Pad na dopingu / UEFA suspendirala Darija Srnu za Ligu prvaka, u Ukrajini postupak protiv njega još uvijek traje

Image
Foto: Friso Gentsch/DPA/PIXSELL

O padu na dopinškom testu Srna je obaviješten 18. rujna prošle godine. Niti pet mjeseci nakon toga postupak u Ukrajini nije okončan, zbog čega ga je UEFA suspendirala

7.2.2018.
23:02
Friso Gentsch/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Dugogodišnji hrvatski reprezentativac i igrač Šahtara Darijo Srna tako neće moći igrati za klub u osmini finala Lige prvaka protiv Rome. Postupak u Ukrajini trebao bi biti okončan u idućim tjednima, a prijeti mu suspenzija i do dvije godine.

Iako je Srna u izjavi nakon pada na dopinškom testu obznanio da "ovo nije kraj, to vam obećajem", maksimalna kazna vjerojatno bi značila zaključenje njegove karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srna se povukao iz svih natjecanja dok je u tijeku postupak. Kako nalažu pravila UEFA-e, ako se protiv igrača vodi postupak on ne može igrati u službenim natjecanjima.

Doping je, tvrdi, uzeo nesvjesno. "Tijekom cijele svoje karijere uvijek sam imao dojam kako se svakodnevno moram iznova dokazivati. Danas sam ponovno u situaciji kada ću kao i uvijek do sada dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom te iznad svega poštenjem. To su vrijednosti koje mi je prenio i usadio moj pokojni otac i kojima ja danas učim svoju djecu", napisao je Srna u pismu nakon pada na dopinškom testu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Je li Srni doping podmetnut? Ukrajinska kontrola izabrala ga je ciljano

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo