UZBUĐENJIMA NEMA KRAJA: /

Ovog vikenda igra se Jadranski derbi, Miočić brani UFC naslov, a utrku za prvaka nastavljaju Barca i Real

Image
Foto: PIXSELL/AFP
13.5.2017.
8:00
PIXSELL/AFP
VOYO logo

subota

HNL, 33. kolo: Rijeka - Hajduk (17 sati)

U subotu se igra Jadranski derbi u kojemu probuđeni Hajduk gostuje u Rijeci. Domaćin juriša na prvi naslov hrvastkog prvaka u povijesti, ali prednost pred Dinamom nakon poraza protiv Lokomotive više ne izgleda tako nedostižnom. Četiri kola prije kraja, Rijeka ima pet bodova više od Dinama, a u posljednjem kolu mora u Maksimir na noge 11-erostrukom prvaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Joan Carillo posložio je igru Hajduka koji je u nizu od pet pobjeda. Dodatna otežavajuća okolnost za Rijeku je neigranje najboljeg igrača Franka Andrijaševića. Najbolji strijelac HNL-a bio je dvostruki tragičar protiv "lokosa", skrivio je penal i zaradio žuti karton zbog kojega će morati propustiti utakmicu protiv svoje bivše momčadi.

Posljednja utakmica ovih suparnika završila je rezultatom 1:1, a utakmicu je obilježio upad navijača sa šipkom u teren. Jadranski derbi na Rujevici će ponovno suditi isti sudac, Mario Zebec bio na na posljednjem derbiju na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

nedjelja

borba za UFC prvaka u teškoj kategoriji: Stipe Miočić - Junior dos Santos (04:00)

Američki Hrvat Stipe Miočić u nedjelju rano ujutro (po hrvatskom vremenu) po drugi put brani naslov u teškoj kategoriji UFC-a protiv brazilskog borca Juniora dos Santosa. Spektakularna borba bit će u Dallasu. Miočić je bio uspješan u obrani protiv Alistaira Overeema, a sad ga čeka Dos Santos s kojim se borio prije dvije i pol godine i - izgubio. "O odnosu na tad, sto posto sam bolji borac, u svim elementima", kazao je Miočić uoči borbe. Naslov je osvojio protiv Fabricija Werduma u Brazilu, zatim je slavio pred svojim navijačima u Clevelandu, a sad će novi "meč života", odraditi u American Airlines Centar u Dallasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Formula 1, VN Španjolske

Na stazi u Barceloni, ovog vikenda vozi se Velika nagrada Španjolske, peta utrka ove sezone u Formuli 1. Nevjerojatno, ali istinito, u posljednjih deset godina ova je utrka imala deset različitih pobjednika. Vozači Ferrarija i Mercedesa i dalje su u glavnim ulogama, pratit ćemo okršaje Sebastiana Vettela i Kimija Raikkonena s jedne strane protiv Lewisa Hamiltona i Valterija Bottasa, koji je prije dva tjedna ostvario prvu pobjedu u karijeri, na VN Rusije u Sočiju.

Vettel je vodeći u poretku, slavio je na otvaranju u Australiji i potom u Bahreinu, dok je Lewis Hamilton bio pobjednik u Kini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premier liga: West Ham - Liverpool (15:15)

Nakon što je u prošlom kolu pobjedom "uništio" šampionske ambicije Tottenhama, Bilićev West Ham igra još jedan derbi Premier lige, na Olimpijskom stadionu u Londonu gostuje Liverpool koji u posljednja dva kola želi osigurati plasman u Ligu prvaka. Trenutačno je momčad Jürgena Kloppa na trećem mjestu, s bodom prednosti isprem Manchester Cityja koji ima utakmicu manje.

Slaven Bilić je "crna mačka" za Livepool, još otkako je vodio turski Bešiktaš. U sedam utakmica bivši hrvatski izbornik samo je jednom poražen protiv "redsa", bilo je to dok je vodio istanbulsku momčad, a Liverpool je na Anfieldu slavio golom Balotellija iz jedanaesterca. No, otad je Bilić sa svojim momčadima upisao četiri pobjede i dva remija protiv Liverpoola, a Bešiktaš je 2015. izbacio Liverpool iz Europske lige, kad je Dejan Lovren promašio s bijele točke na utakmici u Istanbulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premier liga: Tottenham - Manchester United (17:30)

Tottenham je u prošlom kolu kiksao kod Bilićevog West Hama, izgubio korak s Chelseajem koji bi ovog vikenda u gostima kod West Bromwich Albiona pobjedom riješio pitanje engleskog prvaka. Tri su kola do kraja, a momčad sa Stamford Bridegea ima sedam bodova prednosti pred Spursima. Tottenham je već osigurao mjesto u Ligi prvaka sljedeće sezone, a Manchester United im dolazi u goste nakon važne europske utakmice u kojoj je osigurao finale Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

La Liga, 37. kolo: Las Palmas - Barcelona (20 sati)

Barcelona na Kanarima igra pretposljednju utakmicu u Primeri, a s "jednim uhom" bit će na Santiago Bernabeuu i pratiti razvoj događaja na utakmici Reala i Seville. Alen Halilović bit će silno motiviran da se u dresu Las Palmasa dokaže protiv svoje bivše momčadi. Šteta što za domaćina ne može igrati Marko Livaja koji je zaradio suspenziju i neće ga biti do kraja sezone. U svakom slučaju, Barcelona si ne može dopustiti nikakav kiks. U sedam dosadašnjih utakmica, Las Palmas nije nikad uspio pobijediti Barcu, ali je u sezoni 2001/2002 dva puta remizirao s Kataloncima.

Image
HRVAT ŽELI SRUŠITI BARÇU: /

'Messi čuva moj dres? Nisam to znao. On je moj uzor, najbolji nogometaš u povijesti'

Image
HRVAT ŽELI SRUŠITI BARÇU: /

'Messi čuva moj dres? Nisam to znao. On je moj uzor, najbolji nogometaš u povijesti'

U prvoj utakmici ove sezone Barcelona je s 5:0 nadigrala Las Palmas na Camp Nou.

La Liga, 37. kolo: Real Madrid - Sevilla (20 sati)

Nogometaši Barcelone vjerojatno će u nedjelju biti najveći navijači Seville, realno ovo je najveća prilika u kojoj se Real može "okliznuti" na putu do naslova. Uostalom, Andalužani su u prvom dijelu sezone pobijedili Real kod kuće s 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još su dva kola do kraja Primere, ali Zidaneovoj momčadi preostaje odigrati još tri utakmice. Ako sve tri pobijedi, bez obzira na rezultate Katalonaca koji imaju isti broj bodova, bit će prvaci. Madriđani igraju protiv Seville, zatim će uoči posljednjeg kola odraditi zaostali susret kod Celte u Vigu, a onda u posljednjem kolu gostuju kod Malage. Real je ovog tjedna izborio treće finale Lige prvaka u posljednje četiri godine, Zidaneova momčad u završnici sezone sve ima u svojim rukama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serie A, 36. kolo: Roma - Juventus (20:45)

Juventus, nakon što je osigurao plasman u finale Lige prvaka, ima priliku potvrditi šesti uzastopni naslov talijanskog prvaka na stadionu svoje "prve pratilje" Rome, u nedjeljnom derbiju Serie A. Teoretski, to još nije napravio, tri su utakmice do kraja, a Torinezi imaju osam bodova više. Utakmice ova dva kluba uvijek su bila prepuna tenzija, tako bi trebalo biti i ovaj put, jer Roma na svom Olimpicu sigurno ne želi gledati slavlje "zebra" koje su im toliko puta u posljednjih desetak godina "zagorčale" put do uspjeha u Serie A.

Domaćin će biti oslabljen neigranjem najboljeg napadača Edina Džeke koji ima problema s mišićem lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo