NEOČEKIVANO NAJBOLJI / Utakmicu u kojoj su igru vodili stoperi obilježio osporavani defanzivac: Bio je nepogrješiv

Image
Foto: Profimedia.hr

Uvjerljivo najslabiju ocjenu u našoj selekciji zaslužili su Nikola Vlašić i Andrej Kramarić sa 6.0 i 6.4, a nije pretjerano blistavu utakmicu odigrao ni Mateo Kovačić

23.11.2022.
14:26
Profimedia.hr
VOYO logo

Vatreni su s polovičnim uspjehom otvorili Svjetsko prvenstvo u Kataru odigravši 0:0 na otvaranju protiv selekcije Maroka. Žilavi i borbeni Lavovi Atlasa nisu ostavili puno prostora pa je tako u rastrganoj i prilično bezidejnoj predstavi Dalićeva momčad ostala na tek jednoj pravoj prilici.

Najopasnije je marokanskim vratima u prvom dijelu zaprijetio Vlašić, a izuzev toga mogli smo zabilježiti tek par udaraca izvana koje su uputili Perišić i Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana zelena, napad crven

Marokanci su tražili svoju priliko u brzim kontrama preko bokova, a dobar posao u sprječavanju istih napravio je hrvatsko defanzivni četverac te su očekivano upravo Lovren, Gvardiol, Sosa i Juranović među najbolje ocijenjenim igračima na susretu.

Image
Foto: Sofascore

O igri hrvatske reprezentacije najbolje govori statistika najboljeg igrača susreta po SofaScoreu – Dejana Lovrena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sofascore

Osporavani stoper je zaradio sjajnih 8.2 u prvom redu zahvaljujući činjenici da je otklonio pet opasnosti, oduzeo četiri lopte i blokirao tri udarca. Odigrao je Lovren i 5 od 8 točnih dugih lopti te dobio čak 7 od 9 duela.

Nevjerojatnih 107 dodira Lovrena

Ono što Dalića mora zabrinuti jest činjenica da je Lovren bio igrač s najviše dodira u našoj selekciji. Naime, imao je čak 107 kontakata s loptom. Drugim riječima, momčadi kojoj tepamo da ima najbolji vezni red na svijetu igru su vodili – stoperi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Lovrena najbolje ocjene su dobili Joško Gvardiol sa 7.5 te Borna Sosa i Dominik Livaković sa 7.3, a Modrić i Juranović su još jedini zaslužili ocjenu preko 7, točnije 7.1.

Image
Foto: Sofascore

Kod Maroka ista situacija

I kod Marokanaca najbolji su bili vratar i defanzivna četvorka te zadnji vezni Sofyan Amrabat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjerljivo najslabiju ocjenu u našoj selekciji zaslužili su Nikola Vlašić i Andrej Kramarić sa 6.0 i 6.4, a nije pretjerano blistavu utakmicu odigrao ni Mateo Kovačić.

Hrvatska iduću utakmicu u nedjelju 27. studenog u 17 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo