemarkiran i potpuno otvoren. Sergio Ramos je pucao nisko po sredini gola, no bez uspjeha. Kroos je mogao zabiti prije spomenutog dvojca, no ništa nije bilo od toga.

84' - Rodrigo za trenutak je imao šansu, ali je zabrljao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Varane izbija ispred Messija pred golom Reala. Čuva kožu svog vratara.

74' - Luka je jaki adut Reala u smislu držanja lopte i kreiranja napada, u trenucima kad Madriđani vode 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Spašava se Real.

69' - Luka Modrić ušao je u igru. Valverde izašao i igre. To je planirao Zidane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - GOOOL za Real. Ramos je zabio Netu. To mu je drugi ove sezone.

61' - Penal za Real. Ramos uzima loptu.

Image

single club/league/player publications/services.

Karim Benzema of Real Madrid CF and Serginho Dest of FC Barcelona FC Barcelona vs Real Madrid CF, LaLiga Santander, date 7. Football, Camp Nou Stadium, Madrid, Spain - 24 OCT 2020,Image: 565357059, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists (outside the EU), club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images (+15 in extra time). No use to emulate moving images. No use in betting, games or, Model Release: no

54' - SUPER ŠANSA ZA BARCELONU: Coutinho je promašio s nekih 3 metra glavom, tukao je u bliži kut nakon dodavanja paklenog Fatija.

52' - Dobar udarac Fatija. Lovio je liniju da ne bude u zaleđu, tukao po travi s nekih 8 metara, pored vratnice to odlazi.

48' - Evo nam kapetana Reala: Sergio Ramos je pucao glavom nakon kornera, ali odlazi to pored gola.

48' - Toni Kroos je htio dodati u šesnaesterac, ali mu je pas presječen, Barca sigurna. Real Madrid će izvesti korner.

Image

single club/league/player publications/services.

Marco Asensio of Real Madrid CF and Phillippe Coutinho of FC Barcelona FC Barcelona vs Real Madrid CF, LaLiga Santander, date 7. Football, Camp Nou Stadium, Madrid, Spain - 24 OCT 2020,Image: 565357082, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists (outside the EU), club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images (+15 in extra time). No use to emulate moving images. No use in betting, games or, Model Release: no

47' - Ferland Mendy je poslao opasan dugi pas, ali je protivnička obrana presjekla taj pas i otklonila opasnost. Real Madrid će izvesti korner.

46' - Pedri je poslao nisku loptu s ruba šesnaesterca, ali je Real koncetriran u obrani. Barcelona drži loptu i kreće naprijed, ali je protivnik zaustavio napad i Real uzvraća.

46' - Počinje drugi dio. Nacho se ozlijedio.

45' - Kraj prvog dijela. Iako smo nakon prvih devet minuta očekivali vatromet golova, to se ipak nije dogodilo. No, bilo je šansi, otvoreno se igra, Messi i Benzema imali su po svaki veliku šansu. Golmani su sjajni, i Neto i Courtouis. Očekujemo u drugom dijelu nastavak dobrog nogometa.

37' - Juan Martinez Munuera dao je žuti Nachou za prejak start na protivnika.

36' - Kakva je ovo šansa bila za Real iz Madrida! Karim Benzema je bio u šesnaestercu i pucao, ali je obrambeni klizećim startom blokirao šut.

32' - Tempo je i dalje visok. Obje momčadi su jako ofenzivne, ali se linije pomiču prilikom tranzicija.

23' - Uzvraća Neto, kakav protuudar Reala! Samo 30 sekundi nakon Messijevog pokušaja, čudesno! Real je opet mogao povesti. Kroos je povukao loptu po lijevoj strani i odlično dodao Benzemi koji je bio sam ispred Neta. Pucao je francuski napadač, ali Neto je to odlično skinuo.

Image

Spanish La Liga soccer match Barcelona vs Real Madrid at Camp Nou Stadium, Barcelona, October 24, 2020 Vinicius

La Liga / Cordon Press Cordon Press,Image: 565351192, License: Rights-managed, Restrictions: Images will be for editorial use only, Model Release: no

22' - Kakva obrana Courtoisa, Barcelona je u naletu. Messi je dobio odličnu loptu na desnu stranu, zarolao loptu desnom nogom i poslao Ramosa po ćevape. Izbio je sam pred belgijskog golmana, ali Courtois mu je ovaj put skinuo.

15' - Brzo i okomito obje momčadi igraju, krila su za sad najaktivnija na obje strane.

13' - Mladi Fati je raspoložen. Sad je pucao izvan šestnaesterca, ali mu je pokušaj blokiran.

9' - GOOOL: Barcelona uzvraća. Dvije fantastične akcije - Messi - Alba i Fati su to zakuhali. Kakav El Clasico. Anssumane Fati izborio se za prostor u šesnaestercu i primio pas koji je poslao Jordi Alba, te je zabio u donji desni kut.

7' - Real napada, Kraljevi su raspoloženi. Dominiraju.

5' - GOOOL: Valverde zabija za 1:0. Modrićev nasljednik pogodio je s desne strane s nekih 8 metara. Izuzetno dobra realizacija. Probušio je golmana. Real je zabio iz prve prave prilike. Nacho je odlično povukao loptu prema naprijed, uposlio Benzemu koji je navukao na sebe dvojicu domaćih igrača i izbacio Valverdea samog ispred Neta koji to niju mogao ništa.

3' - Barcelona je sad pokušala napasti, Messi je bio u središtu pozornosti. Varane to čisti.

1' - Počela je utakmica.

15.57 - Igrači izlaze na prazni Camp Nou. S tribina se čuje himna Barcelone. Sa zvučnika, kao neka imitacija navijanja.

15.21 - Izašle su postave za današnji spektakl na Camp Nou, a kapetan VatrenihLuka Modrić će ipak susret započeti s klupe. Ispred njega upao je Nijemac Toni Kroos koji je protiv Šahtara u Ligi prvaka, pak, ušao s klupe. Slična situacija, obrnute uloge... Za očekivati da će Luka u jednom trenutku biti uveden. Uz njega će biti Valverde i Casemiro u veznoj liniji. Pomalo neobično, ali Barcelona će Real pokušati napasti s dva klinca. I Fati i Pedri imaju po 17 godina. Uf, kakva će to utakmica biti...

14.47 - Real Madrid El Clasico dočekuje nakon 2:3 poraza od Šahtara u Ligi prvaka, nakon kojeg se puno pisalo i pričalo o mogućem odlasku prvog trenera momčadi Zinedine Zidanea, a navodno bi mu upravo ovaj susret mogao biti ključan.

Barcelona, s druge strane, iza sebe ima pozitivan rezultat od 5:1 protiv Ferencvaroša u Ligi prvaka i dobar vjetar u leđa ono je što Barceloni najviše ide u prilog u ovom trenutku.

12:00 - Taman da su zadnji i predzadnji klubovi na ljestvici, Real Madrid i Barcelona svojim bi derbijem privukli najviše pažnje u nogometnom svijetu. Dvoboj ovih velikana na rasporedu je danas od 16 sati, no ne ulaze u njega mitski rivali u baš najboljem ozračju.

Ako ćemo biti realistični, okršaj je to treće i desete momčadi španjolske La Lige, a obje su u prošlim kolima zabilježile poraze. Real je izgubio od Cadiza, dok je Barcelona ostala bez bodova u susretu s Getafeom.

"U posljednje dvije utakmice Real Madrid nije igrao na svojoj razini. Nisu ostvarili rezultate koje inače ostvaruju. Osobito na domaćem terenu. Ali to ne znači da će doći ovdje potišteni. Nitko mi se od mojih igrača nije žalio. Tijekom utakmica su pokazali jako puno ambicije i želje“, rekao je trener Barcelone Ronald Koeman uoči utakmice.

Nije baš da ni kod njih cvjetaju ruže. Gerard Pique uoči susreta pričao je o nestabilnosti kluba te da se ne zna tko tamo pije, a tko plaća. Neki smatraju da je riječ o triku, neki da je situacija već stvarno mučna u najboljem španjolskom klubu.

Zidane pred zidom

S druge strane, trese se stolica Zinedineu Zidaneu koji nakon poraza od Šahtara u Ligi prvaka ne smije izgubiti u El Clasicu.

"Nikada ne izlazimo teren s mišlju da ne pobijedimo. Nekada nam ide dobro, nekada baš i ne. Ali uvijek idemo na teren pobijediti. Ljudi govore da ću dobiti otkaz, da su mi već našli zamjenu Ali mijenja li to išta? Baš ništa. Isto se događalo i prošle godine u prvom dijelu sezone. Ja jedino moram nastaviti raditi svoj posao“, rekao je trener Reala.

Zanimljiva je i činjenica da glavna zvijezda večerašnjeg susreta Lionel Messi nije zabio gol Realu punih 900 dana, odnosno 440 minuta koje je proveo na terenu. Kad smo kod zvijezda, Marca je najavila da bi u početnom sastavu Reala danas trebao zaigrati Luka Modrić.

Utakmicu Reala i Barcelone možete od 16 sati pratiti na portalu Net.hr.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo