BARCELONA - LIVERPOOL 3-0: / Katalonski gigant pregazio Redse u prvoj utakmici, nevjerojatni Messi imao svoj šou na Camp Nou

Image
Foto: Profimedia

Barca pregazila Liverpool

1.5.2019.
22:58
Profimedia
VOYO logo

Polufinale Lige prvaka, prva utakmica; Camp Nou, Barcelona; glavni sudac: Björn Kuipers

BARCELONA - LIVERPOOL 3-0

Strijelci: 1-0 Suarez (26.), 2-0 Messi (75.), 3-0 Messi (83.)

Barcelona: Ter Stegen; Alba, Lenglet, Pique, Semedo; Arthur, Busquets, Rakitić; Coutinho, Suarez, Messi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool: Alisson; Robertson, Van Dijk, Matip, Alexander-Arnold; Keita, Fabinho, Henderson; Mane, Firmino, Salah

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U prvoj utakmici polufinala nogometne Lige prvaka Barcelona je na Camp Nou u srijedu navečer svladala Liverpool sa 3-0 (1-0). Strijelci za Barcelonu bili su Luis Suarez (26) i Lionel Messi (75, 83).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
LUIS SUAREZ POTEZOM RAZLJUTIO ENGLEZE: /

Genijalni Urugvajac je besramno najavio da će to napraviti

Image
LUIS SUAREZ POTEZOM RAZLJUTIO ENGLEZE: /

Genijalni Urugvajac je besramno najavio da će to napraviti

Uzvratna utakmica igrat će se 7. svibnja u Liverpoolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suarez zabio za 1-0

Prvi pogodak španjolski sastav postigao je sredinom prvog poluvremena nakon sjajne akcije i ubacivanja Jordija Albe s lijevoga krila za Suareza koji je izmaknuo pozornosti gostujućih stopera te vrškom kopačke pogodio mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Liverpool imao više od igre tijekom čitavog susreta, Barcelona je s dva gola Messija praktički osigurala plasman u finale. U 75. minuti lopta je stigla do Suareza koji je sa sedam-osam metara udarcem koljenom pogodio gredu od koje se lopta odbila ravno na prsa Messiju koji je potom iz velike blizine zabio za 2-0.

Allison je bio - nemoćan!

Samo sedam minuta potom Messi se još jednom upisao u strijelce, ovoga puta je izvanrednim slobodnim udarcem s više od 25 metara pogodio sam gornji desni kut nemoćnog Allisona. Bio je to 600. Messijev pogodak u dresu Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salah proma��io ogromnu priliku

Niti dvije minute nakon trećeg gola Barcelone Salah je promašio ogromnu priliku vratiti Liverpoolu realne izglede za plasman u finale, nakon što je Raktić s gol-linije očistio pokušaj Firmina, lopta je stigla do Egipćanina koji je s pet metara zatresao vratnicu iako Barcelonin vratar Ter Stegen nije bio na svojoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić odigrao čitavu utakmicu, Lovren nije igrao

Ivan Rakitić odigrao je svih 90 minuta za Barcelonu dok je Dejan Lovren ostao na klupi Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Barcelona i Liverpool traže svoj deveti prolazak u finale Kupa/Lige prvaka. Zanimljivo, oba kluba imaju po pet naslova, a još po tri puta su poražena u finalima.

Barcelona zadnje finale LP igrala 2015.

Barcelona je zadnje finale igrala 2015. kada je i osvojila naslov prvaka, dok je Liverpool u lanjskom finalu izgubio od Real Madrida, a europsku krunu čeka od 2005.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom polufinalu sastaju se Tottenham i Ajax, u prvoj utakmici igranoj u utorak u Londonu Ajax je pobijedio sa 1-0, a uzvrat u Amsterdamu je 8. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale će se igrati 1. lipnja u Madridu na stadionu Atletica Wanda Metropolitano.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

95' - Gotova je utakmica

90' - Sudčka nadoknada je 5 minute

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - GOOOL, kakav gol Messija s nekih 27 metara iz slobodnjaka. Kakva je to nogometna rapsodija najvećeg igrača današnjice! Ovo je za antologiju, gol koji će se još dugo vrtjeti na TV špicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - GOOOL: Pa kako su sad pogriješili Englezi, napravili su pogrešku svih pogrešaka i dopustili Messiju da im se prikrade i hladnokrvno zabije nakon jedne prečke prije toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

72'- Barca pomalo dolazi do posjeda, ali još uvijek ne mogu zaigrati onu svoju igru.

68' - U drugom poluvremenu je posjed lopte 60% - 40% u korist Liverpoola.

53' - Kakva prilika za Redse! Salah je sjajno pucao s ruba kaznenog prostora niže dolje, a Nijemac vrhovima prstiju vadi loptu iz suprotnog kuta svog gola.

50' - Liverpool je bolje otvorio drugi dio.

47' - Kakva prilika za Liverpool, Ter Stegen sjajno brani taj udarac. Wijnaldum je lijepo otvorio prostor na sredini terena, navukao na sebe dvojicu igrača Barcelone, a Milner je ostao sam i nije zabio.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme

42' - Velika borba se vodi na sredini terena i tko dobije tu bitku, vjerojatno će i slaviti u ovom polufinalnom ogledu.

35' - Henderson je sad iznenadio izvanrednom loptom s boka za Manea, koji ju nije uspio iskoristiti.

33' - Barcelona napada Redse. Fabinho je sad blokirao Messija, kojem je dodao Alba.

26' - GOOL: Suarez instiktivno ulazi u peterac, dobija fantastičnu loptu od Jordija Albe i majstorski zabija za 1-0 Barce. Kakva akcija Barcelone! Urugvajac je slavio gol unatoč tome što je u Kataloniju stigao upravo iz Liverpoola 2014. godine. Ovo mu je prvi gol u Ligi prvaka nakon skoro godinu dana, dok je Alba po 17. put asistirao za gol u Ligi prvaka ove sezone. To je 500. gol za Barcelonu u Ligi prvaka.

22' - Problemi za Liverpool, iz igre je zbog ozljede morao izaći Naby Keita zbog ozljede koljena, a taman se vratio u formu. Umjesto njega je ušao Henderson i preuzeo kapetansku traku od Milnera za Redse.

13' - Splasnuo je pritisak Liverpoola, Barcelona je uspjela doći do stabilizacije igre, pa sad diktiraju ritam.

9' - Gledamo sjajnu utakmicu, Englezi su se dobro postavili, napadau visoko i agresivni su u obrani.

5' - Traže gosti penal! Bio je Sadio Mane sam u petercu, išao je na Ter Stegena i čuvao loptu u svojim nogama, napao ga je Pique i srušio

4' - Krasna akcija Ivana Rakitića, koji je odlično utrčao u peterac, dobio loptu, ali njegov pokušaj čisti igrač Redsa za korner.

2' - Fabinho na lijevu stranu do Manea, Barcelona je zatvorila prilaze golu vrlo visoko. No, Salah je prokazao i određenu nesigurnost obrane Barce u početnim minutama.

1' - Počela je utakmica

20.58 - Igrači i glavni sudac utakmice Björn Kuipers, zajedno sa svojim pomoćnicima, izlaze na travnjak. Inače, Firmino je na klupi.

20.56 - Na Camp Nou se otprilike nalazi 90 000 ljudi. Pogledajte koreografiju navijača Barcelone:

20.45 - Barcelona je na svom stadionu nepobjeđena u 31 utakmicu u Ligi prvaka.

20.30 - Bliži se spektakularni okršaj u Barceloni. Evo jednog podatka uspješnosti trenera Liverpoola Kloppa.

19.54 - Zanimljivo, ali Barcelona još nikad nije pobijedila Liverpool na svome stadionu. Eto im večeras prilike. Inače, ovo je prvo gostovanje Liverpoola u Barceloni nakon 2007. godine i osmine finala Lige prvaka kad su Redsi pobijedili 2-1, da bi nakon toga u uzvratu izgubili 1-0, ali prošli dalje zbog više golova u gostima. Liverpool je te godine došao do finala u kojem je izgubio od talijanskog velikana Milana 2-1.

19.35 - Stigli su i sastavi za večerašnji dvoboj. Rakitić će od prve minute započeti utakmicu za Barcelonu. Lovren je na klupi.

FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo