UTAKMICA U KOJOJ SE MOŽE ISPISATI POVIJEST ILI IZGUBITI SVE: / Postoji crni scenarij za Modre o kojem se ne želi ni pričati

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Atalanta ne smije doći ispred Šahtara u posljednje dvije utakmice u slučaju dvaju Dinamovih poraza jer Šahtar ima bolji omjer od Dinama,

26.11.2019.
11:15
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački Dinamo u utorak čeka utakmica protiv Atalante u petom kolu Lige prvaka. Susret je to čiji će rezultat imati presudan utjecaj na konačni plasman Modrih u skupini C.

Svi se dobro sjećaju kako je Atalanta prošla u Zagrebu. Talijani su pomalo bahato stigli u goste Dinamu i otišli kući s četiri komada u svojoj mreži. Trener Nenad Bjelica na konferenciji za medije progovorio je o stanju u momčadi pred utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi očekujemo jaku Atalantu kao protiv Juventusa i Cityja. U tim je utakmicama možda zaslužila i više. Ali mi moramo biti fokusirani i znati da je teška utakmica za nas, ali i za Atalantu", rekao je Bjelica.

Image
EVO GDJE MOŽETE GLEDATI DINAMOVU UTAKMICU SEZONE: /

Hrvatski prvak na San Siru ide po povijesni rezultat

Image
EVO GDJE MOŽETE GLEDATI DINAMOVU UTAKMICU SEZONE: /

Hrvatski prvak na San Siru ide po povijesni rezultat

Iako trener i igrači gotovo nikad ne žele komentirati nikakve kalkulacije, činjenica je da Dinamo u današnjoj utakmici odlučuje o povijesnom plasmanu u osminu finala Lige prvaka. Pogledajte kakve sve scenarije Modri večeras mogu ispisati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlata vrijedna pobjeda

Pobjeda Dinama na San Siru donijet će Modrima sigurno prezimljavanje u Europi. No neće se još uvijek znati je li to prezimljavanje u Ligi prvaka ili u Europskoj ligi.

Ovisi Dinamo o Šahtaru. Ako Ukrajinci izgube na Etihadu, otvara se mogućnost Dinamu da s jednim bodom u posljednjem kolu protiv Cityja osigura drugo mjesto u skupini i prolazak u četvrtfinale Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Remi vrijedan Europske lige

Bod na San Siru za Dinamo nije loš scenarij, ali za osiguranje drugog mjesta u skupini trebali bi onda pobijediti Manchester City na Maksimiru, što je mnogo lakše reći nego učiniti. Šahtar bi također u tom slučaju trebao pomoći Dinamu sa svoja dva poraza. Ako Atalanta onda dobije Šahtar, Talijani će na treće mjesto, a Dinamo u osminu finala Lige prvaka kao drugoplasirana momčad.

Crni scenarij

U slučaju dvaju poraza Šahtara, Dinamo bi se mogao opustiti protiv Cityja na Maksimiru jer ih Atalanta na drugom mjestu ne može dostići u slučaju remija na San Siru. U svakom slučaju, bod bi za Modre značio siguran nastavak natjecanja u Europskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz je, logično, najgore rješenje za Modre. No prezimljavanje u Europi morat će biti potpomognuto ostalim rezultatima. Šahtar ne bi smio izgubiti od Atalante u posljednjem kolu.

Atalanta ne smije doći ispred Šahtara u posljednje dvije utakmice u slučaju dvaju Dinamovih poraza jer Šahtar ima bolji omjer od Dinama, što bi značilo da Modri ispadaju iz svih europskih natjecanja za ovu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo