ČAČIĆ NEMA RAZLOGA ZA BRIGU: / Rusija zaustavila Tursku u posljednjem testu uoči Hrvatske

Image

Prvi suparnik 'Vatrenih' u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo 2018. godine, reprezentacija Turske u Antalyji je odigrala prijateljsku utakmicu protiv Rusije, a dvoboj je završio bez golova.

31.8.2016.
22:31
VOYO logo

Turska je bila aktivnija. Imala je veći posjed lopte, ali bio je to susret bez pravih i velikih prilika. Domaćin je dva puta zatresao suparničku mrežu, no oba puta je bilo zaleđe.

Utakmica između Turske i Rusije imala je i svoju političku važnost, trebala je posložiti kao još jedan korak prema zatopljavanju odnosa između ove dvije zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusko-turski odnosi narušeni su u studenom prošle godine kada je tursko ratno zrakoplovstvo srušilo ruski vojni avion pokraj tursko-sirijske granice. U znak odmazde Rusija je Turskoj uvela ekonomske sankcije, a procjene stručnjaka govore da su ruske restriktivne mjere turskoj privredi nanijele štetu u visini od čak 10 milijardi dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odnosi su se bitno popravili nakon što se Erdogan ispričao za obaranje ruskog aviona, izrazivši sućut zbog smrti ruskih pilota. Početkom kolovoza predsjednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Recep Tayyip Erdogan sastali su se u St. Petersburgu poručivši kako su dvije zemlje ponovo uspostavile dobre odnose.

Zanimljivo, kada su ruski i turski nogometaši posljednji put stajali na suprotnoj strani došlo je do incidenta zbog kojeg je UEFA kaznila Dmitrija Tarasova sa 5,000 eura. Igrač moskovskog Lokomotiva je u susretu Europske lige protiv Fenerbahčea nosio majicu s likom ruskog predsjednika Vladimira Putina uz poruku 'Najpristojniji predsjednik'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tarasov je u današnjem susretu u Antalyji odigrao 60 minuta, no ovoga se puta suzdržao od provokacija.

Utakmica između Hrvatske i Turske je na rasporedu u ponedjeljak, 5. rujna pred praznim tribinama maksimirskog stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo