UKRAJINCI PONOSNI NA DUDUA: / Šahtar se pohvalio nevjerojatnom statistikom hrvatskog napadača

Image
Foto: Screenshot/Instagram

Čini se kako je uprava Šahtara znala zašto želi vratiti bivšeg hrvatskog napadača Esduarda da Silvu (33) iz brazilskog Flamenga nakon što se tamo zadržao samo jednu godinu.

21.4.2016.
16:51
Screenshot/Instagram
VOYO logo

Trebao je momčadi Mirceaja Lucescua pouzdan džoker s klupe, a kako je Dudu većinu vremena u Flamengu provodio ne igrajući odlučio se upravo za njega. Povratak Eduarda u Ukrajinu bio je iznenadan, ali kako se sada pokazalo iznimno uspješan.

11 golova

Naime, napadač je u srijedu protiv Oleksandrije 24. put ušao s klupe za pričuve u igru te je zabio svoj 11 gol. Koliko je zapravo učinkovit govori podatak da je u svim natjecanjima zabio 14 golova u 1237 minute provedene na travnjaku, što znači da zabija gol svakih 88 minuta po čemu mu nitko na svijetu nije ravan. Niti najbolji. Ronaldo ove godine prosječno zabije gol svaku 91 minutu, a Messi svakih 96 minuta. I fenomenalni Luis Suarez je iza njega s prosječno postignutim golom svake 92 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji u klubu

Koliko se Šahtaru isplatio povratak Eduarda u klub govori i podatak da je on trenutno najbolji klupski strijelac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadač je, inače, sinoćnjim pogotkom donio izjednačenje Šahtaru u polufinalu ukrajinskog kupa. Bilo je to u 54. minuti, a to mu je bio drugi uzastopni gol nakon što je u nedjelju dao Olimipiku u ukrajinskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo