Ekskluzivno / Upoznajte Renea Pomsa, čovjeka koji će voditi Dinamo u najvažnijoj utakmici u zadnjih 50 godina

S taktičke strane je sve spremno, ali treba kontrolirati i maksimirsku euforiju

5.3.2019.
19:45
VOYO logo

Dinamo u četvrtak protiv Benfice neće imati trenera Nenada Bjelicu na klupi. Njegov pomoćnik 43-godišnji Austrijanac Rene Poms vodit će utakmicu. S Bjelicom surađuje već sedam godina, već ga je sedam puta mijenjao na klupi i poražen je samo jednom.

Kada taktiku preuzme pomoćnik. Na trenerskoj ploči sada je Rene Poms, čovjek od povjerenja Nenada Bjelice. Jer kada šefu živci popuste pa ga s klupe presele na tribinu, na njegovo mjesto uskače Austrijanac koji ga prati već sedam godina i koji je do sada kao trener izgubio samo jednu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerujete li da Dinamo može pobijediti Benficu?

"Da! Sto posto sam siguran i vjerujem u našu momčad i naš posao. Vjerujem da možemo ostvariti pozitivan rezultat. To je ono što želimo. Znamo da će biti teško, Benfica je jaka momčad", kaže čovjek koji će Dinamo voditi u jednoj od najvažnijih utakmica u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li biti problem što će Bjelica sve promatrati s tribina?

"Pripremali smo ih cijeli tjedan tako da znaju što moraju raditi u ovih 90 minuta. Siguran sam da neće razmišljati o tome tko nije kraj terena."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica generacije

S taktičke strane je sve spremno, ali treba kontrolirati i maksimirsku euforiju.

Kakav će biti osjećaj, emocija kada iskoračite iz tunela u četvrtak i vidite cijeli ovaj stadion prepun ljudi koji žele još jednu veliku utakmicu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, ovo je najviša razina emocije koju možete imati. Za mene nije bitno jesam li pomoćni trener ili u ovih 90 minuta glavni trener. Ja sam dio momčadi i sretan sam kada imamo ovakvku atmosferu."

Hoće li ovo biti najveća utakmica vaše karijere?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je jedna utakmica u Ligi prvaka na Vicente Calderonu protiv Atletica. To je bila jako lijepa utakmica. Sada smo među 16 najboljih momčadi Europske lige i želimo pobijediti u ovoj utakmici tako da mogu reći da je ovo najveća utakmica u mojoj karijeri."

Bjelica u svlačionici neće smjeti biti sat i pol uoči utakmice. Kada su suspendirali Mourinha, on se prošvercao u košari s prljavim rubljem. Hoće li u Dinamu igrati čisto?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako ćete komunicirati s njim? Vidjeli smo puno raznih strategija, Diego Simeone je imao slušalicu kada je upravljao utakmicom, kako ćete vi komunicirati?

"Nama nije dopušteno komunicirati ovih 90 minuta i mi ćemo poštovati ta pravila. Nećemo komunicirati ovih 90 minuta." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što ćete reći dečkima ako trebaju usporiti ili krenuti prema naprijed?

"Naravno, polako, polako, leđa. Neke riječi znam, ali u stresnim situacijama možda je lakše da govorim na engleskom jeziku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok god Dinamo pobjeđuje, jezik je manje bitan. Vježbajte zato ime Renea Pomsa. Možda ćete ga morati pozvati na bis u četvrtak tamo negdje oko 21 sat.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo