UVJERLJIV START RIJEKINOG SUPARNIKA: / RB Salzburg se dobro zagrijao za ogled protiv hrvatskog prvaka

Image
Foto: AFP

Austrijski prvak Red Bull Salzburg, protivnik Rijeke u 3. pretkolu Lige prvaka, u 1. kolu domaćeg prvenstva u subotu je u gostima svladao Wolfsberger sa 2-0.

22.7.2017.
22:13
AFP
VOYO logo

Strijelci za Salzburg bili su njemački veznjak Reinhold Yabo (29.) i japanski napadač Takumi Minamino (90.). Japanac Minamino je protekle sezone u dresu Salzburga zabio 14 pogodaka. Najbolji igrač austrijskog prvaka i reprezentativni veznjak Kosova Valon Berisha (24) odigrao je svih 90 minuta, dok je najbolji strijelac Salzburga u prošloj sezoni korejski napadač Hee-chan Hwang, koji je zabio 16 golova u svim natjecanjima, ušao u igru u 62. minuti.

Za Salzburg su nastupila i dvojica Hrvata, bivši stoper Šibenika Duje Ćaleta-Car odigrao je cijeli susret, dok je branič Marin Pongračić (19), koji je ovog ljeta stigao iz Münchena 1860, na terenu proveo samo četiri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salzburg je igrao u sustavu 4-1-3-2, odnosno: Walke - Farkas (75. Lainer), Miranda, Ćaleta-Car, Stangl - Samassekou - Yabo (86. Pongračić), Wolf (62. Hwang), Berisha - Dabbur, Minamino.

Salzburg je četiri godine uzastopce prvak Austrije, a od ove godine trener im je bivši njemački nogometaš Marco Rose (40), koji je radio u omladinskom pogonu Salzburga od 2013. Prošle sezone Salzburg je ispao u zadnjem pretkolu Lige prvaka od zagrebačkog Dinama, a potom je europski put nastavio u Europskoj ligi, ali nije uspio proći skupinu u kojoj su bili Schalke, Krasnodar i Nica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi susret 3. pretkola Lige prvaka igra se u srijedu, 26. srpnja, a domaćin je Salzburg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo