UEFIN ŠEF OTKRIO KAD BI VAR MOGAO U LIGU PRVAKA I DODAO: / 'Njegova upotreba ne bi riješila situaciju na utakmici Real-Juve'

Image
Foto: AFP

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin iznio je svoje viđenje korištenja VAR-a

18.4.2018.
11:12
AFP
VOYO logo

Prvi čovjek europskog nogometa, UEFA-in predsjednik Aleksander Čeferin tvrdi da će stići dan kada će suci koristiti usluge video-zapisa u utakmicama Lige prvaka, ali i dodaje da to ništa ne bi promijenilo na primjeru sporne situacije iz sudačke nadoknade susreta između Real Madrida i Juventusa.

Talijanski prvak eliminiran je iz natjecanja pogotkom Cristiana Ronalda s bijele točke zbog prekršaja za kojeg je predsjednik tog kluba Andrea Agnelli ustvrdio da bi VAR pomogao u situaciju u kojoj je glavni sudac ogleda Michael Oliver, njegovo je mišljenje, pogriješio dosudivši najstrožu kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KONTROVERZNA ODLUKA KOJA JE GURNULA MADRID U POLUFINALE LP-A: /

Sami prosudite je li sudac poklonio prolaz Realu

Image
KONTROVERZNA ODLUKA KOJA JE GURNULA MADRID U POLUFINALE LP-A: /

Sami prosudite je li sudac poklonio prolaz Realu

Nema potrebe za žurbom

"Liga prvaka je poput Ferrarija ili Porschea. Ne sjeda se odmah za upravljač takvog automobila, potrebno je vježbati. Zasad je za VAR prerano, ali to ne znači da se on nikada neće uvesti u Ligu prvaka. Neizbježan je taj proces, bit će jednog dana i u Ligi prvaka, no potrebe za žurbom nema. Zabrinut sam zbog Svjetskog prvenstva na kojem će biti suci koji se nikad njime nisu pomagali pa se nadam da neće biti skandala ili problema", veli Čeferin u razgovoru za La Gazzetta dello Sport čije dijelove prenosi Football Italia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogomet je već sada krasan, nije li? Vjerujem da postoje ljudi koji se vole hvaliti da su u nečemu bili prvi, koji na taj način vole ući u povijest. Mene ne zanima da budem taj za koga će reći da je uveo VAR u utakmice Lige prvaka. Nije moguće mijenjati natjecanje koje je već u tijeku. U tom bi slučaju netko mogao reći 'da smo VAR koristili prije dva mjeseca...'."

Bez koristi kod onog jedanaesterca

"Opet, što bi to promijenilo u utakmici Real Madrida i Juventusa? Ništa. Ima ih koji su konkretnu situaciju pogledali 20 puta. Ja sam ju pogledao 50. Polovica njih svirala bi jedanaesterac, polovica ne bi. Koristila bi na utakmici između Manchester Cityja i Liverpoola, u situaciji poništenog pogotka, no postoje drugi problemi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Realno, mogli bismo koristiti tu tehnologiju u Ligi prvaka u sezoni 2019/2020, potom i na Europskom prvenstvu", kazao je Čeferin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo