VIDEO: / Eduardo zabio, Sahtar slavi novi naslov prvaka

Kolo prije kraja ukrajinske Premierlige Sahtar je osigurao novi naslov prvaka Ukrajine. Momcad iz Donecka slavila je kod Zorje s 3-1 i pobjegla drugoplasiranom Dnjipru na nedostiznu prednost.

11.5.2014.
17:45
VOYO logo

U turbulentnoj sezoni za Sahtar jos prije nekoliko kola Dnjipro je bio prvi kandidat za naslov prvaka, imao je prednost, ali momcad Darija Srne i Eduarda da Silve pobjedom u derbiju kod kijevskog Dinama okrenula je sve na svoju stranu, Dnjipro je usao u seriju poraza i kolo prije kraja obranjen je naslov prvaka.

Nakon poraza Dnjipra kod Metalista u Harkivu te na svom travnjaku protiv Karpatija, bilo je jasno kako samo cudo moze ostaviti Sahtar bez naslova prvaka. Vec prva mec lopta je iskoristena i to na gostovanju kod Zorje koja je svladana s 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Darijo Srna ponovno je poveo Sahtar u susret kao kapetan, upisao je svoj 266. prvenstveni nastup za momcad iz Donecka i time se izjednacio na klupskoj ljestvici svih vremena s Dmitrom Sutkovim.

Nakon muke u Kupu s treceligasem sredinom tjedna, Sahtar je imao laksi posao na ovom gostovanju. Olaksao ga je vec u 12. minuti Sevcenko koji je zaradio iskljucenje i skrivio kazneni udarac, a Luiz Adriano doveo svoju momcad u vodstvo. Isti igrac u 29. minuti povisio je na 2-0, a domacin je uspio u zavrsnici prvog dijela smanjiti na 2-1 golom Ljubenkovica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/fv7QZZz_sfc

U drugom poluvremenu, sve do sudacke nadoknade na semaforu je stajali tih 2-1, a onda je Eduardo da Silva na asistenciju Douglasa Coste povisio na 3-1 i potvrdio obranu naslova prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eduardo je usao u igru u 70. minuti, a Darijo Srna odradio je svih 90 minuta.

Sahtar je tako stigao do devetog naslova prvaka Ukrajine i to petog u nizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj prvi pogodak u ovosezonskom izdanju ukrajinske Premierlige hrvatski je nogometas kijevskog Dinama Ognjen Vukojevic zabio u sklopu 29. kola.

Na gostovanju kod Iliceveca Dinamo je slavio s 2-0, a Vukojevic je zabio gol u 13. minuti. Vec od sljedece je minute Dinamo igrao s igracem manje nakon iskljucenja Evgena Makarenka, ali su svejedno uspjeli potvrditi sacuvati prednost i pobjedu potvrditi golom Browna Ideyea iz jedanaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Vukojevic i Domagoj Vida odigrali su svih 90 minuta u redovima Kijevljana.

I u preostale dvije danas odigrane utakmice slavili su gosti. Dnjipro je pobijedio Vorsklu sa 4-1, dok je Metalist Harkiv hat-trickom Ribeira Cleitona Xaviera pobijedio Karpatij sa 4-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je pogodak za Karpatij iz jedanaesterca postigao hrvatski veznjak i bivsi igrac Hajduka Mladen Bartulovic (svih 90 minuta), a bio mu je to sedmi ovosezonski.

Ukrajinska Premierliga, 29. kolo: Ilicevec - Dinamo Kijev 0-2 Karpatij - Metalist Harkiv 2-4 Vorskla - Dnjipro 1-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Sahtar 62 (27 utakmica), 2. Dnjipro 56 (27), 3. Metalist 54 (27), 4. Dinamo Kijev 50 (27)...

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo