rat u ukrajini /

Ukrajinci bijesni na nogometnu legendu: 'On je ukrajinska gnjida'

Image

Anatolij Timoščuk bio je kapetan ukrajinske reprezentacije

9.3.2022.
10:01
VOYO logo

Anatolij Timoščuk jedan je od najboljih ukrajinskih nogometaša ikada. Nastupao je za Sahktar, Zenit, a na vrhuncu svoje karijere za Bayern. Trenutno obnaša funkciju pomoćnog trenera Zenita, što je jako naljutilo njegov sunarodnjake.

Već ranije ga je prozvao nekadašnji suigrač iz reprezentacije Jevgenij Levčenko koji mu je poručio: "Timo, zašto si to napravio? Ti si iz Ukrajine. Kako možeš šutjeti i nastavljati raditi ondje? Igrali smo zajedno za istu reprezentaciju, nosili taj dres s ponosom, pjevali himnu, slavili i tugovali. Zašto se ne oglašavaš? Kako ćeš živjeti s tim?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim kritikama ubrzo se pridružio ponajbolji ukrajinski nogometaš današnjice, Atlantin igrač Ruslan Malinovskij: "Ne znam što je s Timoščukom, trebate pitati njega. Teško je to komentirati, ali je čudno. Mislim da nije ispravno. On 100 posto više nije niti će ikad biti legenda ukrajinskog nogometa. Njegova postignuća sada su zaboravljena."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Javnim istupima se pridružio i predsjednik ukrajinskog prvoligaša Ruha Grigorij Kozlovskij koji je govoreći o Timoščuku rekao: "Kao što je to bio izjavio Ševčenko, prijateljska gnjida je gora od neprijateljske uši. On je ukrajinska gnjida. Kaže se da vam s takvim gnjidama neprijatelji nisu potrebni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo