UPOZNAJTE PORTUGAL: / Ronaldo i društvo vrijede 65 milijuna eura više od Hrvatske, ali hoće li se to osjetiti i na travnjaku?

Image
24.6.2016.
11:08
VOYO logo

Unatoč igri koja zaslužuje samo pohvale, a upravo to i hrvatska reprezentacija i njen izbornik , novi korak prema dobrom plasmanu mora se napraviti preko Portugala i njenog najistaknutijeg člana Cristiana Ronalda. A to neće biti nimalo lako.

Image
VELIKO PRIZNANJE: /

Ugledni francuski i engleski dnevnici proglasili Hrvatsku najboljom reprezentacijom na Euru!

Image
VELIKO PRIZNANJE: /

Ugledni francuski i engleski dnevnici proglasili Hrvatsku najboljom reprezentacijom na Euru!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikad im nismo zabili gol

Upravo protiv Portugala Hrvatska ima najgori međusobni omjer od svih reprezentacija s kojima se sučeljavala – tri utakmice, tri poraza i razliku pogodaka 0:6. Od ta tri susreta jedan je bio službeni, a vodio ga je Miroslav Blažević na Euru 1996. godine. Hrvatska je pred taj ogled imala izboreno četvrtfinale pa je na travnjak istrčala kombinirana postava koja je poražena 0:3. Preostale dvije utakmice bile su prijateljske.

Image

Cristiano Ronaldo i Luka Modrić već su se susretali u dresovima reprezentacije.

Prva od njih odigrana je u Coimbri 2005. i u njoj je Portugal slavio protiv sastava kojeg je vodio Zltako Kranjčar 2:0, a posljednja prije tri godine u mandatu Igora Štimca pri čemu je upisan poraz 0:1 uz pogodak Ronalda. Napadač te reprezentacije i danas je njena prva zvijezda čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 110 milijuna eura što drastično povećava vrijednost kompletne izabrane vrste sljedećeg suparnika hrvatske reprezentacije. Prema tim proračunima Portugal 'vrijedi' 353 milijuna eura, a Hrvatskoj, kojoj cijenu najviše podižu Luka Modrić (50 milijuna) i Ivan Rakitić (45 milijuna), vrijednost iznosi 288 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldov lov na rekord

Većina se toga, nije tajna, u trenutačno osmoplasiranoj reprezentacije Fifine ljestvice vrti oko Ronalda koji će tijekom ogleda protiv Hrvatske hvatati i osobni rekord. Nakon što se propisno ispromašivao kroz ogleda protiv Austrije i Islanda u kojima mu niti 20 udaraca prema golu nije bilo dovoljno za pogodak, Realova je zvijezda formu dodir pronašla kroz ogled protiv Mađarske čijeg je vratar matirao dvaput. Stigao je Ronaldo tim učinkom do brojke od osam golova na utakmicama europskih prvenstava i nedostaje mu još jedan gol kako bi se izjednačio s najboljim strijelcem europskih smotri svih vremena. Riječ je o Michelu Platiniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Platini je sve svoje golove postigao na Euru 1984., a Ronaldu je aktualni Euro ukupno četvrti. Na svakom od njih tresao je suparničke mreže što je jedinstveni pothvat u povijesti natjecanja kroz koje je ovaj Portugalac sakupio i najveći broj utakmica u konkurenciji svih koji su nastupali. Portugal je na kontinentalnim natjecanjima predvodio 17 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo